ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Handelsblatt: ο Τσακαλωτος ενδεχεται να απογοητευτει στο Eurogroup

Handelsblatt: ο Τσακαλωτος ενδεχεται να απογοητευτει στο Eurogroup
Στο επικείμενο Eurogroup της Πέμπτης, 21 Ιουνίου, αναφέρεται η Handelsblatt, η οποία επιχειρεί να αναλύσει τις παραχωρήσεις που ενδέχεται να αποσπάσει η Ελλάδα από τους εταίρους της.
Όπως αναφέρει η ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle, η οικονομική εφημερίδα του Ντύσελντορφ κάνει λόγο για «παζάρεμα μέχρι τέλους» και προβαίνει στην εκτίμηση ότι «η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ενδέχεται να ολοκληρωθεί με απογοητευτικό τρόπο για τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Κυρίως ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς αντιτίθεται σε υπερβολικά εκτεταμένες παραχωρήσεις».
Όπως υπενθυμίζει η HB, υπό συζήτηση βρίσκεται η επέκταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων του δευτέρου προγράμματος για την Ελλάδα για ένα διάστημα έως και 15 χρόνια. «Ωστόσο η Γερμανία πατάει φρένο και δεν είναι μόνη της σε αυτό εντός του Eurogroup, λένε Ευρωπαίοι διπλωμάτες», αναφέρει η Handelsblatt.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι το πρωί της Πέμπτης συνέρχεται για τελευταία φορά το Euroworking Group. Εάν δεν προκύψει συμβιβασμός εκεί «τότε οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα έχουν μια μακρά νυχτερινή διάσκεψη».
Η Handelsblatt αναγνωρίζει στην ελληνική κυβέρνηση ότι έπραξε ότι ήταν σε θέση να κάνει «προκειμένου να καταστήσει πολιτικά εφικτή την ελάφρυνση του χρέους. Ο Αλέξης Τσίπρας έφερε και πέρασε στο κοινοβούλιο το τελικό πακέτο μεταρρυθμίσεων. Και η επίλυση της μακροχρόνιας διαμάχης με τη Μακεδονία για την ονομασία ενδέχεται να βοηθήσει τον Τσίπρα. Ναι μεν όλοι οι εμπλεκόμενοι διαψεύδουν ότι υπάρχει κάποιος συσχετισμός. Όμως με τη συμφωνία στο ονοματολογικό, η οποία επιδοκιμάζεται ευρέως στη Δύση, ο Τσίπρας απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι ρεαλιστής πολιτικός».
Ολόκληρη η συμφωνία ΕΛΛΑΔΑΣ - πΓΔΜ ΕΔΩ!

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

«ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ» ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΕΦΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

Φόβους πως η νέα έμμεση αύξηση των εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιτηδευματίες θα οδηγήσει σε κατάρρευση τα έσοδα του ΕΦΚΑ, και μάλιστα πολύ πριν από την εφαρμογή του νέου μέτρου, εκφράζουν παράγοντες της αγοράς. Και αυτό, γιατί η νέα αύξηση θα καταστήσει την καταβολή εισφορών ασύμφορη, ενώ η απογοήτευση θα οδηγήσει στην παύση πληρωμών ακόμη και στους ασφαλισμένους που μέχρι σήμερα, προσπαθούσαν να είναι συνεπείς. Η έμμεση αύξηση των εισφορών για σημαντικό μέρος από τους συνολικά 1,4 εκάτ. ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες αναμένεται να ανασχέσει την όποια προσπάθεια καταβάλλουν εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι να πληρώσουν τις εισφορές τους, ακόμη κι αν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Έτσι, η προσπάθεια πλέον επικεντρώνεται στην ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών όπως προβλέπεται στο νόμο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, προκειμένου να παρασχεθεί τουλάχιστον ως κίνητρο προς όσους έσπευσαν παρά τις οφειλές να πληρώσουν τις νέες εισφορές, η πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και η έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας. Την Παρασκευή λήγει η προθεσμία εμπρόθεσμης πληρωμής των εισφορών Μαρτίου για τους μη μισθωτούς, που θα κρίνει κατά μεγάλο βαθμό το μέλλον του νεοπαγούς υπερ-ταμείου, καθώς έως την προηγούμενη εβδομάδα η πορεία των εσόδων δεν ήταν καθόλου ικανοποιητική. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Όμιλο για τα Κοινωνικά και Εργασιακά Δικαιώματα (ΟΚΕΔ), μέσα σε έναν μήνα, μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου η εισπραξιμότητα στα έσοδα του ΕΦΚΑ από τις εισφορές των μη μισθωτών υποχώρησε κατά σχεδόν 10 ποσοστιαίες μονάδες. Συγκεκριμένα, εκδόθηκαν 1.414.520 ειδοποιητήρια και τον Ιανουάριο καταβλήθηκαν 173.116.141 ευρώ έναντι απαιτητού ποσού 249.856.373 ευρώ.

Συνολικά, πλήρωσε το 63,24% (894.298) των ασφαλισμένων, το 69,29% των ποσών. Τον Φεβρουάριο, εξοφλήθηκε το 56,05% των ειδοποιητηρίων (793.018) και καταβλήθηκε το 60,1%, 151.555.115 ευρώ από τα συνολικά 252.169.308 ευρώ που απαιτήθηκαν. Και όλα αυτά σε διάστημα ολίγων ημερών που μεσολάβησαν μεταξύ της καταβολής των ασφαλίστρων Ιανουαρίου και αυτών του Φεβρουαρίου. Και παρά το γεγονός ότι για το 80% των ασφαλισμένων - ελευθέρων επαγγελματιών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, αναλογούν χαμηλότερα ασφάλιστρα φέτος σε σχέσει με τα προηγούμενα έτη.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο όμιλος, από τα βασικά επιχειρήματα της κυβέρνησης για την καθιέρωση του νέου τρόπου υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών ήταν η δικαιότερη κατανομή αυτών ώστε να βελτιωθεί η εισπραξιμότητα του συστήματος. Έτσι, καθιερώθηκαν εισφορές επί του καθαρού εισοδήματος. Η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εισφορών βέβαια, που αναμένεται να ψηφιστεί ως διάταξη στο υπό κατάρτιση σχέδιο νόμου με τα μέτρα - αντίμετρα της περιόδου 2019-2020, αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, τινάζοντας στον αέρα την όποια επιδίωξη για αύξηση ή έστω διατήρηση της εισπραξιμότητας πέριξ του 60%Μάλιστα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι ανεξάρτητα από την πορεία των εσόδων του ΕΦΚΑ για τις εισφορές Μαρτίου αυτοαπασχολούμενων, αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών, τους επόμενους μήνες η πορεία θα είναι φθίνουσα καθώς θα αποσταλούν σε περίπου 250.000 αυτοαπασχολούμενους και οι εισφορές που αναλογούν στην επικουρική ασφάλιση (7%) και το εφάπαξ (4%).


Μάλιστα, ο ΟΚΕΔ, επιστημονικός συνεργάτης του οποίου είναι ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Σάββας Ρομπόλης, εκτιμά ότι με το νέο τρόπο υπολογισμού των εισφορών, τα ασφάλιστρα που θα κληθούν να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι και βιοτέχνες θα είναι αυξημένα έως και κατά 11,95%, ενώ για τους επιστήμονες, η αύξηση ενδέχεται να φθάνει ακόμη και το 22,95%. Και αυτό, εφόσον υπολογιστεί η έκπτωση της τάξης του 15% στο τελικό ποσό εισοδήματος βάσει του οποίου θα γίνουν οι νέοι υπολογισμοί.

Για παράδειγμα, η επιβολή εισφορών επί των... εισφορών σε εισόδημα ελεύθερου επαγγελματία της τάξης των 10.000 ευρώ θα οδηγήσει σε εισφορές 2.695 ευρώ το 2017. Το 2018 το ίδιο εισόδημα, λόγω του υπολογισμού και των εισφορών, θα ανέλθει σε 10.791,75 ευρώ, με την έκπτωση του 15% και ο ασφαλισμένος θα πρέπει αν πληρώσει 2.908,1 ήτοι αύξηση 7,9%. Το 2019, οι εισφορές για εισόδημα που βάσει του νέου τρόπου υπολογισμού θα ανέλθει πλέον στα 12.695 ευρώ, θα πληρώσει 3.421,3 ευρώ ή +27%Στην περίπτωση επιστήμονα με αντίστοιχο εισόδημα της τάξης των 10.000 ευρώ το 2017, οι εισφορές θα είναι 3.795 ευρώ. Το εισόδημα θα ''ανέλθει'' στα 11.725,75 ευρώ με την έκπτωση, το 2018 και οι εισφορές αντίστοιχα, θα ανέλθουν σε 4.449,92 ευρώ (+17,3%) και θα εκτιναχθούν στα 13.795 ευρώ και 5.235,2 ευρώ (+38%) αντίστοιχα, το 2019.
Euro2Day

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ