ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΗΠΑ: Πάνω από 100 συλλήψεις μετά την εκκένωση του καταυλισμού στο UCLA. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητική η απόφαση για υφ’ όρον αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου - Κασσελάκης κατά Μητσοτάκη: Ο Πρωθυπουργός που επί των ημερών του αποφυλακίζεται ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής. ***** Μιλένα Αποστολάκη: Εύλογοι προβληματισμοί για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου. ***** Νέα Αριστερά: Προκλητική και απαράδεκτη η αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου. ***** Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: «Προσβολή στα θύματα της Χρυσής Αυγής» - Οργή της οικογένειας Φύσσα. ***** Τρίκαλα Κορινθίας: Έντονο χαλάζι άσπρισε τα πάντα - Καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες. ***** Κορονοϊός: Εννέα διασωληνωμένοι και ένας νέος θάνατος - Ένα νέο σοβαρό κρούσμα γρίπης.

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΟΙΞΕ Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ

Στη διάθεση των μαθητών της Β΄ λυκείου είναι τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων, προκειμένου να προετοιμαστούν για τις προαγωγικές εξετάσεις στο τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς. Το άνοιγμα της Τράπεζας Θεμάτων ζητούσαν επίμονα μαθητές και εκπαιδευτικοί καθώς πέρυσι είχε ανοίξει μόλις τρεις μέρες πριν από τις εξετάσεις, γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις και των εκπαιδευτικών, οι οποίοι δεν προλάβαιναν να τα μελετήσουν προκειμένου να επιλέξουν τα δικά τους θέματα, αφού ο νόμος ορίζει να μοιράζονται τα θέματα κατά 50% από την Τράπεζα και τα υπόλοιπα από τους καθηγητές.

H Τράπεζα Θεμάτων περιλαμβάνει θέματα για τις προαγωγικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2014-15 της Α΄ και Β΄ τάξης των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ΕΠΑΛ, Ημερήσιων και Εσπερινών, της Α΄ και Β΄ τάξης των Καλλιτεχνικών, Μουσικών και Εκκλησιαστικών Λυκείων καθώς και της Β΄ και Γ΄ τάξης των Εσπερινών ΓΕΛ. Όλα τα ζητήματα έχουν τη «φόρμα» με την οποία θα δοθούν στους μαθητές κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, ώστε τα παιδιά να εξοικειωθούν με τη μορφή των θεμάτων, ενώ τώρα θα έχουν μπροστά τους άφθονο χρόνο για να τα μελετήσουν.

Για τα περισσότερα μαθήματα και κυρίως τα βασικά υπάρχει μεγάλος αριθμός θεμάτων, όπως για παράδειγμα στα αρχαία (420 θέματα) στη Νέα Ελληνική Γλώσσα (232), στην Ιστορία (250), ενώ όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας κατά τη διάρκεια της χρονιάς η Τράπεζα θα εμπλουτίζεται με νέα θέματα για κάθε μάθημα, ώστε ταυτόχρονα οι μαθητές να τα διδάσκονται και μέσα στη σχολική τάξη.

Αξιολόγηση

Η Τράπεζα θα εμπλουτίζεται με νέα θέματα που αποστέλλονται από την εκπαιδευτική κοινότητα και αξιολογούνται από τις αρμόδιες Επιστημονικές Επιτροπές και για τα μαθήματα της Α΄ λυκείου αλλά και για τη Β' τάξη Εσπερινού Γενικού Λυκείου. Αυτό θα συνεχίζεται έως ότου τελικά καλυφθεί πλήρως η διδακτέα-εξεταστέα ύλη για όλες τις τάξεις και όλους τους τύπους λυκείου.

Οι ειδικοί τύποι Γενικών Λυκείων (Καλλιτεχνικά, Εκκλησιαστικά και Μουσικά), εφόσον δεν υπάρχει ειδική διάταξη καθορισμού της εξεταστέας ύλης των μαθημάτων που εξετάζονται με την Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας, για τα περισσότερα μαθήματα θα αντλούν θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων του ΓΕΛ ή του ΕΠΑΛ.

Όσον αφορά τη Β΄ λυκείου, μέχρι το τέλος του μήνα θα ενημερωθούν με ειδική υπουργική απόφαση και για όλες τις λεπτομέρειες, που αφορούν το νέο καθεστώς εισαγωγής στα ΑΕΙ, όπως η κατανομή των τμημάτων ΑΕΙ στα πέντε επιστημονικά πεδία, οι συντελεστές βαρύτητας για τα τέσσερα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, η ένταξη των στρατιωτικών και στρατιωτικών σχολών σε επιστημονικά πεδία κ.ά.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ