ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Τσιπρας - Λαγκαρντ: Συμφωνια για εγκαιρη ολοκληρωση της αξιολογησης


«Μετά από πολλά χρόνια οικονομικής ύφεσης η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, οι τεράστιες προσπάθειες του ελληνικού λαού καρποφορούν και υπάρχει μια ορατή αξιόπιστη και βιώσιμη έξοδος από την κρίση», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τις κοινές δηλώσεις του με την Κριστίν Λαγκάρντ, μετά από τη συνάντησή τους, στην έδρα του Ταμείου, στην Ουάσιγκτον.
Από την πλευρά της, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ χαιρέτισε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην εφαρμογή του προγράμματος και σημείωσε ότι η εφαρμογή και της συμφωνίας για την ελάφρυνση του χρέους είναι ουσιαστικής σημασίας. «
Το ΔΝΤ ενέκρινε πρόσφατα, επί της αρχής, μια νέα ρύθμιση για τη στήριξη του προγράμματος πολιτικής της Ελλάδας» ανέφερε συγκεκριμένα για να προσθέσει ότι «η αποφασιστική εφαρμογή αυτού του προγράμματος, μαζί με τη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας για την ελάφρυνση του χρέους, είναι ουσιαστικής σημασίας για την υποστήριξη της Ελλάδας στην επιστροφή της στη βιώσιμη ανάπτυξη και την πετυχημένη έξοδό της από την επίσημη χρηματοδότηση το επόμενο έτος, το συντομότερο δυνατό».
Όπως επισήμανε η γενική διευθύντρια του Ταμείου, τόσο η ίδια όσο και ο Έλληνας πρωθυπουργός έχουν δεσμευτεί να συνεργαστούν για την επίτευξη αυτού του στόχου.
Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως υπήρξε συμφωνία με την κ. Λαγκάρντ ότι είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών να ολοκληρωθεί έγκαιρα, το συντομότερο δυνατό, η γ' αξιολόγηση. «Όλοι ξέρουν ότι στο παρελθόν είχαμε καθυστερήσεις και όλοι ξέρουν ότι αυτό γινόταν γιατί υπήρχαν διαφωνίες μεταξύ των θεσμών. Αλλά τώρα είμαι ευτυχής που πιστεύω ότι έχουμε ξεπεράσει αυτές τις διαφωνίες και όλοι επιθυμούν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν» ανέφερε.
Στις 19:00 ώρα Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Ο Ντόνταλντ Τραμπ θα υποδεχτεί τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Οβάλ Γραφείο για την κατ' ιδίαν συνάντησή τους και στη συνέχεια θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας με διευρυμένη σύνθεση. Στις 20:30 θα πραγματοποιηθούν οι κοινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού και του προέδρου των ΗΠΑ προς τα ΜΜΕ.

Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΖΗΤΑ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

«Φωτιές» στον ιατρικό κόσμο της χώρας έχει ανάψει το προσχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας για τη μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ο κεντρικός ρόλος του οικογενειακού γιατρού στο νέο σύστημα, καθώς και η αναβάθμιση άλλων επαγγελματιών Υγείας, όπως είναι οι μαίες, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση τόσο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου όσο και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, που ζητούν να άμεση απόσυρση του προσχεδίου νόμου, το οποίο έχει αναρτηθεί από την περασμένη Τρίτη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα δημόσιας διαβούλευσης opengov, και θα είναι ανοικτό σε σχόλια έως και το μεσημέρι της 24ης Απριλίου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κάνει λόγο για ένα «πρόχειρο και επικίνδυνο νομοθέτημα, που επιχειρεί να απαξιώσει το ιατρικό σώμα και κυρίως υποβαθμίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και εκθέτει σε κίνδυνο τους ασθενείς». Ο σύλλογος αντιδρά στη δημιουργία του «υπεργιατρού» γενικού γιατρού, ο οποίος θα έχει στην ευθύνη του 2.000 ασθενείς, για τους οποίους «θα ασκεί όλες τις ιατρικές ειδικότητες, ανεξαρτήτως της εκπαίδευσής του ή μη σε αυτές», ενώ προβλέπει τον αποκλεισμό του υψηλά εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού της χώρας, στο οποίο θα έχουν πρόσβαση μόνο όποιοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθούν ιδιωτικά. Τέλος, χαρακτηρίζει «απαράδεκτο και εξαιρετικά επικίνδυνο» να επιτρέπεται σε φαρμακοποιούς να πραγματοποιούν ιατρικές πράξεις και να δίνεται η δυνατότητα συνταγογράφησης ιατρικών εξετάσεων σε μαίες. Υπενθυμίζεται ότι οι μαίες θα μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας, μεταξύ των οποίων και η λήψη δείγματος για το τεστ Παπανικολάου.


Να αποσυρθεί το προσχέδιο νόμου από την ηλεκτρονική διαβούλευση, ζητεί και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Σύλλογου Μιχάλης Βλασταράκος. Σύμφωνα με τον ίδιο, το προσχέδιο είναι αντίθετο με τις διαχρονικές και πάγιες θέσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μεταξύ των οποίων είναι η κάλυψη των αναγκών της χώρας από τις δημόσιες δομές και τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, και τη λειτουργία του οικογενειακού γιατρού ως συμβούλου υγείας και διαχειριστή του ιατρικού φακέλου του ασθενούς και όχι ως «φύλακα» για την πρόσβαση των πολιτών σε πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες. Ο κ. Βλασταράκος σημειώνει ότι τον βασικό κορμό των δημόσιων δομών θα πρέπει να αποτελούν τα αστικά Κέντρα Υγείας και ζητεί την ενίσχυση του συστήματος με επιπλέον συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς, άλλοι 10.000 πέραν των 5.000 γιατρών που έχουν σήμερα συμβάσεις με τον οργανισμό, που θα αμείβονται κατά πράξη και περίπτωση.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ