ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Αργοσαρωνικός: Προβλήματα σε δρομολόγια ταχυπλόων λόγω ανέμων. ***** Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο Κασσελάκης - «Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει όλη την Κεντροαριστερά». ***** Στην Κρήτη το πυρηνοκίνητο γαλλικό Αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκολ». ***** Ρόδος: Σύλληψη για παράνομο εμπόριο πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων. ***** Κόρινθος: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για κλοπές και σε Αργολίδα και Αττική. ***** Εκρηκτικές ανατιμήσεις στην Τουρκία: Στο 70% επέστρεψε ο πληθωρισμός.

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

ΘΡΙΛΕΡ ΓΙΑ ΓΕΡΑ ΝΕΥΡΑ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΪΚΑΣ

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, ύστερα και από την αναβολή της χθεσινής τηλεδιάσκεψης και το αλαλούμ που δημιουργήθηκε σχετικά με το ποιος ζήτησε να μην πραγματοποιηθεί. Το Σαββατοκύριακο ουσιαστικά θα είναι μια περίοδος τελικής προετοιμασίας ώστε τη Δευτέρα ή εντός της εβδομάδας είτε να υπάρξει κάποιου είδους συμφωνία που θα επιτρέπει στην κυβέρνηση να πάει με γεμάτα χέρια στο Eurogroup της 8 Δεκεμβρίου είτε θα επιβεβαιωθεί το χάσμα που υπάρχει και θα συνεχιστούν οι συζητήσεις, αλλά με όλα τα χρονικά όρια να έχουν περάσει.

Σε κάθε περίπτωση τα επόμενα 24ωρα θα δείξουν αν μπορεί να υπάρξει συμφωνία για να επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα, ωστόσο, τα προβλήματα είναι ακόμη πολλά και μεγάλα. Από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου, πάντως, το βράδυ της Παρασκευής επικρατούσε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μπορούν να υπάρξουν συγκλίσεις με τους δανειστές και να μη χαθούν τα χρονοδιαγράμματα. Οι τηλεφωνικές συνομιλίες με Ευρωπαίου αξιωματούχους, σε πολιτικό επίπεδο κι όχι μόνο, είναι συνεχείς με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι τόσο ο πρωθυπουργός έχει επαφές με στελέχη όπως ο Ζ. Κ. Γιούνκερ και η Κ. Λαγκάρντ όσο και ο Γκ. Χαρδούβελης ο οποίος τηλεφώνησε χθες τόσο στον πρόεδρο του Euroworking Group, Τ. Βίζερ, όσο και με τον επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος πλέον του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Π. Τόμσεν.

Χθες το βράδυ πάντως, επιβεβαιώθηκε το μεγάλο χάσμα που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών. Οι πληροφορίες από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανέφεραν το βράδυ της Παρασκευής ότι αναβάλλεται η προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη με αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης. Ωστόσο, λίγο αργότερα το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε διάψευση του ΔΝΤ τονίζοντας ότι τηλεδιάσκεψη δεν είχε ανακοινωθεί από κανέναν. Με επίσημη ανακοίνωση το υπουργείο ανέφερε: «Το Υπουργείο Οικονομικών δεν ζήτησε ποτέ αναβολή σημερινής τηλεδιάσκεψης με την τρόικα η οποία άλλωστε ουδέποτε προγραμματίστηκε και ανακοινώθηκε. Η κυβέρνηση συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Οι τηλεδιασκέψεις, άλλωστε, είναι μέρος αυτών». Έπειτα από το «επεισόδιο» αυτό δεν αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο κάποια σημαντική εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις. Το χάσμα που υπάρχει αφορά κυρίως στο δημοσιονομικό κενό για το 2015 το οποίο η τρόικα ανεβάζει στα επίπεδα των 2-3 δις ευρώ και ζητά μέτρα για να καλυφθεί.

Βεβαίως μεγάλη είναι η απόσταση σε ότι αφορά το Ασφαλιστικό και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν με την κυβέρνηση να μη θέλει να ανοίξει «καυτά» πολιτικά ζητήματα. Oι Τροικανοί ζητούν μεταξύ άλλων αύξηση του ελαχίστου ορίου ασφάλισης που απαιτείται για συνταξιοδότηση στα 20 χρόνια από 15 που ισχύει σήμερα (6000 ένσημα αντί για 4.500). Επίσης, περαιτέρω μείωση των συντελεστών υπολογισμού των συντάξεων για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1/1/2015 και μετά. Η τρόικα αξιώνει μεγαλύτερες μειώσεις στις συντάξεις 15%-20% από την πρώτη πενταετία εφαρμογής του νόμου, βάζοντας στο στόχαστρο τη νέα γενιά των συνταξιούχων.

Ακόμη η τρόικα ανοίγει θέμα αύξησης του ΦΠΑ στο 23% και για σειρά άλλων προϊόντων καθώς και κατάργηση εξαιρέσεων και εκπτώσεων κυρίως στα νησιά. Οι Βρυξέλλες διαπιστώνουν ότι ορισμένα νησιά είναι πιο πλούσια και από την Αττική και δεν έχουν λόγο να απολαμβάνουν μειωμένο ΦΠΑ.
''ΗΜΕΡΗΣΙΑ''

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ