Ευρωκοινοβούλιο: Επιστολή Κούλογλου στην Μέτσολα για τα Τέμπη και τις υποκλοπές. ***** Σαρλ Μισέλ: Αν θέλουμε ειρήνη, πρέπει να ετοιμαστούμε για πόλεμο - Άλλα 5 δισ. ευρώ από την Ε.Ε. για τη στρατιωτική στήριξη της Ουκρανίας. ***** Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος να ήταν εντελώς δική μας». ***** Γάζα: Σκοτώθηκε υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς κατά την διάρκεια ισραηλινής επιχείρησης. ***** Τραμπ: Δεν εξασφάλισε εγγύηση ύψους 454 εκατ. δολαρίων για έφεση στην υπόθεση απάτης.

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΝΤΟΣ ΜΑΪΟΥ

Αισιόδοξος ότι θα βρεθεί συμφωνία στο SLA πολύ σύντομα, ώστε να προχωρήσει η συζήτηση για το θέμα της διάρκειας των πρωτογενών πλεονασμάτων και το χρέος, εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Eurogroup στο ευρωκοινοβούλιο. Όπως είπε, η περίοδος των 10 ετών για πρωτογενή πλεονάσματα πρέπει να μειωθεί, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα μπορέσει μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα να εμφανιστεί στο ευρωκοινοβούλιο και να μιλήσει για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης.

Έγιναν πολλά στο πλαίσιο του προγράμματος για την Ελλάδα, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, αναφέροντας μεταξύ άλλων τη δημιουργία της Ανεξάρτητης Αρχής Εσόδων και το υψηλό πρωτογενές πλεόνασμαΗ δεύτερη αξιολόγηση έπαιρνε πολύ χρόνο και γι’ αυτό, όπως είπε, ο ίδιος ανέλαβε την πρωτοβουλία να συμφωνηθούν οι βασικές παράμετροι του προγράμματος. Η Ελλάδα δεσμεύτηκε για μέτρα 1% του ΑΕΠ στο ασφαλιστικό που θα εφαρμοστούν το 2019 και 1% στο φορολογικό που θα εφαρμοστούν το 2020, εκτός αν δεν πιάνονται οι στόχοι. Παράλληλα, θα νομοθετήσει το πακέτο των αντίμετρων.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ υποστήριξε ότι ο ESM πρέπει να γίνει ένα Ευρωπαϊκό Ταμείο και να είναι αυτός που θα σχεδιάζει, διαπραγματεύεται και παρακολουθεί μελλοντικά προγράμματα.
Στην αρχική του τοποθέτηση ζήτησε συγγνώμη που δεν ήταν στην προηγούμενη συνεδρίαση, γεγονός που προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις, λέγοντας ότι υπήρχαν πολιτικά ζητήματα στην Ολλανδία. Παράλληλα επανέλαβε ότι η δήλωση για τα «ποτά και τις γυναίκες» δεν είχε στόχο να προσβάλει κανένα στον ευρωπαϊκό Νότο.

Μοσκοβισί: Χρειάζονται ρεαλιστικά πλεονάσματα

Την ανάγκη να μη χαθεί το μομέντουμ που δημιουργήθηκε τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος. Ο οδικός χάρτης που παρουσίασε είναι να κλείσει η συμφωνία για τα μέτρα, τα οποία, όπως είπε, θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερα καθώς τα περιοριστικά μέτρα θα πλαισιωθούν από τα αντίμετρα, τα οποία θα εφαρμοστούν όσο πιάνονται οι στόχοι. Είναι σημαντικό, τόνισε, να προχωρήσει γρήγορα η συμφωνία για να σταματήσει η αβεβαιότητα που επηρεάζει την οικονομία. Όταν κλείσει το SLA, η χώρα θα πρέπει να εφαρμόσει κάποια prior actions. Ορισμένα ήδη έχουν εφαρμοστεί αλλά κάποια θα πρέπει να ολοκληρωθούν τις επόμενες εβδομάδες. Δεν είναι εύκολο αλλά μπορεί να γίνει, είπε και σημείωσε ότι μπορεί στο επόμενο Eurogroup να υπάρξει η τελική συμφωνία για την εκταμίευση δόσης.

Για το θέμα του χρέους και της δημοσιονομικής τροχιάς μετά το τέλος του προγράμματος, σημείωσε ότι η Κομισιόν υποστηρίζει τη θέση για «ρεαλιστικά πλεονάσματα» γιατί πρέπει να πειστούν οι αγορές ότι η χώρα μπορεί να προχωρήσει και να μην χρειάζεται χρηματοδοτική στήριξη. Η Κομισιόν θέλει ένα δίκαιο συμβιβασμό μεταξύ του Eurogroup και της Ελλάδας για το θέμα του χρέους, τόνισε.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ