ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κασσελάκης για Τέμπη: Να μας πουν την αλήθεια για το παράνομο ξυλόλιο πριν από τις εκλογές. ***** Μητσοτάκης: Η αποχή στις ευρωεκλογές δεν είναι απάντηση. ***** Υπόθεση Καλλιάνου: «Προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρων» των πανεπιστημιακών γιατρών καταγγέλλει ο Σύλλογος ΔΕΠ της Ιατρικής ΕΚΠΑ. ***** Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε και ο «κοντός». ***** Εννέα συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε Ψυχικό, Παπάγου και Χαλάνδρι - Έξι ανήλικοι ανάμεσά τους. ***** Π. Τσακλόγλου: Εντός διμήνου θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα για τις συντάξεις με οφειλές. ***** Χανιά: Το θηριώδες αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Eisenhower» έφτασε στη Σούδα. ***** Τζόρτζια Μελόνι: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις ευρωεκλογές. ***** Οπισθοχώρηση των ουκρανικών δυνάμεων στο ανατολικό μέτωπο. ***** Ρωσία: Ετοιμάζει «σκληρή» απάντηση αν κατασχεθούν τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία που έχουν παγώσει.

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

POS ΑΝΤΙ ΑΤΜ ΘΕΛΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥΣ

«Μόλις πριν από μερικές ημέρες τοποθετήσαμε μηχανάκι αποδοχής καρτών (POS), καθώς η ζήτηση για πληρωμή μέσω πλαστικού χρήματος ήταν πολύ μεγάλη. Δεν ήταν λίγοι οι πελάτες μας που θεωρούσαν προϋπόθεση για να έρθουν να έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν με κάρτα», αναφέρει ιδιοκτήτης μικρής παραθαλάσσιας ταβέρνας στη Σαντορίνη. «Κάποτε, μας ρωτούσαν εάν υπάρχει ΑΤΜ στο νησί μας, τώρα μας ρωτούν αν υπάρχουν POS σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, μαγαζιά και επιχειρήσεις. Η ζήτηση είναι μεγάλη», αναφέρει εργαζόμενος στην Αστυπάλαια.

Τα νούμερα τους επιβεβαιώνουν. Από την αρχή του τρέχοντος έτους προστέθηκαν περίπου 150.000 POS στην ελληνική αγορά αυξάνοντας το σύνολό τους σε πάνω από 300.000 από μόλις 160.000 τον Ιούνιο του 2015, πριν δηλαδή από την επιβολή των capital controls. Μηχανάκια αποδοχής καρτών τοποθετούνται και σε επιχειρήσεις που στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν δέχονταν πλαστικό χρήμα, όπως ταβέρνες, μικρές επιχειρήσεις λιανεμπορίου, φαρμακεία, περίπτερα, ταξί αλλά και ελεύθερους επαγγελματίες όπως γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί κ.λπ.



Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις που συγκέντρωσε η «Καθημερινή», η ελληνική αγορά χωράει τουλάχιστον ακόμη 150.000 POS λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι η χώρα μας είναι τουριστική αγορά, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό τους σε 450.000 POS, στόχος που δεν θα αργήσει να επιτευχθεί. Η χρήση των καρτών πληρωμών πάντως, παρά την πολύ μεγάλη αύξηση που σημειώνει τους τελευταίους δώδεκα μήνες, εξακολουθεί να υπολείπεται σημαντικά των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, δείχνοντας ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης. Ειδικότερα το 2015, σε κάθε Έλληνα αντιστοιχούσαν 20 συναλλαγές με κάρτες πληρωμών, εξαιρουμένων των αναλήψεων μετρητών, έναντι 8 το 2014 και μέσου όρου 93 συναλλαγών ανά κάτοικο στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2014.

Ο συνολικός κύκλος εργασιών με κάρτες πληρωμών που εκδόθηκαν στην Ελλάδα ανήλθε στα 9 δισ. ευρώ ή 818 ευρώ ανά κάτοικο, έναντι 4,7 δισ. ευρώ ή 428 ευρώ ανά κάτοικο το 2014 και μέσου όρου 3.947 ευρώ ανά κάτοικο στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2014. Συμπερασματικά οι συναλλαγές και η αξία συναλλαγών με κάρτες διπλασιάστηκαν κατά τη διάρκεια του 2015, συγκρινόμενες με το 2014, ωστόσο εξακολουθούν να υπολείπονται κατά πολύ έναντι του αντίστοιχου μέσου όρου στα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη χώρα μας, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα διαθέσιμα στοιχεία, κυκλοφορούν σχεδόν 15 εκατομμύρια κάρτες πληρωμών (χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες), είχαν εκδοθεί από ελληνικές τράπεζες και είναι ενεργές, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 1,4 κάρτα πληρωμών ανά κάτοικο, έναντι μέσου όρου 1,5 κάρτα πληρωμών ανά κάτοικο στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο τέλος του 2015, οι χρεωστικές κάρτες αναλογούσαν σε 81% και οι πιστωτικές κάρτες σε 19% του συνόλου των ενεργών καρτών σε κυκλοφορία.
Διαβάστε το σημερινό κύριο άρθρο της εφημερίδας μας: Καταργήστε το ρευστό και κερδίστε δις ευρώ!

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ