ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κ. Bελόπουλος: Η δήλωση του Ιερώνυμου εργαλειοποιείται από τον Κ. Μητσοτάκη. ***** Σε Ικαρία και Φούρνους ο Στέφανος Κασσελάκης - Τα προβλήματα του ΕΣΥ. ***** Μ. Τρίτη πληρώνεται το αυξημένο επίδομα γέννησης: 58.912 μητέρες θα λάβουν αναδρομικά €36,2 εκατ. ***** Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε Δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων. ***** ΑΑΔΕ: Νέες λειτουργίες στις ψηφιακές εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου». ***** Χρ. Καλλιάνος: Λάβρος κατά του ΕΣΥ - «Δεν υπάρχει Δημόσιο Σύστημα Υγείας, έχουν καταλυθεί τα πάντα». ***** Διαδηλώσεις υπέρ του Σάντσεθ στη Μαδρίτη - Ζητούν να μην παραιτηθεί. ***** Ουκρανία: Η Ρωσία βομβαρδίζει το σιδηροδρομικό δίκτυο για να «παραλύσει» τις μεταφορές στρατιωτικού υλικού.

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

ΑΛ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΝ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΔΝΤ

«Η κυβέρνηση έχει ήδη υπογράψει αυτό που απαιτεί ο Σόιμπλε, δηλαδή τη διακοπή του προγράμματος και νέο μνημόνιο στην περίπτωση που αποχωρήσει το ΔΝΤ»Ο κ. Μητρόπουλος προσθέτει ότι:

«Η ΕΝΥΠΕΚΚ, πιστή στο καθήκον αληθείας απέναντι στον ελληνικό λαό για επιστημονική, αντικειμενική και έντιμη ενημέρωση των συμπατριωτών μας, ανέτρεξε στο κείμενο της Απόφασης-Συμφωνίας της Συνόδου των Αρχηγών των Κρατών-Μελών της Ευρωζώνης της 12ης Ιουλίου 2015, στο οποίο αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνηση έχει δεχτεί:
α) Την υποχρεωτική συμμετοχή του ΔΝΤ για τεχνική στήριξη και χρηματοδότηση στο τρίτο πρόγραμμα, την οποία μάλιστα έχει και γραπτώς ζητήσει και,
β) Την αυτόματη διακοπή τού τρέχοντος προγράμματος και τη συνομολόγηση άλλου στην περίπτωση που το ΔΝΤ δεν μετάσχει σ’ αυτό».

Ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ παραθέτει το κείμενο όπως έχει αυτούσιο συμπεριληφθεί στον ν. 4334/2015 (ΦΕΚ Α 80/16-7-2015, σελ. 746 και 753):
«A euro area Member State requesting financial assistance from the ESM is expected to address, wherever possible, a similar request to the IMF. This is a precondition for the Eurogroup to agree on a new ESM programme. Therefore Greece will request continued IMF support (monitoring and financing) from March 2016». (σελ. 746)

Στα ελληνικά:

«Ένα μέλος της Ευρωζώνης, το οποίο αιτείται οικονομική βοήθεια από τον Ε.Μ.Σ., αναμένεται να υποβάλει, όποτε είναι δυνατόν, ένα ανάλογο αίτημα στο Δ.Ν.Τ.. Αυτό αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου να συμφωνηθεί ένα νέο πρόγραμμα. Κατά συνέπεια η Ελλάδα θα ζητήσει τη συνέχιση της υποστήριξης του Δ.Ν.Τ. (υποστήριξη και χρηματοδότηση) από τον Μάρτιο του 2016». (σελ. 753 ν. 4334/2015).

«Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί την κυβέρνηση, έστω την ύστατη στιγμή, να πει όλη την αλήθεια στους Έλληνες. Ο ελληνικός λαός δεν αξίζει τον εμπαιγμό. Ο ελληνικός λαός απαιτεί την αλήθεια και τον σεβασμό αφού έχει κάνει όλες τις τεράστιες θυσίες που του ζητήθηκαν άδικα και παράλογα, χωρίς να ευθύνεται» τονίζει ο Πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ και καταλήγει:
«Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί την κυβέρνηση μαζί με τα λοιπά κόμματα του μνημονιακού τόξου να δώσουν εξηγήσεις στον λαό και να δηλώσουν πού θέλουν επιτέλους να οδηγήσουν τη χώρα και τι μέλλον επιφυλάσσουν στη νεολαία μας που συνεχίζει να μεταναστεύει».


Σόιμπλε: Χωρίς ΔΝΤ χρειάζεται νέο πρόγραμμα

Υπενθυμίζεται ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιμένει πως σε περίπτωση αποχώρησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μάλιστα κάνει συστάσεις προς την Ελλάδα.
«Εάν δεν υπάρξει θετική έκβαση στις διαπραγματεύσεις για τη β’ αξιολόγηση και αν το ΔΝΤ αποφασίσει να αποχωρήσει, τότε το τρέχον πρόγραμμα θα είναι παρωχημένο» είπε χαρακτηριστικά, ο Γερμανός υπουργός υπογραμμίζοντας ότι: 

«Το πρόγραμμα συμφωνήθηκε μόνο με την προσδοκία ότι το ΔΝΤ θα λάβει μέρος»... «Αν καταστεί παρωχημένο το πρόγραμμα, τότε θα έχουμε μία κατάσταση, στην οποία θα χρειαστεί να βρούμε κάτι καινούριο» έσπευσε να προσθέσει, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν θα συνιστούσα κάτι τέτοιο στην ελληνική κυβέρνηση». «Σε κάθε περίπτωση θα πρότεινα να είμαστε χαλαροί, καθώς πρώτα απ' όλα, η γερμανική Bundestag θα πρέπει να συζητήσει και να συμφωνήσει αν θα εγκρίνει τις διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα» κατέληξε.

Την προηγούμενη εβδομάδα, σε συνέντευξή του στη Süddeutsche Zeitung, ο κ. Σόιμπλε είχε υποστηρίξει πως «το τωρινό πρόγραμμα προϋποθέτει τη συμμετοχή του ΔΝΤ (…) Αν συνεχίσουμε μόνοι μας τότε θα πρέπει να διασφαλίσουμε καλύτερα τα συμπεφωνημένα και τον ρόλο αυτό μπορούμε να τον αναθέσουμε στον ESM»«Σε αυτή την περίπτωση ωστόσο, έχουμε να κάνουμε με εντελώς νέα δεδομένα και θα έπρεπε να διασφαλίσουμε προηγουμένως την έγκριση της γερμανικής βουλής» είχε συμπληρώσει.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ