ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Τέμπη: Έρευνα της Αντεισαγγελέως Εφετών Λάρισας για το «μπάζωμα» στον τόπο του δυστυχήματος. ***** Στα Δικαστήρια ο Φλώρος μετά τον ξυλοδαρμό - Θα καταθέσουν 3 μάρτυρες πριν την απολογία του. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Τολμάει ο κ. Μητσοτάκης να πει ότι δεν θέλει τις ψήφους των ακροδεξιών μορφωμάτων; ***** ΠΑΣΟΚ: Προεκλογική φιέστα της Κυβέρνησης με την κωδική ονομασία ΑΙΓΙΣ. ***** Γιάννης Καλλιάνος: ΕΔΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του - Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την νομική εκπροσώπηση του Γιάννη Καλλιάνου. ***** Ξεκινούν οι δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, επεκτείνεται το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά», ακολουθεί η ψυχική υγεία. ***** Απίστευτες εικόνες στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ - Εισβολή Αστυνομίας, ξύλο και συλλήψεις φοιτητών. ***** Οι ΗΠΑ κατηγορούν ανοιχτά την Κίνα για εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ «ΜΙΝΙ» ΣΥΝΟΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Απευθείας από τη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί σήμερα Σάββατο στη Βιέννη, προκειμένου να συμμετάσχει σε μια κρίσιμη «μίνι» Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, την οποία συγκαλεί ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Κρίστιαν ΚερνΣτη συνάντηση, υπό τον τίτλο «Μετανάστευση κατά μήκος της Διαδρομής των Βαλκανίων», θα λάβουν μέρος η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ε.Ε. Δημήτρης Αβραμόπουλος και οι πρωθυπουργοί Αλβανίας, Βουλγαρίας, Κροατίας, Ουγγαρίας, ΠΓΔΜ, Σερβίας και Σλοβενίας.

Ο Αυστριακός καγκελάριος, σε χθεσινή συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», αναφέρθηκε στην Ελλάδα λέγοντας ότι η χώρα μας «είναι ακόμη σε θέση να αντεπεξέρχεται στο προσφυγικό, όμως η πίεση θα γίνει μεγαλύτερη και αυτό πρέπει να το λάβουμε υπόψη και να δούμε πώς θα βοηθήσουμε». Όσο για τους στόχους της «μίνι» Συνόδου ο κ. Κερν σημείωσε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια για «επιτάχυνση της διαδικασίας αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και για «να καθοριστεί πώς θα πρέπει να πραγματοποιείται η αυστηρή διασφάλιση των συνόρων, και αυτό όχι μόνον στην Ελλάδα».

Για την Αθήνα έχει τεράστια σημασία να λειτουργήσει το πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με το οποίο περίπου 60.000 πρόσφυγες πρέπει να μεταφερθούν από την Ελλάδα σε άλλες χώρες. Ωστόσο, στην σημερινή Σύνοδο οι συσχετισμοί δυνάμεων δεν ευνοούν καθόλου τις ελληνικές επιδιώξει, αφού οι ηγεσίες των χωρών της διαδρομής των Βαλκανίων τηρούν μια στάση ανοιχτά «ξενοφοβική», επιχειρώντας να ρίξουν την ευθύνη για τη φύλαξη των συνόρων αποκλειστικά στην Ελλάδα, ενώ ο Αυστριακός καγκελάριος και η κ. Μέρκελ, που είναι πιο κοντά στις ελληνικές θέσεις, αντιμετωπίζουν ισχυρή πίεση στο εσωτερικό των χωρών τους από την άνοδο ξενοφοβικών, λαϊκιστικών, ακόμη και ακροδεξιών κομμάτων. Ο κ. Τσίπρας από την πλευρά του αναμένεται να επισημάνει ότι η Ελλάδα, παρά την οικονομική κρίση, προσπαθεί να διαχειριστεί τον τέταρτο μεγαλύτερο αριθμό αιτήσεων ασύλου στην Ευρώπη.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ