ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Τέμπη: Έρευνα της Αντεισαγγελέως Εφετών Λάρισας για το «μπάζωμα» στον τόπο του δυστυχήματος. ***** Στα Δικαστήρια ο Φλώρος μετά τον ξυλοδαρμό - Θα καταθέσουν 3 μάρτυρες πριν την απολογία του. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Τολμάει ο κ. Μητσοτάκης να πει ότι δεν θέλει τις ψήφους των ακροδεξιών μορφωμάτων; ***** ΠΑΣΟΚ: Προεκλογική φιέστα της Κυβέρνησης με την κωδική ονομασία ΑΙΓΙΣ. ***** Γιάννης Καλλιάνος: ΕΔΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του - Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την νομική εκπροσώπηση του Γιάννη Καλλιάνου. ***** Ξεκινούν οι δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, επεκτείνεται το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά», ακολουθεί η ψυχική υγεία. ***** Απίστευτες εικόνες στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ - Εισβολή Αστυνομίας, ξύλο και συλλήψεις φοιτητών. ***** Οι ΗΠΑ κατηγορούν ανοιχτά την Κίνα για εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΟΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙΣ ΚΤΙΖΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ

Άρθρο της Άννας Διαμαντοπούλου στο ''Εθνος''
Το Μάρτιο του 2014 ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά του Υπ.Οικονομικών «του κύριου εκτελεστή του συμβολαίου θανάτου κ. Γιάννη Στουρνάρα». Τον Ιανουάριο του 2015 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει στις εκλογές με βασικό σύνθημα «'Η εμείς ή αυτοί». Τον Σεπτέμβριο του 2015 ο κ. Τσίπρας το σύνθημα εξελίσσεται στο «'Η θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν». Σήμερα ως Πρωθυπουργός έχει φιλικό γεύμα με τον κ. Στουρνάρα και ζητά στήριξη από τα άλλα κόμματα, από αγωνία για την κυβερνητική του πλειοψηφία. Έτσι όμως, γίνεται πολιτικά και ηθικά εφικτή η συναίνεση σ΄αυτή τη χώρα; Η εύλογη απάντηση είναι όχι ή εξαιρετικά δύσκολο. Αν όμως πρόκειται για κρίσιμο εθνικό θέμα η απάντηση θα έπρεπε να είναι Ναι.

Ως λογικοί άνθρωποι για να συμφωνήσουμε στο ναι θα πρέπει να δούμε τις προϋποθέσεις.
Η συναίνεση μεταξύ πολιτικών κομμάτων είναι μία βαθιά πολιτική διαδικασία η οποία απαιτεί συμφωνία επί βασικών αρχών και αξιών, τεχνοκρατική προετοιμασία, θεσμική λειτουργία, χρονοδιάγραμμα και αξιόπιστα πρόσωπα. Για να είναι δε αποτελεσματική, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή εμπειρία, απαιτεί δημοκρατική λειτουργία των κομμάτων. 

Το θέμα είναι τεράστιο. Όλα όμως ξεκινούν από τα πρόσωπα γι΄αυτό και θα σταθώ στους κεντρικούς πρωταγωνιστές: Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό
Ο Πρωθυπουργός οφείλει να εξηγήσει πολιτικά την αλλαγή από πολέμιο σε υπέρμαχο της συναίνεσης, να διατυπώσει δημοσίως τις αρχές και τις αξίες των μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό, στην παιδεία, και άλλα μείζονα θέματα και να καταργήσει όλες τις τροπολογίες και ιδεοληπτικές παρεμβάσεις που πέρασε νύχτα από τη βουλή χωρίς στοιχειώδη διαβούλευση.

Σε ότι αφορά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χωρίς συνταγματική αρμοδιότητα, ζητείται να κτίσει κλίμα εμπιστοσύνης στην βάση μιας «πρακτικής» σύγκλισης συμβουλίων αρχηγών που εφαρμόζεται από το 1992. Δυστυχώς  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μέσα στους λίγους μήνες της θητείας του, έχει δώσει σαφή δείγματα εμπλοκής στις πολιτικές διενέξεις,
προσεταιριζόμενος κυβερνητικές θέσεις.

Η ακατανόητη παρουσία του στην επιτροπή για τον έλεγχο του λογιστικού χρέους, η υπογραφή από μέρους του, χωρίς να είναι υποχρεωμένος, ΠΝΠ για την κατάργηση άρθρων του πλέον συναινετικού νόμου για την παιδεία και άλλων ρυθμίσεων, ούτε εξαιρετικά επειγουσών, ούτε απροβλέπτων, και οι εσφαλμένες δηλώσεις του για το ρόλο του PSI στα ασφαλιστικά ταμεία, καλλιεργούν καχυποψία και αμφιβολία για τη δυνατότητα του να εξασφαλίσει κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ των κομμάτων.  

Η εποχή απαιτεί ηγέτες που θα σφραγίσουν ιστορικές συναινέσεις  και σήμερα πρέπει πρώτα να κλείσει το χάσμα, ώστε από «αδύναμοι να αιτούνται» να γίνουν «επιδέξιοι να επιτυγχάνουν» συναινέσεις. Χρειάζεται πρώτα να αλλάξουν οι ίδιοι. Είναι η προϋπόθεση για να ελπίζουμε στην βοήθεια όλων.

''The New Daily Mail''
 Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ