ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Παραμένει η αφρικανική σκόνη για λίγες ώρες ακόμα στην Ελλάδα - «Εξαφανίστηκε» η Ακρόπολη: Πέπλο σκόνης στην Αθήνα το πρωί. ***** «Κόκκινη γραμμή» από Κασσελάκη: «Ποτέ συνεργασία με τη Ν.Δ.» ***** Μετακλητοί και συνταξιούχοι κατακλύζουν προεκλογικά το Δημόσιο. ***** Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός για διακίνηση μεταναστών μέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία». ***** Ακριβότερο από ποτέ το πασχαλινό τραπέζι φέτος - «Γονατίζουν» τα νοικοκυριά. ***** «Πέρασε» από το Κογκρέσο η βοήθεια «μαμούθ» στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ στέλνουν άμεσα στον Ζελένσκι νέα όπλα. ***** Χεζμπολάχ: «Δεκάδες ρουκέτες» εναντίον του Ισραήλ τη νύχτα. ***** Αεροπορική τραγωδία στην Αλάσκα - Συνετρίβη αεροσκάφος με δύο επιβαίνοντες.

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

«ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ» ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

Το μήνυμα «να τηρηθούν οι κανόνες» αναμένεται να εισπράξει η ελληνική πλευρά έπειτα από τα αλλεπάλληλα ραντεβού των επόμενων ημερών, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο MNI, το οποίο επικαλείται Ευρωπαίο αξιωματούχο. Να γεφυρώσει τις διαφορές προκειμένου να ολοκληρωθεί ταχύτατα η β’ αξιολόγηση ελπίζει η Ελλάδα από την Κομισιόν. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και τα τετ α τετ Τσακαλώτου Σαπέν και Μοσκοβισί πριν από το αυριανό Euroworking Group ενώ μεταξύ άλλων καλείται να εξετάσει το πότε θα επιστρέψουν οι δανειστές στην Αθήνα. Βέβαια, όπως αναφέρει το πρακτορείο αν και ο Ευρωπαίος επίτροπος έχει την εντολή να βοηθήσει στη γεφύρωση των διαφορών ίσως τελικά έχει μικρή επιρροή στις αποφάσεις των υπουργών οικονομικών.

Από την άλλη πλευρά μειωμένη μπορεί να είναι και η επιρροή του Γάλλου ΥΠΟΙΚ δεδομένου ότι οι σοσιαλιστές δεν αναμένεται να είναι οι νικητές στις προσεχείς εκλογές. «Το μήνυμα στους Έλληνες θα είναι σαφές: Μείνετε στο πλάνο και τους κανόνες», σημειώνει η πηγή. «Είμαστε δεσμευμένοι στην εφαρμογή της συμφωνίας. Οι πιστωτές πρέπει να κάνουν το ίδιο και να μην θέτουν διαρκώς μη ρεαλιστικά αιτήματα», ανταπαντά Έλληνας αξιωματούχος με αφορμή και τα έξτρα μέτρα 5 δισ. ευρώ που φέρεται να ζητά το ΔΝΤ για την περίοδο 2018-2020.

Πάντως κάποιοι αξιωματούχοι δεν βλέπουν ολοκλήρωση της αξιολόγησης πριν το Μάρτιο, ενώ στους πονοκέφαλους εντάσσονται και οι πολιτικοί υπολογισμοί. Κάποιοι από τα λεγόμενα «γεράκια», δηλαδή, Γερμανία, Ολλανδία, Φινλανδία και Αυστρία, πιστεύουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας ίσως καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις γιατί προετοιμάζεται για εκλογές, παρότι κυβερνητικά στελέχη διαψεύδουν τέτοια σενάρια. Η ελληνική πλευρά, από την άλλη, ανησυχεί ότι η Γερμανία και το ΔΝΤ ίσως πιέζουν ώστε να φτάσουν την ελληνική κυβέρνηση στα όρια και να αναγκάσουν τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί.

Παράλληλα η κυβέρνηση φέρεται να ζητά μείωση του αφορολόγητου ορίου και κάποια επιπλέον μέτρα, πολύ κάτω των 5 δισ. ευρώ, για την περίοδο 2018-20 ώστε να κλείσει η συμφωνία. «Ελπίζουμε ότι με μια βελτιωμένη πρόταση στο τραπέζι το EwG θα ανακοινώσει την επιστροφή των Θεσμών», σημειώνει η πηγή. Προσθέτει ωστόσο ότι η Αθήνα εκτιμά πως οι δανειστές δεν βιάζονται, καθώς δεν υπάρχει άμεσα μεγάλη πίεση στη ρευστότητα. «Πρέπει να ακούσουμε τους Θεσμούς πριν πάρουμε κάποια απόφαση», σημειώνει ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υπονοώντας ότι για κάποιους η επιστολή Τσακαλώτου ίσως να μην είναι επαρκής απόδειξη της ελληνικής δέσμευσης.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ