Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν

Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική Κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Παρασκευή. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μεταδίδει ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Ισφαχάν (κεντρικό Ιράν), προσθέτοντας ότι ο λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός και ότι «διενεργούνται έρευνες»

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Ισραήλ έπληξε με πύραυλο το Ιράν, λένε οι ΗΠΑ

Η ισραηλινή αντεπίθεση άρχισε. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο CBS ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε πύραυλο κατά του Ιράν. Ακούστηκαν εκρή...

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Επιθεώρηση Εργασίας: Στοχευμένοι έλεγχοι για 5 εργασιακά ζητήματα-Πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις. ***** Ιράν: Διάγγελμα Ραΐσι, «λέξη» για τα πλήγματα στο Ισφαχάν. ***** «Ποια επίθεση;»: Τα ιρανικά Μέσα διαψεύδουν τις «φήμες» και… τρολάρουν με ειδυλλιακές εικόνες.

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΣΕ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ

Για τη συγκρότηση μετώπου από τις χώρες του νότου
Washington Post: Η Ευρώπη πέφτει σε βαθιά ύφεση και φταίει η Γερμανία
Τις πιθανότητες  συγκρότησης ενός μετώπου από τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου ενάντια στη λιτότητα και την εμμονή σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επιβάλλει το Βερολίνο, θα διερευνήσει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος το ερχόμενο Σαββατοκύριακο επισκέπτεται την Ισπανία και η ΙταλίαΠρώτος σταθμός για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι την Παρασκευή η Μαδρίτη, όπου θα χαιρετήσει στο ιδρυτικό συνέδριο του Αριστερού κόμματος έκπληξη Podemos.

Ακολούθως ο επόμενος σταθμός για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η Φλωρεντία, όπου θα μιλήσει σε ειδική εκδήλωση του transforme europe, με θέμα: Την Λιτότητα, την Τρόικα την κρίση της Δημοκρατίας μέσα στην κρίση αλλά και τις σχέσεις με τις εμπορικές ενώσεις.


Washington Post: Η Ευρώπη πέφτει σε βαθιά ύφεση και φταίει η Γερμανία
Η Ευρώπη έχει πολλά προβλήματα, το εξής... ένα: Τη Γερμανία! Ο αρθρογράφος της αμερικανικής εφημερίδας WashingtonPost, Ματ Ο'Μπράιν δεν τρέφει αυταπάτες αναλύοντας την κατάσταση της γηραιάς ηπείρου. Η Γερμανία είναι το βασικό πρόβλημά της.

Συγκεκριμένα, το θέμα είναι ότι η Γερμανία δεν δαπανάει αρκετά χρήματα. Οι Γερμανοί εργαζόμενοι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα για τον εαυτό τους, γιατί, μετά τον πληθωρισμό, έχουν να πάρουν αύξηση στους μισθούς τους εδώ και μια δεκαετία! 

Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος: «Είναι η γερμανική κυβέρνηση που επιλέγει να μην το κάνει, έστω και αν χρειάζεται νέες υποδομές και οι επενδυτές, όσο τρελό κι αν ακούγεται, πληρώνουν για να δανειστούν πάνω από δύο χρόνια. Η Γερμανία είναι πεινασμένη Γερμανία για δημόσιες επενδύσεις σε δρόμους, γέφυρες και σχολεία. Είναι χαρακτηριστικό πως οι επενδύσεις της γερμανικής κυβέρνησης τα τελευταία 12 χρόνια ακολουθούν αρνητικό πρόσημο», σημειώνει ο Ο'ΜπράιανΑυτό σημαίνει πως η Γερμανία, επί της ουσίας, έχει ένα σημαντικό πρόβλημα και με τον εαυτό της, από τη στιγμή που δεν δαπανάει χρήματα. Η οικονομία της έχει καθηλωθεί σε ένα τέλμα και οι υποδομές της που φθείρονται δεν αντικαθιστώνται από καινούργιες.

Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και το ΔΝΤ έχει επισημάνει την κοντόφθαλμη λογική της Γερμανίας. Δεν μπορεί να καταλάβει πως το να ενισχύεις την οικονομία με έργα υποδομής, θα δώσει έναν τόνο στην ανάπτυξη. Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι οι συνήθως... τσιγκούνηδες του ΔΝΤ και της ΕΚΤ εκλιπαρούν τη Γερμανία να σπάσει τον «όρκο λιτότητας» και να αρχίσει να ξοδεύει περισσότερο για το κοινό καλό της Ευρώπης.

Ποια ήταν η απάντηση των Γερμανών σε όλα αυτά; Ο Ο'Μπράιαν σημειώνει: «Όντως η Γερμανία άλλαξε. Αντί να μην κάνει τίποτα, αποφάσισε να κάνει κάτι λίγο περισσότερο από το τίποτα. Αποφάσισαν να δώσουν 10 δισ. ευρώ για μέτρα ανάπτυξης τα επόμενα τρία χρόνια και αυτό είναι όλο. Για να το θέσουμε σε μια άλλη προοπτική, αυτό είναι μόνο το 0,1% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος. Αυτό δεν το λες και... ερέθισμα στην οικονομία. Αυτό είναι ένα σφάλμα στρογγυλοποίησης. Αλλά αυτό είναι ότι καλύτερο θεωρεί πως είναι διατεθειμένη να πράξει η Γερμανία, δεδομένου ότι είναι αποφασισμένη να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό της το 2015».

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ