ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κασσελάκης για Τέμπη: Να μας πουν την αλήθεια για το παράνομο ξυλόλιο πριν από τις εκλογές. ***** Μητσοτάκης: Η αποχή στις ευρωεκλογές δεν είναι απάντηση. ***** Υπόθεση Καλλιάνου: «Προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρων» των πανεπιστημιακών γιατρών καταγγέλλει ο Σύλλογος ΔΕΠ της Ιατρικής ΕΚΠΑ. ***** Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε και ο «κοντός». ***** Εννέα συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε Ψυχικό, Παπάγου και Χαλάνδρι - Έξι ανήλικοι ανάμεσά τους. ***** Π. Τσακλόγλου: Εντός διμήνου θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα για τις συντάξεις με οφειλές. ***** Χανιά: Το θηριώδες αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Eisenhower» έφτασε στη Σούδα. ***** Τζόρτζια Μελόνι: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις ευρωεκλογές. ***** Οπισθοχώρηση των ουκρανικών δυνάμεων στο ανατολικό μέτωπο. ***** Ρωσία: Ετοιμάζει «σκληρή» απάντηση αν κατασχεθούν τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία που έχουν παγώσει.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Ο ΑΝΤΟΝΙΟ ΤΑΓΙΑΝΙ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ 351 ΨΗΦΟΥΣ

Ο Αντόνιο Ταγιάνι, ο Ιταλός υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, εξελέγη χθες αργά το βράδυ πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως ανακοίνωσε στο Στρασβούργο ο απερχόμενος πρόεδρος του σώματος, ο Γερμανός Μάρτιν ΣουλτςΗ νίκη του σηματοδοτεί την ενίσχυση της εξουσίας της δεξιάς στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Στον τέταρτο και τελικό γύρο της ψηφοφορίας ο Ταγιάνι έλαβε 351 ψήφους έναντι 282 του επίσης Ιταλού αντιπάλου του, του υποψήφιου της κεντροαριστεράς Τζάνι Πιτέλα, όπως επιβεβαίωσε ο σοσιαλδημοκράτης Σουλτς απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές, που χειροκρότησαν τον νικητή.

Ο 63χρονος Ταγιάνι, πρώην Ευρωπαίος επίτροπος και σύμμαχος του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, θα διαδεχθεί τον Σουλτς σε μια εποχή κρίσης για την Ε.Ε., καθώς η Βρετανία αναμένεται να αποχωρήσει, ενώ η Ρωσία και οι ΗΠΑ φέρνουν την Ευρώπη αντιμέτωπες με νέες αμφισβητήσεις και απειλές.


Κατά τη διάρκεια της θητείας του ο Σουλτς συνεργάστηκε στενά με τον κεντροδεξιό πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, αλλά η προεδρία του ολοκληρώθηκε εν μέσω αντεγκλήσεων για τον τερματισμό της συμμαχίας κεντροδεξιάς-κεντροδεξιάς με υπόβαθρο την ενίσχυση των ευρωσκεπτικιστών. Ο τερματισμός αυτός της συμμαχίας ίσως καταστήσει δυσκολότερο να εγκρίνεται ευρωπαϊκή νομοθεσία για διάφορα ζητήματα. Ενώ η νίκη του Ταγιάνι δίνει στην ευρωπαϊκή δεξιά την εξουσία και στους τρεις κομβικούς θεσμούς, την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Ταγιάνι πάντως υποσχέθηκε στους ευρωβουλευτές ότι θα είναι ένας «πρόεδρος για όλους σας». Κατάφερε να κερδίσει χάρη σε μια συμμαχία με τους Φιλελεύθερους, ο ηγέτης των οποίων Γκι Φερχόφστατ ήθελε ένα μέτωπο εναντίον των λαϊκιστών. Ουσιαστικά, οι Βρυξέλλες έχουν κι επισήμως «αλωθεί» από τους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος καθώς δεν υπάρχει κανείς Σοσιαλιστής ή από άλλη πολιτική ομάδα.
  • Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκή Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ
  • Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ
  • Ο πρόεδρος πλέον του Ευρωκοιοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, ανήκουν στην ίδια κεντροδεξιά πολιτική ομάδα.
Η Ελλάδα χάνει έναν σύμμαχο, με μετριοπαθείς θέσεις για το οικονομικό πρόβλημα, τον Μάρτιν Σουλτς και η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει έναν ακόμη πολιτικό από τον αντίπαλο πολιτικό χώρο.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ