ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κασσελάκης στο Euractiv: Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει όλη την Κεντροαριστερά

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που λέμε Σύγχρονη Αριστερά, που καλύπτει άνετα όλη την Κεντροαριστερά, υπογραμίζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε συν...


Πήρε μέρος στο έθιμο των μπότηδων στην Κέρκυρα ο Στέφανος Κασσελάκης. ***** Ενδοοικογενειακή βία: Έξι συλλήψεις σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. ***** Κ. Μητσοτάκης: Παρακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου. ***** Στη Μητρόπολη Αθηνών θα παρακολουθήσει την Ανάσταση η ΠτΔ. ***** Eurovision 2024: Οι διοργανωτές θα αφαιρούν παλαιστινιακές σημαίες ή σύμβολα. ***** ΗΠΑ: Πιέσεις από Δημοκρατικούς βουλευτές στον Μπάιντεν να αναστείλει τη στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ.

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ Δ. ΘΡΑΚΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΙΣΤΕΙ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Ρεσιτάλ επεκτατισμού από τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Διεθνές Νομικό Συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη κι αναφερόμενος αρχικά στην επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης, έκανε λόγο μεταξύ άλλων, για δημοψήφισμα στη Δυτική Θράκη και επικαλούμενος την άποψη ιστορικών για σύνορα που θα περιλαμβάνουν τη Θεσσαλονίκη, την Κύπρο και τα νησιά του Αιγαίου.

«Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία» είπε ο Ερντογάν υπενθυμίζοντας την απόφαση της τουρκικής βουλής το 1920, σύμφωνα με την οποία τα σύνορα του οθωμανικού κράτους θα έπρεπε να ορισθούν μέσω δημοψηφίσματος, δηλαδή κατά τη βούληση των ίδιων των αραβικών πληθυσμών που βρίσκονταν στα όρια του πάλαι ποτέ Οθωμανικού κράτους. Η απόφαση του 1920 ανέφερε ο Ερντογάν έθετε ως κριτήριο τη συγγένεια, τη θρησκεία και το γένος και άρα το νομικό καθεστώς και της Δυτικής Θράκης πρέπει να οριστεί ως αποτέλεσμα ελεύθερου δημοψηφίσματος στην περιοχή. Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι: «Ορισμένοι ιστορικοί θεωρούν ότι τα σύνορα με βάση εκείνη την απόφαση θα πρέπει να περιλαμβάνουν επίσης την Κύπρο, το Αλέπο, τη Μουσούλη, το Ερμπίλ, το Κιρκούκ, το Μπατούμ, τη Θεσσαλονίκη, το Κίρτζαλι τη Βάρνα και τα νησιά του Αιγαίου».

Νωρίτερα και μιλώντας για τις πολεμικές επιχειρήσεις στη Μοσούλη τόνισε. «Η Άγκυρα δεν μπορεί να αποκλειστεί από τη Μουσούλη» διαμήνυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφορικά με την επιχείρηση ανακατάληψης από τους τζιχαντιστές της ιρακινής πόλης και υποστήριξε ότι η Τουρκία συνεχίζει να τελεί υπό απειλή. «Τι λένε; Η Τουρκία δεν θα πρέπει να μπει στη Μουσούλη; Γιατί δεν μπορούμε; Έχουμε 350 χιλιόμετρα σύνορα με το Ιράκ. Άλλοι που δεν έχουν καμία σχέση με την περιοχή, μπαίνουν. Δεν θα είμαστε εμείς υπεύθυνοι για τις αρνητικές συνέπειες που θα προκύψουν από οποιαδήποτε επιχείρηση χωρίς την Τουρκία. Θα συμμετάσχουμε τόσο στην επιχείρηση όσο και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μετά. Δεν είναι δυνατόν εμείς να μείνουμε απέξω», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι τα τουρκικά στρατεύματα θα παραμείνουν στο στρατόπεδο Μπασίκα κοντά στη Μουσούλη. «Έχουμε αδέλφια στη Μουσούλη, Άραβες, Τουρκομάνους, Κούρδους. Αν πάτε ακόμη πιο βόρεια, έχουμε συγγενείς», υποστήριξε ο Ερντογάν.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail''
 Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ