ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΗΠΑ: Πάνω από 100 συλλήψεις μετά την εκκένωση του καταυλισμού στο UCLA. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητική η απόφαση για υφ’ όρον αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου - Κασσελάκης κατά Μητσοτάκη: Ο Πρωθυπουργός που επί των ημερών του αποφυλακίζεται ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής. ***** Μιλένα Αποστολάκη: Εύλογοι προβληματισμοί για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου. ***** Νέα Αριστερά: Προκλητική και απαράδεκτη η αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου. ***** Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: «Προσβολή στα θύματα της Χρυσής Αυγής» - Οργή της οικογένειας Φύσσα. ***** Τρίκαλα Κορινθίας: Έντονο χαλάζι άσπρισε τα πάντα - Καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες. ***** Κορονοϊός: Εννέα διασωληνωμένοι και ένας νέος θάνατος - Ένα νέο σοβαρό κρούσμα γρίπης.

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΞΗΡΟ ΨΗΦΙΣΤΙΚΕ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΥΠΟΥ Γ'

Μαξίμου: Καμία απελευθέρωση τρομοκρατών
Ψηφίστηκε στο σύνολό του το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ από την Ολομέλεια της Βουλής. Το νομοσχέδιο βρέθηκε στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης επειδή με αυτό ο καταδικασμένος για τρομοκρατία Σάββας Ξηρός δύναται να ζητήσει την κατ’ οίκον κράτησή του με ηλεκτρονική επιτήρηση, γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδραση των ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς βρίσκεται στις ΗΠΑ προκειμένου να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας αργότερα σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες διερωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση έδειξε τέτοια σπουδή να ψηφίσει αμέσως το νομοσχέδιο παρά τις διπλωματικές αντιδράσεις. Επισημαίνεται πως η Ν.Δ., το ''Ποτάμι'' και το ΠΑΣΟΚ ζήτησαν την αναβολή της ψήφισης του νομοσχεδίου υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχε η απαρτία, σύμφωνα με όσα είχε προδιαγράψει η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου την περασμένη εβδομάδα, δηλαδή παρουσία 75 Βουλευτών.
«Η Ν.Δ. ενοχλήθηκε πολύ από τη ψήφιση του νομοσχεδίου», απάντησε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, συνιστώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση περισσότερη σοβαρότητα.

Μαξίμου: Καμία απελευθέρωση τρομοκρατών
Ο νόμος που ψηφίστηκε στη Βουλή δεν οδηγεί σε καμία απελευθέρωση τρομοκρατών, τονίζουν κυβερνητικές πηγές, μετά τις αιτιάσεις του Αμερικανού πρέσβη Ντέιβιντ Πιρς, ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε εχθρική ενέργεια το ενδεχόμενο απελευθέρωσης του καταδικασμένου για συμμετοχή στη 17Ν Σάββα ΞηρούΠηγές του Μεγάρου Μαξίμου διαβεβαιώνουν ότι η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει με σεβασμό τη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας και άκουσε με προσοχή τις επισημάνσεις του κ. Πιρς

Σημειώνουν ότι η ισονομία, το κράτος δικαίου αλλά και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έτσι όπως αυτά ορίζονται από τη Χάρτα των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αποτελούν απαράβατες συνθήκες για μια δημοκρατική διακυβέρνηση, ενώ τονίζουν πως πάγια θέση της κυβέρνησης είναι ότι στη νομοθεσία δεν πρέπει να προβλέπονται εξαιρέσεις και δεν πρέπει να υπάρχουν φωτογραφικές διατάξεις.

Επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου διευκρινίζουν ότι βάσει αυτού, για μια ορισμένη κατηγορία κρατουμένων και αν πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, κυρίως να έχουν αναπηρία πάνω από 80%, η ποινή μετατρέπεται σε κράτηση κατ’ οίκον με «βραχιολάκι». Υπογραμμίζουν ότι ο νόμος δεν έχει ως στόχο τον Σάββα Ξηρό, ωστόσο και αυτός, όπως και άλλοι κρατούμενοι, πληρούν τις προϋποθέσεις για κατ’ οίκον κράτηση με «βραχιολάκι»Ειδικά για τον Σάββα Ξηρό, επισημαίνουν ότι πάσχει από σχεδόν ολική τύφλωση και κώφωση, σκλήρυνση κατά πλάκας και νεφρική ανεπάρκεια με ποσοστό αναπηρίας 98%, ενώ σημειώνουν ότι η Ελλάδα έχει καταδικαστεί από τα Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις συνθήκες κράτησής του. Τονίζουν μάλιστα ότι η διάταξη θα ήταν φωτογραφική αν εξαιρείτο ο συγκεκριμένος κρατούμενος.

Καταλήγοντας, οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι υπουργός των ΗΠΑ Τζον Κέρι πράγματι τηλεφώνησε στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την προηγούμενη Πέμπτη, προκειμένου να του εκφράσει την ανησυχία του για τον Σ. ΞηρόΌπως ανέφεραν, ο Πρωθυπουργός του εξήγησε το νόμο, ότι δεν αφορά τον Σ. Ξηρό, και ότι ο μεγάλος κίνδυνος σήμερα για την Ευρώπη αλλά και γενικότερα, προέρχεται κυρίως από την ασύμμετρη τρομοκρατία των τζιχαντιστών. Και του εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία προκειμένου να την αντιμετωπίσουν.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ