ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κλειστοί δρόμοι σήμερα 26/4 στο κέντρο της Αθήνας, για την διεξαγωγή Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας σε περιοχές των Δήμων Μεγαρέων, Μαραθώνος, Λαυρεωτικής, Παλαιού Φαλήρου, Καλλιθέας και Αθηναίων. ***** «Χέρι - χέρι» με τον Ιερώνυμο για τις ψήφους της Δεξιάς του Κυρίου. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ο Μητσοτάκης χαμήλωσε τον πήχη για τις ευρωεκλογές -Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης στην τραγωδία των Τεμπών είναι η επικοινωνιακή διαχείριση. ***** Απόπειρα αναβίωσης του «αντί-ΣΥΡΙΖΑ» μετώπου βλέπει η Κουμουνδούρου με «καλπάζουσα απήχηση Κασσελάκη». ***** Κασσελάκης: «Δεν θα σοκαριστείτε με το πόθεν έσχες μου - Πριν τις Ευρωεκλογές τα περιουσιακά μου στοιχεία». ***** Τραγωδία στην Ελευσίνα: Σκοτώθηκε σε τροχαίο 31χρονος - Τραυματίας ένας 25χρονος. ***** Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν αγορά όπλων 6 δισ. ευρώ για την Ουκρανία.

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

ΣΤΑ 16,9 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

Στα 16,9 δισ. ευρώ εκτινάχθηκανοι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα Ασφαλιστικά ταμεία, (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ) στο τέλος Σεπτεμβρίου, καθώς στο γ΄ τρίμηνο του 2016 τα χρέη αυξήθηκαν κατά 300 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με την έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ). Σύμφωνα με την έκθεση του ΚΕΑΟ, στους 316.855 ανήλθαν, οι οφειλέτες με οφειλές άνω των 5.000 ευρώ. Μάλιστα, από τον Δεκέμβριο και μετά, εφαρμόζεται η πρακτική της αποστολής ηλεκτρονικών κατασχετηρίων, με αποτέλεσμα να έχουν εισπραχθεί στο διάστημα αυτό, 24,2 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 300 εκατ. ευρώ που αυξήθηκαν οι οφειλές μέσα σε τρεις μήνες τα 235,9 εκατ. ευρώ οφείλονται σε τόκους και προσαυξήσεις, καθώς αφορούν χρέη που δημιουργήθηκαν πριν από το 2010, ενώ 73,8 εκατ. ευρώ αφορούν νέες οφειλές που προστέθηκαν εντός του τελευταίου τριμήνου. Η διεύθυνση ανάλυσης και αξιολόγησης κινδύνου του ΚΕΑΟ καθόρισε τη διαδικασία ανεπίδεκτων είσπραξης οφειλών και στην παρούσα φάση, είναι υπό επεξεργασία και αξιολόγηση οφειλές που χαρακτηρίζονται ως μη άμεσα εισπράξιμες. Αυτές, περιλαμβάνουν οφειλέτες που εμφανίζονται στο μητρώο να είναι σε οριστική διακοπή, πτώχευση ή εκκαθάριση, καθώς και οφειλέτες, κοινές επιχειρήσεις, οικοδομοτεχνικά έργα, οφειλέτες ΟΑΕΕ, ειδικές κατηγορίες, εργοδότες ΟΓΑ, άλλες περιπτώσεις καταλογισμένων οφειλών, με οφειλές μέχρι και το 2003. 

Οι οφειλέτες αυτοί έχουν προωθηθεί για έλεγχο. Μάλιστα, για 661 περιπτώσεις που αντιστοιχούν σε ποσό συνολικής οφειλής ύψους 83,74 εκατ. ευρώ διαβιβάστηκε το πόρισμα στην κεντρική υπηρεσία του ΚΕΑΟ, προκειμένου να διαχωριστούν οι οφειλές ως χαμηλής εισπραξιμότητας, με απόφαση Διοικητή. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι οφειλέτες φεύγουν ακόμη και από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις των 12 ή των 100 δόσεων λόγω αδυναμίας καταβολής ακόμη και της ρυθμισμένης δόσης.

Εν τω μεταξύ, στοιχεία του ΓΛΚ δείχνουν ότι με τη συμπλήρωση του 9μήνου ο ΟΑΕΕ «απορρόφησε» 835 εκατ. ευρώ, δηλαδή εξάντλησε την αρχική πίστωση των 834 εκατ. ευρώ ένα τρίμηνο πριν το κλείσιμο της χρονιάς. Το Σεπτέμβριο «απορροφήθηκαν», μάλιστα, 120 εκατ. ευρώ, ενώ ο μέσος ρυθμός του πρώτου οκταμήνου ήταν περίπου 90 εκατ. ευρώ κι αυτό σημαίνει ότι ο ΟΑΕΕ μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, θα χρειαστεί επιπλέον χρηματοδότηση 270 με  300 εκατ. ευρώΗ «έκρηξη» των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών σε συνδυασμό με τις ασφυκτικές συνθήκες ρευστότητας, είναι οι βασικές αιτίες της κατάστασης στον ΟΑΕΕ και αν δεν ανέβει η εισπραξιμότητα των εισφορών στο 85% από 52% που είναι σήμερα, το Ταμείο θα υποστεί πανωλεθρία μέσα στο 2017 λόγω της μείωσης των εισφορών στο 80% των ασφαλισμένων του.

Στο «κόκκινο» έχει μπει επίσης προ πολλού και το ΙΚΑ. Το Σεπτέμβριο η «απορρόφηση» από τον Κρατικό Προϋπολογισμό ήταν 220 εκατ. ευρώ, δηλαδή πάνω από το μέσο μηνιαίο ρυθμό των 205 εκατ. ευρώ του 8μήνου και ήδη έχουν «απορροφηθεί» 1,860 δις ευρώ στο 9μηνο. Με δεδομένο ότι το συνολικό κονδύλι ανέρχεται σε 2,217 δις ευρώ, το ΙΚΑ ή θα πρέπει να περιορίσει τις μηνιαίες του δαπάνες στα 120 εκατ. ευρώ στο τελευταίο τρίμηνο του έτους ή θα χρειαστεί επιπλέον χρηματοδότηση περίπου 250 εκατ. ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά έρχονται σε μια περίοδο όπου το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί να αποκρούσει τις πιέσεις των δανειστών για τον Προϋπολογισμό του 2017 αλλά και να κρατήσει κλειστό το φάκελο του Ασφαλιστικού, παρ’ ότι σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι μόνο το ΔΝΤ που εξακολουθεί να έχει έντονες επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του νόμου Κατρούγκαλου. Το βασικό σημείο της κριτικής είναι ότι το νέο σύστημα παροχών διευρύνει το χάσμα μεταξύ των σημερινών και των μελλοντικών συνταξιούχων κι επειδή οι σχετικές δαπάνες υπολογίζεται ότι θα φτάσουν φέτος στα 30 δις ευρώ, είναι σφόδρα πιθανό το ενδεχόμενο να επανέλθουν οι δανειστές στο αίτημα/απαίτηση για «ψαλίδισμα» της προσωπικής διαφοράς των υφιστάμενων συντάξεων.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ