ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΝΤΕΝΟ: ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Μοσκοβισί: Δεν τίθεται θέμα παράτασης του προγράμματος Ο επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο , έβαλε « πάγο » στα σενάρια παράταση...

Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

ΖΗΤΗΜΑ ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΥΣΚ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Εναλλακτικό υποψήφιο για τη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πρότεινε και επισήμως η Πολωνία, καθώς η κυβέρνηση της Βαρσοβίας αρνείται να στηρίξει τον Ντόναλντ Τουσκ, εν όψει της απόφασης για την ανανέωση ή μη της θητείας του. Η πολωνική κυβέρνηση πρότεινε ως πρόεδρο τον 68χρονο ευρωβουλευτή Γιάτσε Σαριούζ Βόλσκι, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών.
Στις 9 Μαρτίου, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα κληθεί να αποφασίσει για την ανανέωση της θητείας του Τουσκ στη θέση του προέδρου. Η συντηρητική κυβέρνηση της Βαρσοβίας έχει δηλώσει «κατηγορηματικά» ότι δεν θα στηρίξει τον πρώην Πολωνό πρωθυπουργό στην προσπάθεια του να παραμείνει στο «τιμόνι» του Συμβουλίου. Ωστόσο, υπέρ της υποψηφιότητάς του φαίνεται πως τάσσεται το σύνολο των κρατών - μελών της Ε.Ε.
Το κυβερνών κόμμα «Νόμος και Δικαιοσύνη» κατηγορεί τον Τουσκ ότι παραβίασε την «αρχή της ουδετερότητας» και προσπάθησε να προσφέρει στήριξη στην πολωνική αντιπολίτευση. Σημειώνεται ότι ο ίδιος είναι ιδρυτής και επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου κόμματος «Πολιτική Πλατφόρμα». Ο Τουσκ διατέλεσε πρωθυπουργός της Πολωνίας από το 2007 έως το 2014, όταν και ανέλαβε καθήκοντα προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
ΑΜΠΕ/Reuters/Γαλλικό Πρακτορείο
''The New Daily Mail''
 Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ