ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομιλια του Αλ. Τσιπρα στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑΑλλαγές στη φορολογία υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία που άνοιξε τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Πρωθυπουργός είπε ότι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης «μία σειρά θετικών παρεμβάσεων στο φορολογικό για τα μεσαία και χαμηλά στρώματα», τις οποίες συνέδεσε με την ανάπτυξη της οικονομίας.
Πέραν της φορολογίας και επιχειρώντας να περιγράψει τις προτεραιότητες της επόμενης περιόδου που σε μεγάλο βαθμό θα αποτελέσουν και την ατζέντα των επόμενων εθνικών εκλογών όποτε και αν γίνουν, ο Πρωθυπουργός, κάνοντας πολλές φορές λόγο για «μεταμνημονιακή εποχή», αναφέρθηκε στον τομέα της παραγωγής, την κοινωνική πολιτική και δικαιοσύνη και το διαρκές μέτωπο με τη διαπλοκή.
Αναφέρθηκε σε «επιτεύγματα της κυβέρνησης στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής» μιλώντας για καταπολέμηση της φτώχειας, ενίσχυση της δημόσιας Παιδείας και Υγείας αλλά και «σημαντικές νίκες στα εργασιακά».
Συμφωνία για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης επιτεύχθηκε στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του EWG, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα υπό την προεδρία του Τόμας Βίζερ. Το EWG θα υποβάλει τη Δευτέρα θετική εισήγηση στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, υπογράμμισε αξιωματούχος της Ευρωζώνης. Οι τεχνοκράτες του EWG έκριναν ότι η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στη συντριπτική πλειονότητα των προαιπαιτούμενων, ενώ ορισμένα που έχουν μείνει ακόμη ανοικτά θα εκπληρωθούν μέσα στις επόμενες μέρες, πριν την εκταμίευση της δόσης, μετά τα μέσα Φεβρουαρίου.

Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

ΖΗΤΗΜΑ ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΥΣΚ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Εναλλακτικό υποψήφιο για τη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πρότεινε και επισήμως η Πολωνία, καθώς η κυβέρνηση της Βαρσοβίας αρνείται να στηρίξει τον Ντόναλντ Τουσκ, εν όψει της απόφασης για την ανανέωση ή μη της θητείας του. Η πολωνική κυβέρνηση πρότεινε ως πρόεδρο τον 68χρονο ευρωβουλευτή Γιάτσε Σαριούζ Βόλσκι, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών.
Στις 9 Μαρτίου, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα κληθεί να αποφασίσει για την ανανέωση της θητείας του Τουσκ στη θέση του προέδρου. Η συντηρητική κυβέρνηση της Βαρσοβίας έχει δηλώσει «κατηγορηματικά» ότι δεν θα στηρίξει τον πρώην Πολωνό πρωθυπουργό στην προσπάθεια του να παραμείνει στο «τιμόνι» του Συμβουλίου. Ωστόσο, υπέρ της υποψηφιότητάς του φαίνεται πως τάσσεται το σύνολο των κρατών - μελών της Ε.Ε.
Το κυβερνών κόμμα «Νόμος και Δικαιοσύνη» κατηγορεί τον Τουσκ ότι παραβίασε την «αρχή της ουδετερότητας» και προσπάθησε να προσφέρει στήριξη στην πολωνική αντιπολίτευση. Σημειώνεται ότι ο ίδιος είναι ιδρυτής και επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου κόμματος «Πολιτική Πλατφόρμα». Ο Τουσκ διατέλεσε πρωθυπουργός της Πολωνίας από το 2007 έως το 2014, όταν και ανέλαβε καθήκοντα προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
ΑΜΠΕ/Reuters/Γαλλικό Πρακτορείο
''The New Daily Mail''
 Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ