ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κασσελάκης στο Euractiv: Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει όλη την Κεντροαριστερά

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που λέμε Σύγχρονη Αριστερά, που καλύπτει άνετα όλη την Κεντροαριστερά, υπογραμίζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε συν...


Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε η Ανάσταση - Ανάσταση στο Νέο Κόσμο με εκατοντάδες εκρηκτικά. ***** Στ. Κασσελάκης: Καταδίκη του επεισοδίου με τον φρουρό του Προξένου στην Ιερουσαλήμ - Ελεύθερος ο Έλληνας φρουρός που συνελήφθη στην τελετή του Αγίου Φωτός. ***** Αγία Παρασκευή: Νεκρή γυναίκα από φωτιά σε διαμέρισμα. ***** Χαμάς: «Καμία συμφωνία χωρίς να σταματήσει ο πόλεμος» - Συγγενείς ομήρων ζητούν την παραίτηση Νετανιάχου - Χαμάς: «Καμία εξέλιξη» στις συνομιλίες στο Κάιρο - Πληροφορίες για απελευθέρωση 33 ομήρων. ***** Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας καλεί όλες τις χώρες του κόσμου να αναγνωρίσουν την Παλαιστίνη. ***** Επίθεση με μαχαίρι από 16χρονο στην Αυστραλία - Έπεσε νεκρός από πυρά Αστυνομικών ***** Επίσημη επίσκεψη στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ - Είναι η πρώτη επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου στην Ευρώπη από το 2019.

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ.....

...η εναλλακτική πρόταση της Ν.Δ. για την επόμενη μέρα
Το στίγμα των προθέσεών του για την διακυβέρνηση του τόπου, εφόσον η ΝΔ κερδίσει τις επόμενες εκλογές, έδωσε αργά χθες το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ενικός» στο Star. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης άνοιξε τα χαρτιά του σε αρκετά ζητήματα, ενώ από την άλλη απηύθυνε δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα για τα πεπραγμένα του από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι και σήμερα. Αυτή θα είναι η τακτική που θα ακολουθήσει ο κ. Μητσοτάκης και το επόμενο διάστημα, καθώς πέρα της δεδομένης σκληρής αντιπολιτευτικής ρητορικής προς τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κομβικό σημείο της στρατηγικής του θα περιλαμβάνει και η παράθεση των εναλλακτικών προτάσεών του για την Ελλάδα της επόμενης μέρας.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έθεσε ως στόχο του να σπάσει, ως κυβέρνηση μετά τις επόμενες εκλογές, τον φαύλο κύκλο των μνημονιακών κυβερνήσεων, με τον «άλλο δρόμο» που προτείνει, της μειωμένης φορολογίας σε συνδυασμό με τη μείωση ισόποσων κρατικών δαπανών. Εξήγησε ποιες είναι κατά την άποψή του οι «πραγματικές μεταρρυθμίσεις» που θα θέσει ως προτεραιότητα, επανέλαβε το αίτημά του για άμεση προσφυγή στις κάλπες και προανήγγειλε ότι στην κυβέρνησή του, εάν κερδίσει στις εκλογές, θα υπουργοποιηθούν «οι καλύτεροι, οι γνώστες, οι τολμηροί, που δεν είναι απαραίτητο να προέρχονται από τη Ν.Δ.». Πάντως, στα ονόματα των Ευάγγελου Βενιζέλου, Άννας Διαματοπούλου, Ανδρέα Λοβέρδου και Γιάννη Μανιάτη και το ενδεχόμενο μεταγραφής τους στη Ν.Δ., δεν άφησε πολλά περιθώρια: «Ανήκουν σε άλλο κόμμα, δεν έχω καμία πρόθεση να κινηθώ σε μια λογική τέτοιων μεταγραφών. Θα με ενδιέφερε όμως να πω τέσσερα ονόματα που δεν τα έχετε ακούσει ποτέ», σημείωσε.

Εμφανίστηκε πολέμιος της απλής αναλογικής στο θέμα του εκλογικού νόμου, τάχθηκε απέναντι στην απευθείας εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό και στην ψήφο από την ηλικία των 17 ετών, εκτίμησε πως ο αριθμός των βουλευτών θα μπορούσε να μειωθεί στους 250, ενώ προανήγγειλε ότι μόλις αναλάβει τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας, θα ανοίξει αμέσως θέμα εκλογικού νόμου, σε χρόνο πολιτικά ουδέτερο, ώστε να εφαρμοστούν αργότερα οι όποιες αλλαγές.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιχείρησε να κρατήσει τις εσωκομματικές ισορροπίες, υποστήριξε πως θα προσπαθήσει να διευρύνει την κυβερνητική πλειοψηφία με τη συμμετοχή και άλλων κομμάτων, χωρίς να τα ονοματίσει, στο δημόσιο είπε ότι θα κάνει απολύσεις μόνο των επιόρκων και όσων μπήκαν με πλαστά πτυχία, δήλωσε κάθετα αντίθετος με το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων και ότι δεν θεωρεί πιθανό κούρεμα καταθέσεων, ενώ χαρακτήρισε το Brexit ως «μεγάλη περιπέτεια για την Ευρώπη, την οποία οι πιο πολλοί δεν περιμέναμε».

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε:

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ: Όταν αυξάνεις τους φόρους, δεν έχεις τα προσδοκόμενα έσοδα. Από την άλλη η χώρα έχει συγκεκριμένους δημοσιονομικούς φόρους. Υπήρχε και άλλος δρόμος από αυτόν που ακολούθησε η κυβέρνηση και που οδηγεί στη συνολική φοροδιαφυγή. Εμείς θέλουμε να δρομολογήσουμε στοχευμένες φοροαπαλλαγές με προϋπόθεση να μειώσουμε ισόποσα τις δαπάνες... Δεν πιστεύω σε έναν φορολογικό συντελεστή... Η Ν.Δ. πλήρωσε πολιτικά τον ΕΝΦΙΑ, από την άλλη όμως ένας φόρος κατοχής στα ακίνητα είναι απαραίτητος. Δεν θα σας πω ότι θα τον καταργήσω, μπορούμε σταδιακά να τον μειώσουμε, να ξεκινήσουμε ίσως από τα ακίνητα που δεν φέρνουν εισόδημα. Κάτι τέτοιο θα δώσει κίνητρα για αγοραπωλησίες ακινήτων.

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ: Είμαστε σε θέση να συζητήσουμε μια νέα συμφωνία, με λίγο μικρότερα πλεονάσματα, γύρω στο 2% από το 2018, με αντάλλαγμα πραγματικές μεταρρυθμίσεις. Τέτοιες είναι, για παράδειγμα, οι ιδιωτικοποιήσεις, η απελευθέρωση στην αγορά προϊόντων, οι πρωτοβουλίες στη δημόσια διοίκηση, όπως η αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων, η απελευθέρωση της παιδείας από τα δεσμά του κρατισμού. Η διαφορά μας από την κυβέρνηση είναι ότι εμείς ξέρουμε πως να φέρουμε επενδύσεις στην Ελλάδα που θα οδηγήσουν σε δουλειές, ενώ ο κ. Τσίπρας δεν πιστεύει στις πραγματικές μεταρρυθμίσεις.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ: Η απλή αναλογική είναι η συνταγή για την απόλυτη ακυβερνησία. Στην αποχώρησή του ο κ. Τσίπρας θέλει να βάλει βόμβα στα θεμέλια του πολιτικού συστήματος. Όταν κερδίσουμε, αμέσως και όταν έχει ψηφιστεί η εγκληματική απλή αναλογική, θα ανοίξω αμέσως συζήτηση εκλογικού νόμου. Πιστεύω το μπόνους, η απλή αναλογική δημιουργεί πολλά περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει. Θέλει να βάλει φρένο στην προοπτική ΝΔ να πάρει μεγάλο ποσοστό.

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ: Διαφωνώ με την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό. Το Σύνταγμα ορίζει ως πολίτευμά μας την προεδρευομένη δημοκρατία, με αυστηρά καθορισμένες τις αρμοδιότητες του προέδρου. Αν εκλεγόταν κατευθείαν από λαό, θα δημιουργούσαμε δίπολο, που δεν συνάδει με το Σύνταγμα. Ενδιαφέρουσα η πρόταση Μεϊμαράκη για εκλογή από τους πολίτες μόνο αν δεν γίνει εφικτή από τη Βουλή. Θα την εξέταζα στην λογική ότι θέλω να αποσυνδέσω την εκλογή του προέδρου από εθνικές εκλογές. Για τη μείωση του αριθμού των βουλευτών υπενθυμίζω ότι πρόκειται για πρόταση που είχα καταθέσει. Θα μπορούσαν να μειωθούν στους 250, απόφαση μάλιστα που δεν χρειάζεται αναθεώρηση του Συντάγματος. Για τη μείωση των μισθών του βουλευτών, «ήδη έχουν περικοπεί κατά 40% αλλά δεν θα είχα αντίρρηση για λόγους πολιτικού συμβολισμού για περαιτέρω μείωσή τους. Αλλά να είμαστε προσεκτικοί αν θέλουμε βουλευτές που πληρώνονται καλά ή όχι».

ΝΔ: Έχω υποχρέωση να ανανεώσω σημαντικά τη Ν.Δ., να κάνω την αυτοκριτική μου για το παρελθόν και να προχωρήσω μπροστά. Τα συστημικά κόμματα τελικά φέρονται πιο υπεύθυνα και σωστά από κάποια άλλα. Πρέπει όμως να πείσουμε ότι έχουμε αλλάξει, έχουμε μάθει. Πρόσωπα που έχουν στιγματίσει με τη συμπεριφορά τους δεν έχουν θέση στη ΝΔ, θα το δείτε... Οι σχέσεις μου και με τον Κώστα Καραμανλή και με τον Αντώνη Σαμαρά είναι άριστες, αν και για τα «Ζάππεια» ομολόγησε ότι «είχαμε μια δόση υπερβολικής καλλιέργειας προσδοκιών»«Εκτιμώ πολύ και τους κ.κ. Μεϊμαράκη και Τζιτζικώστα. Πάντα δεν είναι εύκολο μετά από μια εκλογική αναμέτρηση με ένα νικητή και τρεις χαμένους να βρούμε ισορροπίες όλοι μας. Θα τις βρούμε όμως και θα είμαστε ενωμένοι. Πέντε μήνες από την εκλογή μου, είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Η Ν.Δ. έχει ένα ξεκάθαρο, μη αμφισβητήσιμο δημοσκοπικό προβάδισμα, βλέπω σημαντική αλλαγή στην κοινωνία. Είμαστε ένα παλιό κόμμα που πρέπει να πείσει ότι αλλάζει και εκσυγχρονίζεται».

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ: «Θα αναζητήσω συνεργασία για μια ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία. Η ΝΔ δικαιούται να διεκδικεί την αυτοδυναμία. Και μόνο πάντως η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο από τον κ. Τσίπρα συνιστά παραίτησή του από την πρωτιά στις εκλογές. Και να πετύχει η ΝΔ αυτοδυναμία, έχω προσωπική υποχρέωση να δω αν μπορώ να διευρύνω την κυβερνητική πλειοψηφία. Δεν είμαι έτοιμος να απαντήσω γιατί δεν γνωρίζω ποια κόμματα θα είναι στην επόμενη Βουλή».

BREXIT: «Είναι μεγάλη περιπέτεια για την Ευρώπη, οι πιο πολλοί δεν το περιμέναμε. Αν συμβεί, πάντως, γιατί η Ευρώπη έχει παραδείγματα με δημοψηφίσματα να ανατρέπουν προηγούμενα δημοψηφίσματα... Ο κ. Τσίπρας θα είχε να προσφέρει τεχνογνωσία στον κ. Κάμερον πως το ''Όχι'' μπορεί να το κάνει ''Ναι''... Η Ευρώπη πρέπει να κοιταχτεί στον καθρέφτη. Δεν μπορούμε να ζούμε μονίμως μόνο με το όραμα μιας Ευρώπης που μας γλυτώνει από τον πόλεμο. Η Ευρώπη είναι τραυματισμένη και από το λαϊκισμό».

''The New Daily Mail''
 Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ