ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Ο Ισραηλινός Στρατός ζητά από τους Παλαιστινίους να μετακινηθούν από την Ανατολική Ράφα - Κρίσιμες οι ώρες! ***** Στους Παξούς ο Κασσελάκης σήμερα Δευτέρα του Πάσχα - Στη Σέριφο ο Ανδρουλάκης. ***** Με καλό καιρό η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα - Ανεβαίνει η θερμοκρασία Δευτέρα και Τρίτη. ***** Στις φυλακές του Φιέρι σήμερα Δευτέρα ο Κεφαλογιάννης - Συνάντηση με τον Φρέντι Μπελέρη. ***** Γεραπετρίτης στο Al Jazeera: Καμία αναθεώρηση αμυντικών συμφωνιών με το Ισραήλ. ***** Μενίδι: Δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα στο πόδι ενώ ήταν σε γλέντι. ***** Φυλακές Κορυδαλλού: Εντόπισαν πιστόλι με 19 σφαίρες χτισμένο σε τοίχο κελιού. ***** Προειδοποίηση ΗΠΑ προς πολίτες: «Αυξημένη προσοχή» λόγω κινδύνου τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γερμανία ενόψει του Euro. ***** Κωνσταντινούπολη: Με απόφαση Ερντογάν η ιστορική Βυζαντινή Μονή της Χώρας θα λειτουργεί ως τζαμί. ***** Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον 16 νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Ράφα. ***** Τουλάχιστον 78 νεκροί και 105 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στη Βραζιλία. ***** Μεξικό: Με σφαίρα στο κεφάλι σκότωσαν τους 3 τουρίστες από Αυστραλία και ΗΠΑ.

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

ΣΤΑ 4,6 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ Ο ΛΟΓΑΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Στα 4,644 δισ. ευρώ φτάνει σωρευτικά το πακέτο των νέων μέτρων τα οποία θα επιβληθούν τη διετία 2019-20 με το μαχαίρι σε κύριες και επικουρικές συντάξεις να φτάνει τα 2,5 δισ. ευρώ ενώ η μείωση του αφορολογήτου έρχεται να προσθέσει 1,9 δισ. ευρώ στο λογαριασμό.Το πολυνομοσχέδιο των 242 σελίδων το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ του Σαββάτου αποκαλύπτει μέτρα και αντίμετρα, ενσωματώνει το νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής με στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ κάθε χρονιά από το 2018 έως και το 2021 και υπόσχεται νέο πακέτο φοροεαλαφρύνσεων την περίοδο 2020-21 εφόσον επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Το υπουργείο Οικονομικών, σχετικά συγκρατημένο στις εκτιμήσεις του για τον φετινό ρυθμό ανάπτυξης αναθεωρεί την πρόβλεψη σε 1,8%, από 2,7% αλλά εμφανίζεται αισιόδοξο για τη δημοσιονομική πορεία των επομένων ετών, εκτιμώντας ότι τα πλεονάσματα θα είναι κατά μισή μονάδα υψηλότερα σε σχέση με τον στόχο την περίοδο 2019-21 και θα φτάσουν το 4% του ΑΕΠΕπί του παρόντος, αν και το νομοσχέδιο ξεκινά στα πρώτα του άρθρα με τα αντίμετρα, τα οποία θα εφαρμοστούν μόνο εφόσον επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι, τον τόνο δίνουν οι νέες επιβαρύνσεις για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες. Η πρώτη μεγάλη δημοσιονομική παρέμβαση η οποία ενσωματώνεται στο Μεσοπρόθεσμο αφορά στις συντάξεις με μείωση έως 18% στις κύριες και έως 18% στις επικουρικές, αφού συνυπολογιστεί η περικοπή του 2016, με παράλληλη πρόβλεψη «παγώματος» των συντάξεων, μετά τις περικοπές έως το 2022.

Το μαχαίρι αποδίδει το 2019, εξοικονομήσεις 1,328 δισ. ευρώ από τις κύριες συντάξεις στον ιδιωτικό τομέα, 232 εκατ. ευρώ από τις επικουρικές και 115 εκατ. ευρώ εξαιτίας της μη εφαρμογής της πρόβλεψης αναπροσαρμογής των συντάξεων με βάση τον πληθωρισμό από το 2019, αλλά την αντ΄ αυτού επιβολή παγώματος. Οι αντίστοιχες παρεμβάσεις στις συντάξεις του δημοσίου οδηγούν σε πρόσθετες εξοικονομήσεις 819 εκατ. ευρώ ανεβάζοντας τον συνολικό λογαριασμό των συνταξιοδοτικών παρεμβάσεων σε 2,493 δισ. ευρώ.

Το 2020, εφόσον το ΔΝΤ κρίνει ότι τα νούμερα βγαίνουν και δεν ζητήσει εφαρμογή των μειώσεων στο αφορολόγητο από το 2019, προβλέπεται η αύξηση των δημοσίων εσόδων κατά 1,920 δισ. ευρώ εξαιτίας του περιορισμού της έκπτωσης φόρου κατά 650 ευρώ και της συνακόλουθης έμμεσης μείωσης του αφορολογήτου. Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι η έκπτωση φόρου ψαλιδίζεται ως εξής:
  • Σε 1.250 ευρώ από 1.900 ευρώ που ισχύει σήμερα για φορολογούμενο χωρίς εξαρτώμενα τέκνα, εφόσον το εισόδημά του δεν υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ
  • Σε 1.300 ευρώ από 1.950 ευρώ για φορολογούμενο με ένα εξαρτώμενο τέκνο
  • Σε 1.350 ευρώ από 2.000 ευρώ σήμερα για φορολογούμενο με δύο εξαρτώμενα τέκνα και
  • Σε 1.450 ευρώ από 2.100 ευρώ για φορολογούμενο με τρία ή περισσότερα παιδιά
Ο περιορισμός της έκπτωσης φόρου διαμορφώνει πλέον το αφορολόγητο από το 2020, σε 5.700 -6.600 ευρώ, με τη φορολογική επιβάρυνση να αυξάνεται έως και κατά 650 ευρώ, βάζοντας στο κάδρο του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων ακόμα και όσους έχουν μηνιαίο εισόδημα της τάξεως των 500 ευρώΕάν εφαρμοστούν τα αντίμετρα, το 2020 ο φορολογικός συντελεστής θα μειωθεί σε 20%, αυξάνοντας έτσι το έμμεσο αφορολόγητο στα 6.250 ευρώ για φορολογούμενο χωρίς παιδιά, ο ΕΝΦΙΑ θα περικοπεί κατά 200 εκατ. ευρώ, ο συντελεστής φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων θα μειωθεί από το 29% στο 26% και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης με νέα κλίμακα θα επιβάλλεται σε φορολογούμενος με εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ, από 12.000 ευρώ σήμερα.

Τα μέτρα του 2018

Στο πολυνομοσχέδιο ποσοτικοποιούνται και οι «εισπράξεις» από μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από το 2018. Έτσι προβλέπεται ετήσια αύξηση εσόδων από το έτος 2018 και μετά συνολικού ποσού 233 εκατ. ευρώ η οποία αναλύεται σε:
  • 189 εκατ. ευρώ από την κατάργηση της μείωση του φόρου εισοδήματος για ιατρικές δαπάνες, καθώς και της μείωσης κατά 1,5% του φόρου εισοδήματος που παρακρατείται στα εισοδήματα από μισθωτή εργασία, συντάξεις και λοιπά
  • 44 εκατ. ευρώ από την κατάργηση της έκπτωσης από το φορολογητέο ποσό της βουλευτικής αποζημίωσης των δαπανών άσκησης του λειτουργήματος του βουλευτή.
''The New Daily Mail'' 
Newsroom με πληροφορίες από το Eurο2Day



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ