Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν

Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική Κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Παρασκευή. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μεταδίδει ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Ισφαχάν (κεντρικό Ιράν), προσθέτοντας ότι ο λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός και ότι «διενεργούνται έρευνες»

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Ισραήλ έπληξε με πύραυλο το Ιράν, λένε οι ΗΠΑ

Η ισραηλινή αντεπίθεση άρχισε. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο CBS ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε πύραυλο κατά του Ιράν. Ακούστηκαν εκρή...

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη: Έξι περιοχές στο στόχαστρο της κακοκαιρίας. ***** Επιθεώρηση Εργασίας: Στοχευμένοι έλεγχοι για 5 εργασιακά ζητήματα-Πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις. ***** Ερντογάν: Σημαντικό στάδιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η επίσκεψη Μητσοτάκη. ***** Ιράν: Διάγγελμα Ραΐσι, «λέξη» για τα πλήγματα στο Ισφαχάν. ***** «Ποια επίθεση;»: Τα ιρανικά Μέσα διαψεύδουν τις «φήμες» και… τρολάρουν με ειδυλλιακές εικόνες.

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΠΙΡΣ: ΕΧΘΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΥΧΟΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΞΗΡΟΥ

Εχθρική ενέργεια χαρακτήρισε ο πρέσβης των ΗΠΑ Ντέιβιντ Πιρς τυχόν απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού «ή οποιοδήποτε άλλου έχει βάψει τα χέρια του με αίμα Αμερικανών διπλωματών», ενώ εξέφρασε το φόβο ότι το σχετικό νομοσχέδιο μπορεί να οδηγήσει στην απελευθέρωση τρομοκρατών και άλλων κακοποιών. Κατά τον Αμερικανό πρέσβη, «Οι καταδικασμένοι τρομοκράτες και άλλοι εγκληματίες που διέπραξαν σοβαρά εγκλήματα πρέπει να ολοκληρώσουν τις ποινές τους, σύμφωνα με το ελληνικό δικαστικό σύστημα». Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για «Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ΄ τύπου και άλλες διατάξεις» σημείωσε:

«Θέλω να είμαι σαφής: Το θέμα δεν είναι η μεταρρύθμιση των φυλακών ή η αποσυμφόρηση από τον συνωστισμό, ή η παροχή πρόσβασης στην ιατρική περίθαλψη, ή η βελτίωση των ανθρωπιστικών όρων. Όλα αυτά είναι σημαντικά. Το θέμα είναι ότι καταδικασμένοι τρομοκράτες και δολοφόνοι, άνθρωποι που διέπραξαν τρομακτικά και απεχθή εγκλήματα πρέπει να εκτίσουν πλήρως την ποινή τους στις φυλακές και όχι στην άνεση του σπιτιού τους, περιτριγυρισμένοι από φίλους, οικογένειες και συγγενείς. Η αποφυλάκιση τέτοιων δολοφόνων προσβάλλει τη μνήμη αυτών που σκοτώθηκαν και παραβιάζει τα δικαιώματα των οικογενειών τους, των οποίων η ζωή έχει καταστραφεί».

Ως τώρα, πρόσθεσε, «Η αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης περιορίστηκε στις επίσημες επαφές, με την ελπίδα ότι θα υπήρχε θετική ανταπόκριση σε κάποιες από τις ανησυχίες που εκφράσαμε ιδιωτικά για ορισμένες πτυχές της νομοθεσίας»«Διατύπωσα», σημείωσε, «Αυτές τις ανησυχίες ευθέως στον υπουργό Δικαιοσύνης στις 2 Απριλίου και επεσήμανα μεταξύ άλλων ότι αν ο Σάββας Ξηρός αφεθεί να βγει από τη φυλακή πριν εκτίσει την ποινή του, την οποία του καταλόγισε το ελληνικό δικαστικό σύστημα, θα αποτελούσε κακή υπηρεσία για τους Αμερικανούς διπλωμάτες που σκοτώθηκαν και για τις οικογένειές τους. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε κάτι τέτοιο».

«Τις ανησυχίες της αμερικανικής κυβέρνησης», συνέχισε ο Αμερικανός πρέσβης, «Διατύπωσε και ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι ευθέως στον Έλληνα πρωθυπουργό με τηλεφωνική του συνομιλία, την περασμένη εβδομάδα». «Δεν υπάρχει θέση για τους καταδικασμένους τρομοκράτες στον πολιτισμένο πολιτικό λόγο ή η επιστροφή στην ελληνική κοινωνία. Πρόκειται για βίαιους εγκληματίες και ανήκουν στη φυλακή. Πουθενά αλλού» επέμεινε ο κ. Πίρσον.

Αναφερόμενος στις διμερείς σχέσεις, είπε ότι: «Η Ελλάδα αποτελεί σημαντική δύναμη σταθερότητας στην περιοχή και καλός εταίρος για τις ΗΠΑ σε σειρά θεμάτων, περιλαμβανομένων της εφαρμογής του δικαίου και των αντιτρομοκρατικών θεμάτων». «Πιστεύουμε», κατέληξε ο επικεφαλής της αμερικανικής αποστολής στην Ελλάδα, «Ότι αυτή η νομοθεσία δεν είναι συνεπής με το πνεύμα της επί μακρόν δέσμευσης της Ελλάδας στη διεθνή αντιτρομοκρατική συνεργασία, και αν αυτή περάσει, θα σημάνει οπισθοδρόμηση στη διμερή μας συνεργασία. Αυτή δεν είναι απλώς μια ανθρωπιστική υπόθεση, είναι μια σημαντική υπόθεση ασφαλείας».

Στο ζήτημα της ενδεχόμενης αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού αναφέρθηκε την Κυριακή αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εκφράζοντας τη θέση ότι ο καταδικασμένος για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη», εάν αφεθεί ελεύθερος, θα επαναλάβει τα τρομοκρατικά του σχέδια. Σύμφωνα με το ''Έθνος'', στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Μας ανησυχεί το γεγονός ότι η προτεινόμενη ελληνική νομοθεσία, που φαινομενικά αποσκοπεί στη βελτίωση της διαβίωσης των κρατουμένων με προβλήματα υγείας, θα μπορούσε να οδηγήσει στην πρόωρη αποφυλάκιση καταδικασμένων τρομοκρατών υπεύθυνων για την πρόκληση τρομερής ζημιάς στην Ελλάδα, μέσω πολλαπλών επιθέσεων για πάνω από 27 χρόνια, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν Έλληνες πολίτες, Αμερικανοί και άλλα θύματα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα, συνεργάζονται εδώ και καιρό στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και ελπίζουμε ότι αυτό θα παραμείνει κεντρικό στοιχείο της συνεργασίας μας. Η ανησυχία μας για την προτεινόμενη νομοθεσία δεν είναι μόνο θέμα της επώδυνης ιστορίας: τρομοκράτες, που θα αφεθούν ελεύθεροι, ακόμα και υπό καθεστώς περιορισμού, όπως ο κατ' οίκον περιορισμός, θα είναι σε θέση να επαναλάβουν τα τρομοκρατικά τους σχέδια».

Ο αξιωματούχος στη γραπτή του δήλωση κάνει και ειδική αναφορά στον Σάββα Ξηρό, λέγοντας ότι θα πρέπει να ολοκληρώσει την ποινή που του επιβλήθηκε: «Ο Σάββας Ξηρός καταδικάστηκε για πολλαπλές δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του ακολούθου Άμυνας των ΗΠΑ Γουίλιαμ Νορντίν και του στελέχους της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας Ρόναλντ Στιούαρτ. Καταδικάστηκε επίσης για απόπειρες δολοφονιών. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να ολοκληρώσει την ποινή του, όπως αυτή του επιβλήθηκε από το ελληνικό δικαστικό σύστημα».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ