ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Επιμενει στο ονομα «Μακεδονια του ιλιντεν» ο Ζαεφ

Επιμενει στο ονομα «Μακεδονια του ιλιντεν» ο Ζαεφ
Στο όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν», επιμένει ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της χώρας του συνεχίζει να θεωρεί ότι πρόταση που κατέθεσε είναι η πιο κατάλληλη για την εξεύρεση λύσης στο ονοματολογικό.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Ζάεφ, απέρριψε την άποψη πως το όνομα αυτό εκπέμπει αλυτρωτισμό, ενώ σημείωσε πως πρόκειται για μία σύνθετη ονομασία με χρονικό προσδιορισμό.
Επιπλέον, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων, ο πρωθυπουργός της γείτονος τόνισε πως με το «Μακεδονία του Ίλιντεν», η πΓΔΜ αποδέχεται το erga omnes και ενισχύει την εθνική της ταυτότητα και διαφυλάττει την αξιοπρέπεια της.
«Πρόκειται για μία λύση που συνιστά κέρδος και για τις δύο πλευρές και που οδηγεί στην επίλυση της 25ετούς διαφοράς για το θέμα του ονόματος», ανέφερε ο κ. Ζάεφ.

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

''ΘΡΙΛΕΡ'' ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Μετά  την έγκριση των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, από το Δ.Σ. του ESM, η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι η πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης.
Οι ελπίδες για την επίτευξη συμφωνίας εστιάζουν πλέον στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, αυτή της 20ής Φεβρουαρίου, αφού πλέον έχει ξεκαθαριστεί ότι στη συνεδρίαση που θα γίνει στις 26 Ιανουαρίου δεν μπορεί να προκύψει κάτι άλλο, πέραν της επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων, οι οποίες παραμένουν «παγωμένες» εδώ και μήνες.

Από τα μέσα του Δεκέμβρη, οπότε και αποχώρησαν οι επικεφαλής των δανειστών από την Αθήνα, δεν έχει γίνει το παραμικρό βήμα προόδου, στο πεδίο των διαπραγματεύσεων. Συνεπώς, εκεί που στοχεύει το οικονομικό επιτελείο είναι στο να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τους όρους και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα επέστρεφαν στην Αθήνα οι δανειστές, ώστε να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση. ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχουν συμφωνήσει ως προς το τι πρέπει να πράξει η Αθήνα ώστε να επιτευχθεί συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση. 

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιμένει για δέσμευση της Κυβέρνησης στην άμεση τοποθέτηση μέτρων, τα οποία όπως υποστηρίζει, θα κάνουν πιο αποτελεσματικό το πρόγραμμα. Τα μέτρα που ζητεί είναι η μείωση του αφορολόγητου ορίου, αλλά και οι μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό, την ώρα που η Κομισιόν διαμηνύει ότι δεν χρειάζονται άλλα μέτρα, αφού η Ελλάδα είναι εντός των στόχων με τα μέχρι τώρα συμφωνηθέντα μέτρα. Έτσι, στο περιθώριο του Eurogroup αναμένεται να υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ των δανειστών και να βρεθεί κοινός τόπος στις απαιτήσεις του από την Ελλάδα, ώστε να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Τη στιγμή που το ΔΝΤ δεν δείχνει καμία διάθεση να αποκαλύψει τις επόμενες κινήσεις του αναφορικά με το ελληνικό πρόγραμμα, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών ξεκαθαρίζει σε κάθε τόνο ότι η συμμετοχή του Ταμείου είναι απαραίτητη για τη συνέχιση του ελληνικού προγράμματος. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποιεί παράλληλα ότι, οι εναλλακτικές της συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα λύσεις, θα είναι εξαιρετικά δυσάρεστες. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, την περασμένη εβδομάδα, «δεν θα συμβούλευε τους Έλληνες να δοκιμάσουν να πάρουν το ''πράσινο φως''» από τη γερμανική Βουλή για ένα νέο πρόγραμμα, καθώς ξεκαθάρισε ότι η αποχώρηση του ΔΝΤ θα είναι ιδιαίτερα δυσμενής εξέλιξη και πως δεν θα είναι σίγουρη η έγκριση επόμενου προγράμματος για την Ελλάδα από τη γερμανική Βουλή.

Στο Eurogroup η επιστολή Τσακαλώτου

Ταυτόχρονα, παρά την αποστολή της επιστολής του Ευκλείδη Τσακαλώτου προς τους ομολόγους του στην Ευρωζώνη, μέσω της οποίας ενημέρωσε ότι το οικονομικό επιτελείο θα μεταβεί στο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου με συγκεκριμένες θέσεις σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα, το τοπίο των διαπραγματεύσεων δεν φαίνεται να αλλάζει, αφού η εμπλοκή πρέπει καταρχήν να ξεπεραστεί από πλευράς δανειστών. Αυτό, όμως, που προσδοκάται από την Ελλάδα είναι να διαφανεί η προθυμία της για περαιτέρω προσπάθειες ώστε να επιστρέψουν οι επικεφαλής των δανειστών στην Αθήνα. Στην περίπτωση που, δεν είναι καθόλου απίθανη, να μην ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μέσα στον Φεβρουάριο, οι φόβοι για μεγάλη καθυστέρηση, που μπορεί να φτάσει μέχρι και το καλοκαίρι, μεγαλώνουν. Κι αυτό γιατί από τον Μάρτιο, αρχής γενομένης της Ολλανδίας, η Γαλλία και η Γερμανία μπαίνουν σε εκλογικούς ρυθμούς.
«Καθημερινή» 

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ