ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Επιμενει στο ονομα «Μακεδονια του ιλιντεν» ο Ζαεφ

Επιμενει στο ονομα «Μακεδονια του ιλιντεν» ο Ζαεφ
Στο όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν», επιμένει ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της χώρας του συνεχίζει να θεωρεί ότι πρόταση που κατέθεσε είναι η πιο κατάλληλη για την εξεύρεση λύσης στο ονοματολογικό.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Ζάεφ, απέρριψε την άποψη πως το όνομα αυτό εκπέμπει αλυτρωτισμό, ενώ σημείωσε πως πρόκειται για μία σύνθετη ονομασία με χρονικό προσδιορισμό.
Επιπλέον, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων, ο πρωθυπουργός της γείτονος τόνισε πως με το «Μακεδονία του Ίλιντεν», η πΓΔΜ αποδέχεται το erga omnes και ενισχύει την εθνική της ταυτότητα και διαφυλάττει την αξιοπρέπεια της.
«Πρόκειται για μία λύση που συνιστά κέρδος και για τις δύο πλευρές και που οδηγεί στην επίλυση της 25ετούς διαφοράς για το θέμα του ονόματος», ανέφερε ο κ. Ζάεφ.

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατηγόρησε την αντιπολίτευση γιατί υποστηρίζει ότι η καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση οφείλεται στην ελληνική κυβέρνηση, κάτι που όπως είπε κανένας στην Ευρώπη δεν υποστηρίζει. Οι συνεργάτες μου έφεραν ένα πακέτο αναλύσεων, μεταξύ αυτών η Fitch, αλλά και δημοσιεύματα που τονίζουν ότι ο βασικός λόγος της καθυστέρησης είναι η διαφωνία της Γερμανίας με το ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα. Επικαλέστηκε δε και δηλώσεις Ευρωπαίων πολιτικών.

«Να δούμε τα νομοσχέδια που έχουν περάσει το τελευταίο χρόνο και να μου πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν μπορούσαν να περάσουν σε τρεις μήνες», τόνισε. Όπως είπε το ΔΝΤ ζητούσε να πάρουμε 2% του ΑΕΠ επιπλέον μέτρα αλλά ο Πιέρ Μοσκοβισί απάντησε ότι το πακέτο θα είναι ουδέτερο και για κάθε ένα μέτρο κακού μέτρου θα υπάρξει αντίμετρο. Από πού προκύπτει ότι τα αντίμετρα δεν είναι σίγουρα; αναρωτήθηκε αλλά ξεκαθάρισε ότι αν δεν πιάνονται οι στόχοι θα πρέπει να παρθούν μέτρα, όπως άλλωστε ισχύει για κάθε χώρα.

Εκτίμησε ότι το ΔΝΤ έβαλε νερό στο κρασί του γιατί τώρα δεν λέει ότι θα πιάσουμε 1,5% του ΑΕΠ το 2018 και αυτό εξαιτίας της υπεραπόδοσης του 2016. Σημείωσε ότι το Ταμείο έπεσε έξω σχεδόν 3% του ΑΕΠ στις προβλέψεις του για την περσινή χρονιά και γι’ αυτό τώρα μιλά για διαρθρωτικές αλλαγές. Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών το πρώτο κομμάτι της συμφωνίας είναι ουδέτερα δημοσιονομικά μέτραΤο δεύτερο κομμάτι είναι ότι ως το Δεκέμβριο το ΔΝΤ έλεγε ότι οι αλλαγές στις συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι «πισωγύρισμα». Τώρα λέει ότι είναι έτοιμο να συζητήσει για αυτά τα θέματα στα οποία υπήρξε ομοφωνία της Επιτροπής Σοφών. Για την αρχή τις επεκτασιμότητας η επιτροπή είπε ομόφωνα ότι πρέπει να επιστρέψει. Αυτό δεν θα το είχαμε αν κλείναμε το Δεκέμβρη. Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι μέρος της λύσης για να πειστούν οι εργαζόμενοι ότι στην ανάκαμψη θα έχουν κάποια συμμετοχή.
Το τρίτο θέμα είναι το πρόγραμμα για την ανεργία για το οποίο γίνονται διαβουλεύσεις με διεθνείς οργανισμούς για κάποιο δάνειο που θα μπορούσε να δημιουργήσει θέσεις εργασίας.
Το πακέτο έως τώρα είναι υφεσιακό, το λέω κάθε φορά, τόνισε. Σε αυτό το πλαίσιο αναζητούμε αντίμετρα.

Εκτίμησε επίσης ότι οι θεσμοί θα μείνουν περίπου 10 ημέρες και στόχος είναι ως το Eurogroup στις 20 Μαρτίου θα έχει κλείσει στο SLA και εκεί θα πιστοποιηθεί ότι υπάρχει «προσωρινή συμφωνία» γιατί τίποτα δεν θα συμφωνηθεί αν δεν συμφωνηθούν όλα, όπως λένε και οι δανειστές. Φτάσαμε εκεί που θέλαμε ως προς τη διαδικασία, όλα συμφωνηθούν ως ένα πακέτο στο οποίο θα τοποθετηθούν όλοι. Θα κλείσει το SLA, η συζήτηση για τα αντίμετρα και θα δούμε ποια θα είναι η αποσαφήνιση για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018 και ποια τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.


''The New Daily Mail'' 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ