ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΟΚΤΩ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ

Α νοιχτός στο να εξετάσει την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών , εάν η Αθήνα από την πλευρά της προβεί στην έκδοση των 8 στρατιω...

Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Γ. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Καυστικός για τη στάση που τηρεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην παρούσα διαπραγμάτευση, αλλά αισιόδοξος ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων μέχρι τις 20 Μαρτίου, εμφανίστηκε από το βήμα του 2ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Εκτίμησε ότι η χώρα θα μπορέσει να βγει δοκιμαστικά στις αγορές μέσα στο 2017, ενώ υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξει 4ο μνημόνιο καθώς η Ελλάδα θα μπορεί να καλύπτει τις δανειακές της ανάγκες μέσω των αγορών.
Βέβαια, όπως τόνισε, η χώρα θα παραμείνει σε καθεστώς αυξημένης εποπτείας ενώ θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τις αγορές οι οποίες θα τιμολογούν καθημερινά το αξιόχρεο της χώρας.

Ο κ. Δραγασάκης, απέδωσε τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη διαπραγμάτευση, στο γεγονός ότι οι θεσμοί εμφανίζονται με αποκλίνουσες θέσεις και εκτιμήσεις. «Το ΔΝΤ έχει θέσει ένα πακέτο νέων αιτημάτων που ήταν εκτός αρχικής συμφωνίας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφερόμενος στο αίτημα για νέα δημοσιονομικά μέτρα ύψους 3,6 δις. ευρώ.

Μάλιστα άσκησε κριτική στο ΔΝΤ για τα στοιχεία στα οποία στηρίζει τις εκτιμήσεις του, κάνοντας λόγο για «Thomsen Statistics». Ο κ. Δραγασάκης, υπεραμύνθηκε της στάσης που τηρεί η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση, τονίζοντας ότι καταβάλλονται προσπάθειες να αντισταθμιστούν κοινωνικά και δημοσιονομικά τα μέτρα που ζητάει το ΔΝΤ. Επίσης, υποστήριξε ότι έχει διαψευστεί το επιχείρημα ότι το γερμανικό κοινοβούλιο θα έπρεπε να εγκρίνει εκ νέου το ελληνικό πρόγραμμα σε περίπτωση αποχώρησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Το 3ο πρόγραμμα για την Ελλάδα δεν είναι προϊόν ισότιμου διαλόγου. Ο τρόπος με τον οποίο έγινε η διαπραγμάτευση εμπεριέχει έντονα το στοιχείο της ασυμμετρίας ενώ αρκετές φορές φτάσαμε και στα όρια του εκβιασμού. Επίσης, ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η εποπτεία του προγράμματος δημιουργεί εμπλοκές και χωρίς να είναι θεσμοθετημένοι τρόποι απεμπλοκής» είπε ο κ. Δραγασάκης ζητώντας να υπάρχει ένα «εφετείο», το οποίο να λύνει σε πολιτικό επίπεδο τις διαφωνίες που υπάρχουν στο στάδιο της τεχνικής διαπραγμάτευσης. 

Πάντως, ο κ. Δραγασάκης, υποστήριξε ότι η συμφωνία θα επιτευχθεί εγκαίρως και διατύπωσε τρεις λόγους:
  • Η συμφωνία υλοποιείται. Οι στόχοι υλοποιούνται και υπερκαλύπτονται.
  • Η πρόοδος δεν αμφισβητείται. Έχουμε το θετικό γεγονός ότι αυτά που λέει η κυβέρνηση υποστηρίζονται και από την Ευρώπη
  • Ό,τι είναι θετικό για την Ελλάδα, είναι θετικό και για την Ευρώπη. Αν κλείσει η συμφωνία στην ώρα της, θα είναι θετικό και για την Ευρώπη.
Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Δραγασάκης, τόνισε ότι πολύ ευχαρίστως θα περιγράψει κάποια στιγμή το τι συνέβη στο πρώτο εξάμηνο του 2015, υποστηρίζοντας ότι αυτό που έχει βγει προς τα έξω, απέχει πολύ από την πραγματικότητα. 
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ