ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Eurogroup: Η ωρα των μεγαλων αποφασεων

Eurogroup: Η ωρα των μεγαλων αποφασεων
Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, στην οποία οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να καταλήξουν σε μία συμφωνία- πακέτο για τη μετά προγράμματος εποχή. Με τη συνεδρίαση να συμπίπτει με τα 20 χρόνια από την πρώτη συνεδρίαση του Eurogroup, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έκαναν λόγο για ιστορική ημέρα για την Ελλάδα και τη νομισματική ένωση.
Όπως σημείωσαν κλείνει το δεκαετές «επώδυνο επεισόδιο» στη χώρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ιστορία τελειώνει εδώ. Η επομένη της 20ης Αυγούστου θα βρει τη χώρα σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, αλλά και με την ελπίδα για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.
Ο Πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η συνεδρίαση θα καταλήξει σε συμφωνία και έκανε λόγο για μία νέα φάση, στην οποία εισέρχεται τόσο η Ελλάδα όσο και η νομισματική ένωση.
Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, επανέλαβε την ανάγκη για ένα σχέδιο ελάφρυνσης του χρέους, που θα πείσει τους αγορές, ενώ από την πλευρά του ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, υπογράμμισε ότι από την 21η Αυγούστου, για πρώτη φορά από ιδρύσεως του ESM, δεν θα υπάρχει ενεργό πρόγραμμα σε εξέλιξη.
Στην ετήσια έκθεση του ESM, που δόθηκε σήμερα, στη δημοσιότητα, επισημαίνεται πάντως ότι η Ελλάδα δεν είναι ακόμη success story. Για να γίνει και αυτή μία ιστορία επιτυχίας, όπως η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Κύπρος και η Ισπανία, θα πρέπει να επιμείνει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων και μετά τη λήξη του προγράμματος, ξεκαθαρίζει ο κ. Ρέγκλινγκ.

Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

ΖΗΤΗΜΑ ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΥΣΚ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Εναλλακτικό υποψήφιο για τη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πρότεινε και επισήμως η Πολωνία, καθώς η κυβέρνηση της Βαρσοβίας αρνείται να στηρίξει τον Ντόναλντ Τουσκ, εν όψει της απόφασης για την ανανέωση ή μη της θητείας του. Η πολωνική κυβέρνηση πρότεινε ως πρόεδρο τον 68χρονο ευρωβουλευτή Γιάτσε Σαριούζ Βόλσκι, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών.
Στις 9 Μαρτίου, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα κληθεί να αποφασίσει για την ανανέωση της θητείας του Τουσκ στη θέση του προέδρου. Η συντηρητική κυβέρνηση της Βαρσοβίας έχει δηλώσει «κατηγορηματικά» ότι δεν θα στηρίξει τον πρώην Πολωνό πρωθυπουργό στην προσπάθεια του να παραμείνει στο «τιμόνι» του Συμβουλίου. Ωστόσο, υπέρ της υποψηφιότητάς του φαίνεται πως τάσσεται το σύνολο των κρατών - μελών της Ε.Ε.
Το κυβερνών κόμμα «Νόμος και Δικαιοσύνη» κατηγορεί τον Τουσκ ότι παραβίασε την «αρχή της ουδετερότητας» και προσπάθησε να προσφέρει στήριξη στην πολωνική αντιπολίτευση. Σημειώνεται ότι ο ίδιος είναι ιδρυτής και επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου κόμματος «Πολιτική Πλατφόρμα». Ο Τουσκ διατέλεσε πρωθυπουργός της Πολωνίας από το 2007 έως το 2014, όταν και ανέλαβε καθήκοντα προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
ΑΜΠΕ/Reuters/Γαλλικό Πρακτορείο
''The New Daily Mail''
 Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ