ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

«ατυπη» λυση στο ζητημα εγκαταστασης POS

«ατυπη» λυση στο ζητημα εγκαταστασης POS
«Άτυπη» λύση στο ζήτημα της προθεσμίας εγκατάστασης μηχανημάτων POS στα καταστήματα λιανικού εμπορίου προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, προχωρώντας τις επόμενες ώρες στην έκδοση ειδικής εγκυκλίου.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πηγές από την κυβέρνηση, η εγκύκλιος θα διευκρινίζει ότι για ένα μικρό χρονικό διάστημα, μετά την αυριανή παρέλευση της προθεσμίας, θα υπάρξει επιείκεια ως προς τους ελέγχους και τα προβλεπόμενα πρόστιμα, για όσους επιχειρηματίες δεν διαθέτουν τερματικό POS ή ηλεκτρονική εφαρμογή, αλλά έχουν ήδη απευθύνει αίτημα για την απόκτηση τους. Σημειώνεται ότι η καταληκτική ημερομηνία για την προμήθεια POS λήγει αύριο, Πέμπτη, 27 Ιουλίου. Ωστόσο, μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων δεν έχει προμηθευτεί τα τερματικά, λόγω του όγκου των αιτημάτων που έχουν δεχτεί οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών.
Οι ίδιες πηγές, ως εκ τούτου, καλούν τις επιχειρήσεις να καταθέσουν τις απαιτούμενες αιτήσεις για την απόκτηση των τερματικών συσκευών και των ηλεκτρονικών εφαρμογών, έως αύριο, Πέμπτη.
Παράλληλα, με την εγκύκλιο, η οποία αναμένεται για σήμερα ή αύριο, το αρμόδιο υπουργείο αναμένεται να καταστήσει αποδεκτό το σύνολο των τερματικών συσκευών, καθώς και των ηλεκτρονικών διαδικτυακών εφαρμογών, που επιτρέπουν την αποδοχή πληρωμής με κάρτες.


Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατηγόρησε την αντιπολίτευση γιατί υποστηρίζει ότι η καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση οφείλεται στην ελληνική κυβέρνηση, κάτι που όπως είπε κανένας στην Ευρώπη δεν υποστηρίζει. Οι συνεργάτες μου έφεραν ένα πακέτο αναλύσεων, μεταξύ αυτών η Fitch, αλλά και δημοσιεύματα που τονίζουν ότι ο βασικός λόγος της καθυστέρησης είναι η διαφωνία της Γερμανίας με το ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα. Επικαλέστηκε δε και δηλώσεις Ευρωπαίων πολιτικών.

«Να δούμε τα νομοσχέδια που έχουν περάσει το τελευταίο χρόνο και να μου πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν μπορούσαν να περάσουν σε τρεις μήνες», τόνισε. Όπως είπε το ΔΝΤ ζητούσε να πάρουμε 2% του ΑΕΠ επιπλέον μέτρα αλλά ο Πιέρ Μοσκοβισί απάντησε ότι το πακέτο θα είναι ουδέτερο και για κάθε ένα μέτρο κακού μέτρου θα υπάρξει αντίμετρο. Από πού προκύπτει ότι τα αντίμετρα δεν είναι σίγουρα; αναρωτήθηκε αλλά ξεκαθάρισε ότι αν δεν πιάνονται οι στόχοι θα πρέπει να παρθούν μέτρα, όπως άλλωστε ισχύει για κάθε χώρα.

Εκτίμησε ότι το ΔΝΤ έβαλε νερό στο κρασί του γιατί τώρα δεν λέει ότι θα πιάσουμε 1,5% του ΑΕΠ το 2018 και αυτό εξαιτίας της υπεραπόδοσης του 2016. Σημείωσε ότι το Ταμείο έπεσε έξω σχεδόν 3% του ΑΕΠ στις προβλέψεις του για την περσινή χρονιά και γι’ αυτό τώρα μιλά για διαρθρωτικές αλλαγές. Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών το πρώτο κομμάτι της συμφωνίας είναι ουδέτερα δημοσιονομικά μέτραΤο δεύτερο κομμάτι είναι ότι ως το Δεκέμβριο το ΔΝΤ έλεγε ότι οι αλλαγές στις συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι «πισωγύρισμα». Τώρα λέει ότι είναι έτοιμο να συζητήσει για αυτά τα θέματα στα οποία υπήρξε ομοφωνία της Επιτροπής Σοφών. Για την αρχή τις επεκτασιμότητας η επιτροπή είπε ομόφωνα ότι πρέπει να επιστρέψει. Αυτό δεν θα το είχαμε αν κλείναμε το Δεκέμβρη. Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι μέρος της λύσης για να πειστούν οι εργαζόμενοι ότι στην ανάκαμψη θα έχουν κάποια συμμετοχή.
Το τρίτο θέμα είναι το πρόγραμμα για την ανεργία για το οποίο γίνονται διαβουλεύσεις με διεθνείς οργανισμούς για κάποιο δάνειο που θα μπορούσε να δημιουργήσει θέσεις εργασίας.
Το πακέτο έως τώρα είναι υφεσιακό, το λέω κάθε φορά, τόνισε. Σε αυτό το πλαίσιο αναζητούμε αντίμετρα.

Εκτίμησε επίσης ότι οι θεσμοί θα μείνουν περίπου 10 ημέρες και στόχος είναι ως το Eurogroup στις 20 Μαρτίου θα έχει κλείσει στο SLA και εκεί θα πιστοποιηθεί ότι υπάρχει «προσωρινή συμφωνία» γιατί τίποτα δεν θα συμφωνηθεί αν δεν συμφωνηθούν όλα, όπως λένε και οι δανειστές. Φτάσαμε εκεί που θέλαμε ως προς τη διαδικασία, όλα συμφωνηθούν ως ένα πακέτο στο οποίο θα τοποθετηθούν όλοι. Θα κλείσει το SLA, η συζήτηση για τα αντίμετρα και θα δούμε ποια θα είναι η αποσαφήνιση για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018 και ποια τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.


''The New Daily Mail'' 
Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΠΡΩΪΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η σελίδα του Σάββα Ρομπόλη

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ