ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κ. Bελόπουλος: Η δήλωση του Ιερώνυμου εργαλειοποιείται από τον Κ. Μητσοτάκη. ***** Σε Ικαρία και Φούρνους ο Στέφανος Κασσελάκης - Τα προβλήματα του ΕΣΥ. ***** Μ. Τρίτη πληρώνεται το αυξημένο επίδομα γέννησης: 58.912 μητέρες θα λάβουν αναδρομικά €36,2 εκατ.

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

Επίθεση της «Λαϊκής Ενότητας» σε
Τρ. Αλεξιάδη για τον ΕΝΦΙΑ
Την εκτίμηση ότι το στρατηγικό λάθος της κυβέρνησης ήταν ότι δεν είχε εναλλακτικό σχέδιο απέναντι στους εκβιασμούς για την υπογραφή του μνημονίου, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της «Λαϊκής Ενότητας» Δημήτρης Στρατούλης. Ο Δ. Στρατούλης τόνισε ότι το κόμμα του, προκειμένου να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, δηλαδή τις προεκλογικές εξαγγελίες και προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, εάν χρειαστεί θα συγκρουστεί με την Ευρωζώνη.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το νόμισμα είναι ένα εργαλείο για εμάς, αποφεύγοντας να μιλήσει ξεκάθαρα για επιλογή δραχμής. Υποστήριξε, πάντως, ότι δεν είναι καταστροφή η έξοδος από την Ευρωζώνη και για να στηρίξει τη θέση του ανέφερε πως υπάρχουν πολλές χώρες εντός της Ε.Ε. αλλά εκτός της Ευρωζώνης.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση επεξεργαζόταν κάποια εναλλακτική λύση, ο κ. Στρατούλης δήλωσε ότι ουδέποτε συζητήθηκε κάτι τέτοιο στο υπουργικό συμβούλιο. Πάντα, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο κόμμα, η Αριστερή Πλατφόρμα έλεγε ότι ήταν αναγκαίο να υπάρχει ένα εναλλακτικό σχέδιο, αλλά σχετική συζήτηση δεν γινόταν, είπε. Άφησε, πάντως, ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπήρχε σχετική συζήτηση μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών. «Ο κ. Βαρουφάκης μιλούσε απευθείας με τον πρωθυπουργό, δεν ξέρω τι έλεγαν» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τη στάση των στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας όσο ήταν μέλη της κυβέρνησης, ο κ. Στρατούλης είπε: «Κάναμε πλούσιο αντιμνημονιακό έργο στα υπουργεία που διαχειριστήκαμε». Ο κ. Στρατούλης έκλεισε, λέγοντας ότι η «Λαϊκή Ενότητα» παραμένει συνεπής στις προγραμματικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και τις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.



Εν τω μεταξύ, για παλαιοκομματικού τύπου προεκλογικές εξαγγελίες σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ κατηγόρησε σήμερα Δευτέρα η «Λαϊκή Ενότητα» τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του νέου κόμματος για να δικαιολογήσει ο κ. Αλεξιάδης τη «διαιώνιση της λαφυραγώγησης» της μικρομεσαίας ιδιοκτησίας μέσω του ΕΝΦΙΑ, «ψεύδεται» ότι ο ΕΝΦΙΑ θα γίνει πιο δίκαιος και αναλογικός, παρά το ότι από τη φύση του ο φόρος είναι «δημευτικός» για τις μικρομεσαίες ιδιοκτησίες και ιδιαίτερα όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα. «Αφού η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ πήγε περίπατο, ακολουθεί τώρα τα βήματα των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που μοίραζαν προεκλογικές υποσχέσεις για τη δήθεν μείωση του», αναφέρει η «Λαϊκή Ενότητα».

Στη βάση αυτή η «Λαϊκή Ενότητα» χαρακτηρίζει επιτακτική την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την εφαρμογή φόρου μόνο για την ιδιαίτερα Μεγάλη Ακίνητη Περιουσία, ενώ τάσσεται κατά τον πλειστηριασμών και υπέρ της πλήρους προστασία της πρώτης κατοικίας.
Στην ίδια βάση τάσσεται υπέρ της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών ακινήτων στις πραγματικές τιμές, τουλάχιστον 30% ως 35% και εφαρμογή προοδευτικής κλίμακας με ικανό αφορολόγητο όριο που να προστατεύει τη μικρομεσαία ιδιοκτησία.

Για τα ευρύτερα φορολογικά θέματα η «Λαϊκή Ενότητα» προτείνει καθιέρωση προοδευτικής φορολογικής κλίμακας φυσικών προσώπων, αύξηση του αριθμού των φορολογικών κλιμακίων, αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια και μείωση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης. Παράλληλα υποστηρίζει την κατάργηση των φορολογικών παραδείσων των off-shore εταιριών και το τέλος της προνομιακής μεταχείρισης μεγάλων επιχειρήσεων και της μεγάλης περιουσίας.

Τέλος, η «Λαϊκή Ενότητα» θεωρεί αναγκαία και δυνατή: 
  • Τη ριζική αλλαγή στην ασκούμενη οικονομική πολιτική, με κατάργηση του τρίτου Μνημονίου και όλων των μνημονίων 
  • Τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, τον δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών 
  • Τη στήριξη της αγοραστικής δύναμης μισθών και συντάξεων 
  • Την προώθηση της παραγωγικής ανασυγκρότησης για αύξηση εισοδήματος 
  • Τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την μείωση της ανεργίας.
ΑΜΠΕ


''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ