ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κασσελάκης για Τέμπη: Να μας πουν την αλήθεια για το παράνομο ξυλόλιο πριν από τις εκλογές. ***** Μητσοτάκης: Η αποχή στις ευρωεκλογές δεν είναι απάντηση. ***** Χανιά: Το θηριώδες αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Eisenhower» έφτασε στη Σούδα.

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΛΑΪΚΙΣΜΟ Η «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ»

Μόνη λύση απέναντι στον λαϊκισμό είναι η πρόταση μιας «Συμφωνίας Αλήθειας» στον ελληνικό λαό, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο πανεπιστήμιο Tufts με θέμα: «Η Στροφή της Ελλάδας; Λυδία λίθος για την Ευρώπη». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έδειξε την «επικράτηση του λαϊκισμού στο δημόσιο λόγο» ως έναν από τους βασικούς λόγους που  η χώρα βρίσκεται ακόμη σε κρίση, ενώ υπογράμμισε ότι το φαινόμενο δεν είναι ελληνικό. «Οι Ποδέμος στην Ισπανία, ο Κόρμπιν και ο Φάρατζ στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και η Λε Πεν στη Γαλλία είναι περιπτώσεις ενδεικτικές της ανόδου του λαϊκισμού σε διεθνές επίπεδο. Πιστεύουμε ότι μόνη λύση είναι η πρόταση μιας ''Συμφωνίας Αλήθειας'' στον ελληνικό λαό. Μόνο με αυτήν μπορεί να ανακοπεί η πορεία του λαϊκισμού», ανέφερε.

Όπως εξήγησε, η Συμφωνία αυτή αποτελείται από ένα μείγμα «σκληρών διαπιστώσεων» σε συνδυασμό με έναν οδικό χάρτη εξόδου της χώρας από την κρίση, που μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, μέσω επενδύσεων ύψους 100 δισ. ευρώ στην Ελλάδα την επόμενη πενταετία. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι οι στοχευμένες μεταρρυθμίσεις αποτελούν μονόδρομο. «Η εμπειρία έξι χρόνων κρίσης και τριών μνημονίων δείχνει ότι η Ελλάδα προχώρησε σε οριζόντιες δημοσιονομικές περικοπές μισθών και συντάξεων, αλλά δυσκολεύτηκε να εφαρμόσει συγκεκριμένες δομικές μεταρρυθμίσεις. Αυτές οι στοχευμένες και εκ βάθρων μεταρρυθμίσεις είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται άμεσα η χώρα», είπε.

Υποστήριξε παράλληλα ότι από το 2015 και έπειτα, λόγω της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, η Ελλάδα έχει απωλέσει δύο χρόνια από τη μεταρρυθμιστική της πορεία. «Σήμερα, προσπαθούμε να επανακτήσουμε ό,τι είχαμε κατακτήσει το 2014», ανέφερε για να προσθέσει ότι: «Τον Ιανουάριο του 2015 η πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας διακόπηκε λόγω της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Το κόμμα αυτό κέρδισε τις εκλογές με την υπόσχεση ότι ''ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός''. Το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι θα μπορούσε να διαπραγματευτεί με ευνοϊκότερους όρους, υπό την απειλή της ''μετάδοσης'' του ελληνικού δημοσιονομικού προβλήματος στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης. Αυτή η λαϊκίστικη καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε στους Έλληνες ψηφοφόρους μια εύκολη λύση στο δύσκολο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ν.Δ. για να προσθέσει ότι: «Το αποτέλεσμα αυτής της ''αφελούς προσέγγισης'', είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας οδήγησε τη χώρα στην επιβολή capital controls, φτάνοντας ένα βήμα πριν την επιστροφή στη δραχμή και την χρεωκοπία».

Εξέφρασε πάντως την αισιοδοξία ότι «η στροφή της Ελλάδας θα έρθει». «Την ώρα που η υπόλοιπη Ευρώπη και οι Η.Π.Α. δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν το λαϊκισμό, η Ελλάδα δείχνει ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό», υπογράμμισε, επισημαίνοντας ότι «η χώρα ήταν στη σωστή πλευρά της Ιστορίας όταν κλήθηκε να πάρει κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον». «Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρουμε και πάλι τη σωστή απόφαση. Ακούμε, διαφωνούμε, συζητούμε γιατί αναζητούμε λύσεις. Αυτό κάνουμε ως Έλληνες πάντα. Και αυτό θα κάνουμε και πάλι», κατέληξε.

Κυβερνητικοί κύκλοι με αφορμή τις αναφορές του προέδρου της Ν.Δ. περί «λαϊκισμού» στην ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Tufts, εξαπολύουν βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι: «Ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για ''λαϊκισμό στην Ευρώπη'', βάζοντας τους Ποδέμος και τον Τζέρεμι Κόρμπιν δίπλα στην Μαρί Λεπέν», σχολίασαν οι κύκλοι του Μαξίμου προσθέτοντας: «Αυτό όμως που προξενεί εντύπωση, είναι ότι σε αυτή την συζήτηση περί λαϊκισμού, προσπερνά τον αντιπρόεδρό του κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Ή στελέχη του, όπως ο κ. Βορίδης, που παρέχουν συστηματική πολιτική κάλυψη σε ξενοφοβικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα, ζητώντας να μην γίνουν δεκτά στα σχολεία τα παιδιά, πρόσφυγες».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ