ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κασσελάκης από Ηγουμενίτσα: Δεν πρόκειται να ξεπουλάμε σε ξένους τα λιμάνια. ***** Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών - Κορίνθου, κίνηση και στην Αθηνών - Λαμίας. ***** «Θανατική καταδίκη» η κατάληψη του περάσματος της Ράφα από το Ισραήλ - Απαγόρευσε την πρόσβαση στον ΟΗΕ. ***** Καταδικάζει η Αίγυπτος την ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα: Απειλεί τη ζωή πάνω από 1 εκατ. ανθρώπων. ***** Ορκίστηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν για πέμπτη φορά και έστειλε μήνυμα στη Δύση: Να συνεργαστούμε, αλλά σταματήστε να μας πιέζετε. ***** Στη Σερβία ο Σι Τζινπίνγκ: «Ατσάλινη η φιλία μας με το Βελιγράδι».

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

BLOOMBERG: ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ! VD

Πρόωρες εκλογές οι οποίες θα οδηγούσαν σε μία κυβέρνηση που να μπορεί να είναι «πιο λογική» στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές από εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν μια λύση ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, τονίζεται σε ανάλυση που δημοσιεύει ο ιστότοπος του πρακτορείου Bloomberg. Στο άρθρο του Λέονιντ Μπερσίντσκι, το οποίο τιτλοφορείται «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να φύγει από την κυβέρνηση και όχι η Ελλάδα από το ευρώ», σημειώνεται ότι η Ελλάδα δεν θα «χαθεί» από τον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη σε περίπτωση που αργήσει την καταβολή κάποιων δόσεων προς τους πιστωτές της, με την προϋπόθεση ότι θα έχει επέλθει μια κυβερνητική αλλαγή.

«Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια πολιτική απόφαση και οι πιστωτές της χώρας θα μπορούσαν να της δώσουν μια μικρή χαλάρωση, εάν εκείνη τους παρείχε έναν πιο ''ενήλικο'', καθώς και λιγότερο απελπιστικά αδέξιο και με άγνοια της πραγματικότητας εταίρο προς συζήτηση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζεται στην ανάλυση του Bloomberg.



Στο πνεύμα αυτό μέσα από μπαράζ δημοσιευμάτων, ολοκληρώθηκαν χθες οι εργασίες της «Ομάδας των Βρυξελλών» (Brussels Group) στο Παρίσι, ενώ πραγματοποιήθηκε και τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group, κατά την οποία ΔΝΤ, Ε.Ε. και ΕΚΤ και η ελληνική πλευρά, ενημέρωσαν τους οικονομικούς εμπειρογνώμονες της ζώνης του ευρώ για τις συγκλίσεις, αλλά και τις αποκλίσεις στις διαπραγματεύσεις. Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Νίκος Θεοχαράκης μετά την ολοκλήρωση του Brussels Group δήλωσε πως υπάρχουν ακόμη «πάρα πολλές διαφορές» και ότι αποτελεί «πολιτική απόφαση» το εάν θα υπάρξει συμφωνία ή όχι, καθώς οι αποκλίσεις σε ζητήματα όπως το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και ο κατώτατος μισθός παραμένουν.

Έτσι, «οδικό χάρτη» με τις πλέον σημαντικές παρεμβάσεις στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσει η Ελλάδα έως τις 11 Μαΐου αναμένεται να παρουσιασθεί αύριο το πρωί στο άτυπο Eurogroup στην Ρίγα της Λετονίας. Παραλλήλως, αναμένεται να διανεμηθεί στους υπουργούς Οικονομικών της ζώνης του ευρώ ενημερωτικό σημείωμα με την πρόοδο που έχει γίνει στις συζητήσεις θεσμών - ελληνικής κυβέρνησης.

Εν τω μεταξύ, στις 15:30 ώρα Ελλάδος, σήμερα Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η κατ' ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε στις Βρυξέλλες. Το δεύτερο ραντεβού Τσίπρα - Μέρκελ πραγματοποιείται ακριβώς έναν μήνα από τη μαραθώνια συνάντηση των δύο ηγετών στο Βερολίνο, ενώ για το Μέγαρο Μαξίμου το νέο αυτό ραντεβού αποτελεί μία θετική εξέλιξη.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ