ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Συμφωνια στο Eurogroup για την Ελλαδα

Συμφωνια στο Eurogroup για την Ελλαδα
Πράσινο φως σε μία συμφωνία - πακέτο τόσο για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα βοήθειας, όσο και για την περαιτέρω ελάφρυνση του δημόσιου χρέους άναψε το Eurogroup, μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση στο Λουξεμβούργο, η οποία διήρκησε πάνω από 10 ώρες και ολοκληρώθηκε στις 02:00 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας.
Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο ανακοίνωσε πως η Ελλάδα θα λάβει μια τελευταία δόση, ύψους 15 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο της επιτυχημένης ολοκλήρωσης της Δ’ αξιολόγησης.
Πρόσθεσε δε, πως η χώρα θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα βοήθειας τον προσεχή Αύγουστο, με ένα «μαξιλάρι» ασφαλείας, ύψους 24,1 δισ. ευρώ, για τους επόμενους 22 μήνες.
Σε ό,τι αφορά το χρέος, συμφωνήθηκε 10ετής επιμήκυνση των ωριμάνσεων των ομολόγων του EFSF, όπως επίσης και μία επιπλέον 10ετής περίοδος χάριτος.
Περισσότερα ΕΔΩ!

Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Αίρονται οι περιορισμοί σε τετραγωνικά 
και ιδιοκτησιακό καθεστώς
Τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές, πλην της δεύτερης του Αυγούστου, για τη χρονική περίοδο από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο σε τέσσερις περιοχές της χώρας προβλέπει το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα. Στην πραγματικότητα, βεβαίως, καθώς αίρονται πλέον όχι μόνο για τις τέσσερις αυτές περιοχές, αλλά συνολικά για όλη τη χώρα οι περιορισμοί που υπήρχαν έως σήμερα σε τετραγωνικά μέτρα και ιδιοκτησιακή μορφή των καταστημάτων που επιτρεπόταν να λειτουργούν τις άλλες Κυριακές, πλην των οχτώ γενικής ισχύος, δυνητικά θα μπορούν να λειτουργήσουν όλα και όλες τις Κυριακές, αρκεί στη δεύτερη αυτή περίπτωση να υπάρχει σχετική απόφαση του οικείου αντιπεριφερειάρχη. 
Αναλυτικά το άρθρο 49 του νομοσχεδίου προβλέπει τα ακόλουθα:

1) Επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές, πλην  της δεύτερης του Αυγούστου, την περίοδο Μαΐου – Οκτωβρίου στις εξής περιοχές:

Δήμος Αθηναίων
Περιοχές του Δήμου Πειραιά
Περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών. 
Ο νότιος τομέας Αθηνών περιλαμβάνει τους εξής δήμους: 
Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού και Αργυρούπολης, Καλλιθέας, Μοσχάτου και Ταύρου και Νέας Σμύρνης

Ιστορικό κέντρο Θεσσαλονίκης: Πρόκειται για την περιοχή που ορίζεται από το λιμάνι (παλαιό τμήμα), την παλαιά παραλία (α' προβλήτα έως Λευκό Πύργο), στην οδό Παύλου Μελά η οποία καταλήγει στο ιερό της Αγίας Σοφίας, την οδό Στ. Τάττη και τμήμα της οδού Σωκράτους, Χριστοπούλου, Φιλίππου και οδός Αγίας Σοφίας μέχρι την οδό Κασσάνδρου και το Διοικητήριο στα βόρεια και στη συνέχεια την Καραολή Δημητρίου (πρώην οδός Διοικητηρίου), την Πλατεία Βαρδαρίου και τα δυτικά τείχη μέχρι το φρούριο του Βαρδαρίου (Τοπ Χανέ) μέχρι το λιμάνι
Πέριξ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Για τις παραπάνω περιοχές, πλην του Δήμου Αθηναίων, θα υπάρχει περαιτέρω εξειδίκευση των περιοχών εκείνων που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα με σχετική απόφαση του υπουργού Οικονομίας. Μένει να δούμε σε ποιες περιοχές του Δήμου Πειραιά θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά, σε ποιες περιοχές των νότιων προαστίων της Αθήνας, καθώς και εάν το μέτρο για το Αεροδρόμιο καταλαμβάνει μόνο τα καταστήματα που βρίσκονται στο Εμπορικό Πάρκο του Αεροδρομίου (IKEA, Κωτσόβολος, Leroy Merlin, Factory Outlet) ή όπως αναμένουν πολλοί και το Εκπτωτικό Χωριό στα Σπάτα (McArthur Glenn και Smart Park). Εάν η δεύτερη Κυριακή του Αυγούστου συμπίπτει με επίσημη αργία, τότε τα καταστήματα θα μένουν κλειστά την πρώτη Κυριακή του Αυγούστου. Η διατύπωση αυτή χρήζει διευκρίνισης διότι αφήνει να εννοηθεί ότι τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά στην επίσημη αργία.

Στις υπόλοιπες περιοχές τα εμπορικά καταστήματα επιτρέπεται να είναι ανοιχτά και άλλες Κυριακές πλην των οχτώ που γνωρίζαμε ότι ισχύουν από το 2013 (Τέσσερις Κυριακές στις ισάριθμες εκπτωτικές περιόδους, Κυριακή των Βαΐων και τρεις Κυριακές κατά τη χριστουγεννιάτικη περίοδο) αρκεί να υπάρχει απόφαση του αντιπεριφερειάρχη. Η διαφορά με ό,τι ίσχυε έως τώρα είναι ότι πλέον θα επιτρέπεται στις περιοχές αυτές που θα οριστούν με απόφαση του αντιπεριεφερειάρχη να ανοίγουν καταστήματα πάνω από 250 τ.μ. καθώς και καταστήματα που βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα, πολυκαταστήματα, εταιρικά καταστήματα αλυσίδων. Οι αποφάσεις αυτές θα τίθενται σε ισχύ το επόμενο έτος της δημοσίευσής τους.

Βεβαίως, με τη μεταβατική διάταξη που υπάρχει στο άρθρο 50 ορίζεται ότι αποφάσεις των αντιπεριφερειαρχών που είχαν εκδοθεί βάσει του προηγούμενου νόμου (4177/2013) για τα των Κυριακών θα εξακολουθήσουν να ισχύουν, αλλά επίσης χωρίς τους περιορισμούς που είχαν τεθεί με τον 4177/2013 (εμβαδόν και ιδιοκτησιακό καθεστώς). Τέλος, στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει ρητή αναφορά ειδικά στα Σούπερ Μάρκετ, όμως εκτιμάται ότι περιλαμβάνονται στις γενικές ρυθμίσεις που θα ισχύουν και για τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα.
''Καθημερινή''

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ