ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αλ. Τσιπρας: Συνεννοηση σε περιφερειακο και σε κεντρικο επιπεδο με στοχο την αναπτυξηΤην ανάγκη μεγάλων και αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στην παιδεία, το κράτος, τους θεσμούς, την πάταξη της γραφειοκρατείας, την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη απονομή της δικαιοσύνης υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην ανάπτυξη. Όπως είπε, πρόκειται για ένα ευρύτατο μέτωπο, που απαιτεί ευρύτατες κοινωνικές συμμαχίες.
Από το βήμα του 2ου περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου που διεξάγεται στη Λαμία, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως ο στόχος της ανάπτυξης αφορά την ίδια την ύπαρξη της πατρίδας μας, την εθνική μας κυριαρχία, την ευημερία του λαού, το αύριο των παιδιών μας και υπογράμμισε πως αυτή η ζωτική σημασία της ανάπτυξης, την τοποθετεί στο κέντρο μιας μεγάλης προσπάθειας, όχι κυβερνητικής ούτε κομματικής, αλλά εθνικής προσπάθειας.
«Πρέπει να αναζητήσουμε με αίσθηση ευθύνης εκείνα τα κοινά σημεία που θα προσδώσουν στη μεγάλη προσπάθεια τον εθνικό χαρακτήρα που της αξίζει» σημείωσε. Επισήμανε πως δεν θα καταργηθούν οι πολιτικές ή οι ιδεολογικές διαφορές, όμως τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη για συνεννόηση σε περιφερειακό και σε κεντρικό επίπεδο. «Το αναπτυξιακό σχέδιο και οι κοινωνικές συμμαχίες που απαιτούνται για την υλοποίησή του δεν επιδέχονται μικροκομματικές προσεγγίσεις» ανέφερε.

Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

ΖΗΤΗΜΑ ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΥΣΚ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Εναλλακτικό υποψήφιο για τη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πρότεινε και επισήμως η Πολωνία, καθώς η κυβέρνηση της Βαρσοβίας αρνείται να στηρίξει τον Ντόναλντ Τουσκ, εν όψει της απόφασης για την ανανέωση ή μη της θητείας του. Η πολωνική κυβέρνηση πρότεινε ως πρόεδρο τον 68χρονο ευρωβουλευτή Γιάτσε Σαριούζ Βόλσκι, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών.
Στις 9 Μαρτίου, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα κληθεί να αποφασίσει για την ανανέωση της θητείας του Τουσκ στη θέση του προέδρου. Η συντηρητική κυβέρνηση της Βαρσοβίας έχει δηλώσει «κατηγορηματικά» ότι δεν θα στηρίξει τον πρώην Πολωνό πρωθυπουργό στην προσπάθεια του να παραμείνει στο «τιμόνι» του Συμβουλίου. Ωστόσο, υπέρ της υποψηφιότητάς του φαίνεται πως τάσσεται το σύνολο των κρατών - μελών της Ε.Ε.
Το κυβερνών κόμμα «Νόμος και Δικαιοσύνη» κατηγορεί τον Τουσκ ότι παραβίασε την «αρχή της ουδετερότητας» και προσπάθησε να προσφέρει στήριξη στην πολωνική αντιπολίτευση. Σημειώνεται ότι ο ίδιος είναι ιδρυτής και επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου κόμματος «Πολιτική Πλατφόρμα». Ο Τουσκ διατέλεσε πρωθυπουργός της Πολωνίας από το 2007 έως το 2014, όταν και ανέλαβε καθήκοντα προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
ΑΜΠΕ/Reuters/Γαλλικό Πρακτορείο
''The New Daily Mail''
 Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΠΡΩΪΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η σελίδα του Σάββα Ρομπόλη

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ