ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Συμμορίες ανηλίκων διακινούν ναρκωτικά στην Ελλάδα - Μπογκοτά η Αθήνα! ***** Σήμερα η απόφαση του Δικαστηρίου για την τραγωδία στο Μάτι. ***** Στις 11:00 το Υπουργικό Συμβούλιο: Προεκλογικό μπόνους 15% στους δημοσίους υπαλλήλους - Θα είναι συνδεδεμένο με την αξιολόγηση. ***** Φορολογικές δηλώσεις 2024: Ο νέος βασικός μισθός αυξάνει τον φόρο στους ελευθέρους επαγγελματίες. ***** Εφορία: Στήνεται ομάδα διασταυρώσεων, στο στόχαστρο 120.000 ΑΦΜ. ***** Επιστολική ψήφος στο gov.gr: Τελευταία ημέρα εγγραφής, σήμερα 29/4. ***** Νέος σεισμός 4,2 Ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο βόρεια του Ηρακλείου - Στον «χορό» των Ρίχτερ η Κρήτη - Τρίτος σεισμός μέσα σε λίγες ώρες. ***** Ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις κεντρικές ΗΠΑ - Τουλάχιστον 5 νεκροί.

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΣΥΡΙΖΑ»

Τις απόψεις του για την κυβερνητική πολιτική, το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, τη συμφωνία με τους δανειστές και το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη εξέθεσε αναλυτικά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στη ''Real News'' της Κυριακής. Απαντώντας στην παρατήρηση ότι πολλοί θεωρούν δεδομένη τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λαφαζάνης είπε:

«Δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο και πάντως σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκω τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι ιδρυτικό στέλεχος και από τους πρωτεργάτες του ΣΥΡΙΖΑ, ως ενωτικού εγχειρήματος της Αριστεράς, ενώ πολλά από τα φανατικά στελέχη της σημερινής πλειοψηφίας που υποστηρίζουν το νέο μνημόνιο, ούτε να ακούσουν δεν ήθελαν για ΣΥΡΙΖΑ και πολλάκις επιχείρησαν να τον διαλύσουν. Αυτό που επιδιώκω είναι να ακυρώσει άμεσα η κυβέρνηση το νέο μνημόνιο. Να μην μετατραπεί και ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια μνημονιακή δύναμη, όπως η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Δεν μας αξίζει μια τέτοια μετάλλαξη».

Ερωτηθείς ποια, κατά τη γνώμη του, ήταν τα βασικά κυβερνητικά λάθη στην διαπραγματευτική διαδικασία, ο είπε:  

«Εδώ και καιρό στα συλλογικά όργανα του κόμματος και της κυβέρνησης υπογράμμιζα σε όλους τους τόνους και συχνά ενοχλητικά έντονα, ότι η συνολική διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης είναι λάθος και πελαγοδρομεί. Η διαπραγμάτευση θα έπρεπε να τελειώσει γρήγορα, χωρίς αυταπάτες, επιζήμιες χρονοτριβές και εξάντληση των ταμειακών αποθεμάτων της χώρας. Το μεγαλύτερο, όμως, λάθος της κυβέρνησης είναι ότι δεν διέθετε πολιτική βούληση για να ακολουθήσει, εφόσον χρειαζόταν, μια πορεία εξόδου από την ευρωζώνη. Όσο η κυβέρνηση αρνούνταν να εντάξει σοβαρά στον πολιτικό σχεδιασμό της ένα τέτοιο ενδεχόμενο τόσο περισσότερο γινόταν αιχμάλωτη των πιστωτών, ανεξάρτητα από το αν προσπαθούσε να αντιδράσει».

Κληθείς να απαντήσει στις αιτιάσεις ότι το «Plan Β» μοιραία προσεγγίζει τις επιδιώξεις του Β. Σόιμπλε, ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε: 

«Με τον Σόιμπλε με χωρίζει πολιτική και ιδεολογική άβυσσος και σε κάθε περίπτωση δεν ήμουν εγώ, που είχα επαφές μαζί του και με τους συνεργάτες του. Ο Σόιμπλε στο βαθμό που πρότεινε το Grexit, θα το έκανε με όρους και τρόπους που θα συμφέρουν κατά τη γνώμη του τη Γερμανία και όχι την Ελλάδα. Από κει και πέρα η δική μου εξαρχής θέση και επιμονή ήταν να ετοιμαστεί έγκαιρα η Ελλάδα, πρώτα από όλα πολιτικά, για όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και για την περίπτωση της εξόδου από την ευρωζώνη, αν και εφόσον συναντούσε απέναντι της τείχος και απαιτήσεις συνθηκολόγησης». Και πρόσθεσε, αναφορικά με τα όσα ο ίδιος είπε, αλλά και τα όσα καταλόγισαν ελληνικά και ξένα ΜΜΕ στον ίδιο και στην Αριστερή Πλατφόρμα:

«Δυστυχώς, η κυβέρνηση έφτασε απροετοίμαστη πολιτικά στο σημείο μηδέν χωρίς αποθέματα και με τους θεσμούς να ζητάνε περίπου ''γη και ύδωρ'', ενώ η ΕΚΤ σταμάτησε δολοφονικά τον ELA στις τράπεζες, οδηγώντας τες στο κλείσιμο. Τότε ήταν που αρμοδίως κατέθεσα την σκέψη να αξιοποιηθούν, με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, τα 20 περίπου δισ σε χαρτονομίσματα που βρισκόταν στο δίκτυο της Κεντρικής Τράπεζας, αν χρειαστεί και χωρίς την άδεια της ΕΚΤ, με το βασικό αιτιολογικό της επιβίωσης της οικονομίας και του λαού, πράγμα, άλλωστε, που συνιστά το υπέρτατο, κατά το Σύνταγμα και τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, καθήκον κάθε κυβέρνησης. Είναι τραγικό ότι η σκέψη μου αυτή τροφοδότησε σε μεγάλη μερίδα τους συστημικού τύπου έναν οχετό λάσπης και πρωτοφανείς κατηγορίες για ''ριφιφί'', για ''κατάληψη'' του Νομισματοκοπείου, για ''σύλληψη Στουρνάρα'', για ''λήσταρχο Λαφαζάνη'', για ''συνωμότες'' και ''συμμορίτες της δραχμής'' κλπ !!! Δυστυχώς η δημόσια ζωή θυμίζει στις μέρες μας τις χειρότερες στιγμές του μετεμφυλιακού αντικομμουνιστικού κλίματος».

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ