ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

εντονη συζητηση Τσακαλωτου - Ντραγκι για τους ηλεκτρονικους πλειστηριασμους

εντονη συζητηση Τσακαλωτου - Ντραγκι για τους ηλεκτρονικους πλειστηριασμους
Έντονη συζήτηση είχαν, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι πριν από την έναρξη του Eurogroup, σε ό,τι αφορά το ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Ντράγκι θεωρεί κομβική την επιτάχυνση των πλειστηριασμών, ασκώντας πιέσεις στην κυβέρνηση προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπήρξε «θερμή» συζήτηση Τσακαλώτου-Ντράγκι εντός της αίθουσας, ο πρόεδρος του Εurogroup Μάριο Σεντένο είπε ότι ενίοτε γίνονται και δυναμικές συζητήσεις, ωστόσο, όπως πρόσθεσε, δεν συνέβη κάτι ιδιαίτερο.
Για την ουσία του ζητήματος, ανέφερε ότι μετά την έναρξη εφαρμογής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα γίνει μια αξιολόγηση για να διαπιστωθεί στην πράξη αν λειτουργεί το νέο σύστημα σε όλη την Ελλάδα, εκτιμώντας πως η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Για το ίδιο θέμα ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί σχολίασε ότι δεν πρόκειται να αναφερθεί στο τι έγινε στη συνεδρίαση, προσθέτοντας ότι δίνεται έμφαση σε ένα μόλις πράγμα, ενώ η ουσία είναι ότι έγιναν πολλά στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα.Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΑΠΑΤΗ Ή ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΤΟ «TOO GOOD TO BE TRUE»?

Για μια επιχειρηματικότητα που στηρίζεται στο άνοιγμα νέων αγορών και την καινοτομία μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.
«Περάσατε από συμπληγάδες και αντέξατε. Τώρα πρέπει να χαράξουμε μια νέα πορεία προς τα εμπρός», τόνισε. Όπως είπε, η χώρα έχει χάσει 2,5 χρόνια, με μια κυβέρνηση που αρνείται να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται. Η κυβέρνηση ψήφισε με τους «153» ένα πακέτο που ισοδυναμεί με 4ο Μνημόνιο και δεσμεύει τη χώρα και μετά το 2018. Στο Eurogroup δεν δόθηκε φύλλο πορείας για ένταξη της χώρας στο QE, παρότι ο πρωθυπουργός προεξοφλούσε θετικές εξελίξεις με «το too good to be true». Ηταν άλλη μια απάτη ή αυταπάτη; αναρωτήθηκε.

Αυτοί που κυβερνούν δεν είναι αξιόπιστοι, δεν έχουν λόγο και αυτό το ξέρουν εντός και εκτός Ελλάδος, υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η ελάφρυνση του χρέους και το QE είναι εθνική προτεραιότητα. Δεν αποτελεί η ανικανότητα της κυβέρνησης άλλοθι για τους δανειστές, συμπλήρωσε. Για να μείνει στην εξουσία η κυβέρνηση πήρε τα χειρότερα μέτρα. Αντί να καλύψει το κενό αξιοπιστίας που δημιούργησε, με μια τολμηρή ατζέντα αλλαγών, έκανε την Ελλάδα πρωταθλήτρια στους φόρους και ουραγό στην ανάπτυξη. Πέτυχαν τα πλεονάσματα αλλά πλήγωσαν την οικονομία. Τα υψηλά πλεονάσματα έδωσαν άλλοθι να λένε κάποιοι ότι μπορεί να συνεχίσει να τα παράγει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι για να εφαρμοστούν τα αντίμετρα θα απαιτηθούν πρωτογενή πλεονάσματα 5,5% του ΑΕΠ, κάτι που δεν είναι εφικτό. Κατήγγειλε την κυβέρνηση για νέα διαπλοκή με αφορμή την τροπολογία για τη ΣΕΚΑΠ και τόνισε ότι θα τους βρουν απέναντι.

Χρειάζονται επενδύσεις ενώ η κυβέρνηση δεν κάνει καμία προσπάθεια να ελέγξει τις δημόσιες δαπάνες. Αντίθετα προσπαθεί να χτίσει ένα νέο πελατειακό κράτος. Αυτό καταδικάζει την Ελλάδα σε χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Εμείς θα πείσουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος να περάσουμε την κρίση. Θα πείσουμε και τους επιχειρηματίες ότι αξίζει τον κόπο να επενδύσουν στη χώρα. Η χώρα μπορεί να πετύχει ρυθμό ανάπτυξης 4% του ΑΕΠ τα επόμενα χρόνια, αλλά αυτό χρειάζεται μετασχηματισμό της οικονομίας προς την υψηλή τεχνολογία και την εξωστρέφεια. Χρειάζονται μερίδια 20% του ΑΕΠ στις επενδύσεις και 40% στις εξαγωγές. Αυτά μπορούν να δημιουργήσουν 120.000 θέσεις εργασίας. Οι συνολικές επενδύσεις σήμερα είναι 20 δισ. ευρώ, το ένα τρίτο όσων ήταν προ κρίσης. Χρειάζονται μεγάλης κλίμακας επενδυτικά κεφάλαια από το εξωτερικό. Η οικονομία παραμένει κλειστή και οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ χειροτέρεψαν την κατάσταση.

Οι τέσσερις κινήσεις

1) Θετικό σοκ εμπιστοσύνης με εμπροσθοβαρείς μεταρρυθμίσεις τους πρώτους τρεις μήνες διακυβέρνησης.

2) Ενίσχυση ρευστότητας στην οικονομία με επιστροφή καταθέσεων και καλύτερη διαχείριση των κοινοτικών πόρων.

3) Μείωση φορολογικού βάρους και δημιουργία δημοσιονομικού χώρου, με μείωση του στόχου για τα πλεονάσματα από το 3,5% του ΑΕΠ στο 2% του ΑΕΠ. Οι μειώσεις των φορολογικών συντελεστών θα συνδυαστούν με αυστηρούς ελέγχους.

4) Τολμηρές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και επιθετική προώθηση ιδιωτικοποιήσεων και ΣΔΙΤ.

Υψηλή προτεραιότητα είναι η επαναβιομηχάνιση της χώρας, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Χρειάζεται αύξηση προστιθέμενης αξίας με προϊόντα που αξιοποιούν τα πλεονεκτήματα της χώρας αλλά και άνοιγμα σε νέες αγορές. Προανήγγειλε την παρουσίαση ενός συνολικού σχεδίου παρεμβάσεων και τόνισε ότι θα λάβει υπόψη τις προτάσεις των επιχειρηματιών.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ