ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: ΒΑΣΙΜΗ Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Ι κανοποίηση για την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τη Moody’s εκφράζει το υπουργείο Οικονομικών, σημειώνοντας ό...

Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

ΣΟΪΜΠΛΕ: «ΑΝΟΙΚΤΟΣ» ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε πως δεν αντιτίθεται σε μια ανοικτή συζήτηση στη Βουλή αναφορικά με την απόφαση της Ευρωζώνης να δώσει στην Ελλάδα μια νέα πιστωτική γραμμή ζωής, αν και η εσωκομματική αντιπολίτευση μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση το συντηρητικό κόμμα της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ λίγους μόλις μήνες πριν τις εκλογές.
Όπως μεταδίδει το Reuters, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ARD, ο κ. Σόιμπλε σημείωσε πως η επιτροπή προϋπολογισμού της Βουλής θα μπορούσε από μόνη της να εγκρίνει το δάνειο ύψους 8,5 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, κάτι που σημαίνει πως δεν είναι απαραίτητη μια συζήτηση από την ολομέλεια της Βουλής. «Δεν έχω απολύτως καμία δυσκολία να το συζητήσω ανοικτά», είπε ο κ. Σόιμπλε όταν ερωτήθηκε αν η ολομέλεια της Βουλής θα συζητήσει το δάνειο προς την Ελλάδα όπως έχει ζητήσει το SPD. Όμως στις 16 Ιουνίου είχε πει πως το αίτημα του βουλευτή του SPD, Γιοχάνες Καρς για συζήτηση στην ολομέλεια, θα μπορούσε να προκαλέσει αναταράξεις στις χρηματαγορές. 
Ο κ. Σόιμπλε είπε πως είχε μιλήσει σε συντηρητικούς βουλευτές για τη συμφωνία και τον ρόλο του ΔΝΤ, που είναι μικρότερος από αυτόν πού ήλπιζαν οι συντηρητικοί, όμως δεν υπήρξε σχεδόν κανένα ερώτημα για τη συμφωνία. Υπενθυμίζεται πως το 2015 ορισμένοι συντηρητικοί από το κόμμα της Μέρκελ είχαν στο παρελθόν ταχθεί κατά της παροχής βοήθειας στην Ελλάδα. Η επιτροπή προϋπολογισμού, η οποία ανέβαλε την συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας για το θέμα, μέχρι την επόμενη εβδομάδα, πρέπει να αποφασίσει αν για την εκταμίευση της δόσης θα χρειαστεί έγκριση της ολομέλειας της βουλής.
ΑΜΠΕ
''The New Daily Mail'' 
Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ