ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Συμμορίες ανηλίκων διακινούν ναρκωτικά στην Ελλάδα - Μπογκοτά η Αθήνα! ***** Σήμερα η απόφαση του Δικαστηρίου για την τραγωδία στο Μάτι. ***** Στις 11:00 το Υπουργικό Συμβούλιο: Προεκλογικό μπόνους 15% στους δημοσίους υπαλλήλους - Θα είναι συνδεδεμένο με την αξιολόγηση. ***** Φορολογικές δηλώσεις 2024: Ο νέος βασικός μισθός αυξάνει τον φόρο στους ελευθέρους επαγγελματίες. ***** Εφορία: Στήνεται ομάδα διασταυρώσεων, στο στόχαστρο 120.000 ΑΦΜ. ***** Επιστολική ψήφος στο gov.gr: Τελευταία ημέρα εγγραφής, σήμερα 29/4. ***** Νέος σεισμός 4,2 Ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο βόρεια του Ηρακλείου - Στον «χορό» των Ρίχτερ η Κρήτη - Τρίτος σεισμός μέσα σε λίγες ώρες. ***** Ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις κεντρικές ΗΠΑ - Τουλάχιστον 5 νεκροί.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ

Απομακρύνθηκαν και οι τελευταίοι πρόσφυγες και μετανάστες από τον καταυλισμό της Ειδομένης και μεταφέρθηκαν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας. Συνολικά, κατά τις τρεις ημέρες της επιχείρησης, έφυγαν από τον πρόχειρο καταυλισμό της Ειδομένης 3.820 άνθρωποι, 2.031 την πρώτη μέρα, 1.006 τη δεύτερη και 783 την τρίτη. Την ίδια ώρα, πάντως, αρκετές εκατοντάδες επέλεξαν να φύγουν μόνοι τους από το άτυπο camp, το οποίο πλέον έχει αδειάσει τελείως.

Όσοι μετακινήθηκαν την  τελευταία ημέρα της επιχείρησης, κατευθύνθηκαν στη συντριπτική τους πλειονότητα σε κέντρα φιλοξενίας που βρίσκονται περιμετρικά της Θεσσαλονίκης, όπως στο παλιό εργοστάσιο της Softex στο Κορδελιό και στο πρώην εργοστάσιο Sinatex στο Καβαλάρι, ενώ ένα λεωφορείο αναχώρησε με προορισμό το δομή φιλοξενίας στο Κουτσόχερο Λάρισας.



Το επόμενο διάστημα αναμένεται να δρομολογηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. η μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στους δύο πρόχειρους καταυλισμούς, κοντά στην Ειδομένη, σε πρατήρια υγρών καυσίμων κατά μήκος της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, όπως επίσης σε τρίτο, σε ξενοδοχείο, κοντά στους Ευζώνους.


Επίσκεψη Τόσκα 
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας επισκέφθηκε χθες Πέμπτη, την Ειδομένη και παρακολούθησε την τελική φάση της επιχείρησης μετακίνησης του προσφυγικού/μεταναστευτικού πληθυσμού προς εγκατάσταση σε οργανωμένες δομές.
«Εμείς εδώ δεν ήρθαμε για πανηγυρισμούς, εμείς ήρθαμε να δούμε την διαφορετική πλέον κατάσταση. Η όλη επιχείρηση εξελίχθηκε όπως είχε σχεδιαστεί και όπως έπρεπε, δηλαδή με σεβασμό απέναντι στις βασικές αρχές του ανθρωπισμού, απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που ήρθαν εδώ κατατρεγμένοι για να σώσουν είτε το κεφάλι τους είτε για να βρουν μια καλύτερη τύχη, αλλά δεν τους εμποδίσαμε εμείς να πάνε όπου ήθελαν, δεν είμαστε εμείς, δεν είναι η Ελλάδα αυτή που έφτιαξε τους φράχτες», τόνισε ο κ. Τόσκας.

«Εμείς, όμως, έπρεπε να διαχειριστούμε μια κατάσταση. Ο ανθρωπισμός δεν λέει ότι πρέπει να κρατάς αυτούς τους ανθρώπους εδώ, με όποιο δέλεαρ, στο λασπότοπο της Ειδομένης. Ο ανθρωπισμός λέει ότι πρέπει να είναι σε οργανωμένους τόπους, όπου το κράτος και όποιοι άλλοι συμπληρωματικά μπορούν να τους δώσουν, να τους καλύψουν τις βασικές ανάγκες. Αυτή είναι η επιδίωξη μας και παράλληλα να οργανωθεί η τυχόν μεταφορά τους προς τις χώρες, τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, σύμφωνα με τους κανόνες και σύμφωνα με τις συμφωνίες που ισχύουν», σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε:

«Η επιδίωξή μας λοιπόν ήταν ακριβώς να δημιουργήσουμε συνθήκες αξιοπρέπειας και για αυτούς τους ανθρώπους αλλά και για να μην παρακωλύεται η κρατική λειτουργία, η σιδηροδρομική γραμμή, οι αγροί εδώ που καλλιεργούνται από την τοπική κοινωνία. Επομένως, αυτό έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς την παραμικρή βία και κατάλαβαν και οι ίδιοι οι πρόσφυγες και μετανάστες ότι ήταν προς το συμφέρον τους να πάνε στους οργανωμένους καταυλισμούς, όπου θα έχουν πολύ καλύτερες συνθήκες από τα χωράφια της Ειδομένης».


Μητσοτάκης: Η Ειδομένη εκκενώθηκε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση
«Η Ειδομένη εκκενώθηκε τελικά, με πολύ μεγαλύτερη ευκολία απ’ ό,τι κάποιοι πίστευαν, αλλά με πολύ μεγάλη καθυστέρηση» τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ κατά τη συνάντηση που είχε χθες με τον επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

«Εμείς είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή, ότι έπρεπε να υπάρχει μια προσπάθεια εκκένωσης της Ειδομένης. Αυτό πραγματοποιείται, αλλά με πάρα πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Είναι αδιανόητο σε μια ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα, η κεντρική σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει την Ελλάδα με το Βορρά, να παραμένει κλειστή για παραπάνω από 60 μέρες. Αλλά πάλι, το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται. Υπάρχουν άλλες εστίες προβληματικές, όπως το Ελληνικό, και η κυβέρνηση θα πρέπει τάχιστα να εκπονήσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο προσωρινής φιλοξενίας αυτών των ανθρώπων σε συνθήκες που να είναι αξιοπρεπείς. Και βέβαια, με σωστό γεωγραφικό επιμερισμό σε όλες τις περιφέρειες της χώρας». 

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ