ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Επαφων συνεχεια για κυβερνηση και θεσμους

Επαφων συνεχεια για κυβερνηση και θεσμους
Νέες επαφές θα έχουν σήμερα το πρωί, στις 10:30, η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα και οι επικεφαλής των εκπροσώπων των θεσμών, με στόχο το κλείσιμο όλων των εκκρεμών ζητημάτων.
Οι σημερινές συναντήσεις θα έχουν αντικείμενο τις αγορές προϊόντων και συγκεκριμένα τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, την πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
Στη συνέχεια, στο επίκεντρο θα τεθούν το συνταξιοδοτικό σύστημα και τα «κόκκινα» δάνεια.
Οι χθεσινές, μαραθώνιες επαφές ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τη 01:00 τα μεσάνυχτα, με κυβερνητικό στέλεχος να διαμηνύει ότι «γενικά πάει καλά, καθώς κανένας από τους θεσμούς δεν έχει έρθει με πρόθεση να καθυστερήσει». Στην ατζέντα των διαβουλεύσεων ετέθησαν οι ιδιωτικοποιήσεις και το υπερ-ταμείο αποκρατικοποιήσεων, ενώ συζήτηση έγινε και για τη φορολογική διοίκηση.
Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, οι δανειστές εμφανίζονται θετικοί στην αύξηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 350 - 450 εκατ. ευρώ, εφόσον οι δημοσιονομικοί στόχοι υπεραποδώσουν.

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

ΚΟΡΚΙΔΗΣ: ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ

Για άλλη μια φορά, όλοι οι Έλληνες απογοητευμένοι είμαστε θεατές στο ίδιο έργο, παρακολουθώντας ένα ακόμα θρίλερ, όπου όλοι αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς, επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ κ. Βασίλης Κορκίδης με αφορμή τις εξελίξεις από το χθεσινό Eurogroup. Όπως επισημαίνει, παρότι όλοι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μπορεί να δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν πισωγυρίσματα, όλοι αναγνώρισαν ότι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι προς όφελος όλων, όλοι τόνισαν πως ο χρόνος λιγοστεύει επικίνδυνα, παραδόξως όλοι αποφάσισαν να μεταθέσουν τη λύση από το ένα Eurogroup στο άλλο!
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Κορκίδη για το χθεσινό Eurogroup:

«Μετά το κρίσιμο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου, όλα τα σενάρια της δεύτερης αξιολόγησης μετατίθενται για το Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των ευρωπαϊκών θεσμών, το ΔΝΤ ''αδιαμφισβήτητα'' παραμένει με τον ίδιο ''απαραίτητο'' ρόλο στο παρόν ελληνικό πρόγραμμα. Σε ό,τι μάλιστα αφορά τα ανοιχτά ζητήματα, η σοβαρή διαφωνία είναι ότι το ΔΝΤ ζητάει την προκαταβολική νομοθέτηση υπερβολικών και ίσως αχρείαστων μέτρων για τη διετία 2018-19. Ταυτόχρονα, στη διάθεση των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ, βρίσκονται οι δυο εκθέσεις που αφορούν στην Ελλάδα και οι οποίες θα συζητηθούν σε ειδική συνεδρίαση του Ταμείου στις 6 Φεβρουαρίου. Οι δυο εκθέσεις κατατέθηκαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης 24/1/17 και σύμφωνα με όσους έχουν γνώση της κατάστασης, ''δεν είναι καλές'' για την Ελλάδα. 

»Ωστόσο, λέγεται ότι υπάρχουν και κάποιες θετικές αναφορές, εάν και εφόσον υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις. Η πρώτη έκθεση έχει σχέση με την επισκόπηση της ελληνικής οικονομίας και συντάχθηκε από την επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ για την Ελλάδα Ντέλια Βελκουλέσκου τον προηγούμενο Σεπτέμβριο στη βάση του άρθρου 4 του καταστατικού του Ταμείου. Η δεύτερη έκθεση αφορά στην βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ενώ έχει συνταχθεί από τον Πολ Τόμσεν, επικεφαλής του ευρωπαϊκού γραφείου του Ταμείου, και αναφέρει πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Στο προσχέδιο της πρώτης έκθεσης που είχε δημοσιευθεί πριν από πέντε μήνες, το ΔΝΤ θεωρεί επιβεβλημένη τη μείωση συντάξεων και του αφορολόγητου. Τις θέσεις αυτές έχει επανειλημμένα εκφράσει ο Π. Τόμσεν το τελευταίο διάστημα, αποσυνδέοντας μάλιστα τις παρεμβάσεις αυτές με τα πρωτογενή πλεονάσματα που προβλέπει το ελληνικό πρόγραμμα. 

»Από την ευρωπαϊκή πλευρά ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ θεωρεί ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για την Ελλάδα, καθώς περιορίζουν τους επιτοκιακούς κινδύνους και βελτιώνουν τη βιωσιμότητα του χρέους. Αθροιστικά τα μέτρα αυτά περιορίζουν το λόγο χρέους προς ΑΕΠ κατά 20 μονάδες έως το 2060 και κατά πέντε μονάδες το μεικτό κόστος εξυπηρέτησης. Παραμένει λοιπόν η διάσταση απόψεων μεταξύ ESM και ΔΝΤ, χωρίς όμως η Ε.Ε. να παίρνει ξεκάθαρη θέση για το χρέος. 

»Οι εκθέσεις Βελκουλέσκου - Τόμσεν, μπορεί να συζητηθούν στη συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου του ΔΝΤ, αλλά δεν προβλέπεται να υπάρξει καμία άλλη αναφορά για την Ελλάδα και ειδικά συζήτηση για την οικονομική συμμετοχή του Ταμείου στο τρίτο πρόγραμμα στήριξης, κάτι που φαίνεται πως θα καθυστερήσει, καθώς το Ταμείο θα απαιτήσει την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

»Στο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών αποδέχθηκαν ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει και πως υπάρχει ισχυρή δυναμική στο δημοσιονομικό πεδίο με έσοδα καλύτερα του αναμενόμενου. Παρά ταύτα, παρέμειναν δεσμευμένοι να βρεθεί πρώτα συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) πριν από την επιστροφή του κουαρτέτου ''το ταχύτερο δυνατό''. Τα ανοιχτά ζητήματα ως γνωστό, σχετίζονται με το ασφαλιστικό, το εργασιακό και το φορολογικό σύστημα. Όλοι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μπορεί να δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν πισωγυρίσματα, όλοι αναγνώρισαν ότι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι προς όφελος όλων, όλοι τόνισαν πως ο χρόνος λιγοστεύει επικίνδυνα, αλλά παραδόξως όλοι αποφάσισαν να μεταθέσουν τη λύση από το ένα Eurogroup στο άλλο! Για άλλη μια φορά λοιπόν, όλοι οι Έλληνες απογοητευμένοι είμαστε θεατές στο ίδιο έργο, παρακολουθώντας ένα ακόμα θρίλερ, όπου όλοι αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς».ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΠΡΩΪΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

WOMENS...

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

LIFE

ΜΑΜΑ 365