ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΙΣΤΟΡΙΚΑ

1η Μαίου 1976: Σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, σκοτώνεται ο ανεξάρτητος Βουλευτής και αντιστασιακός Αλέκος Παναγούλης. Είχε γεννηθεί στις 2 Ιουλίου του 1939.Ο θάνατός του είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι αν δεν είχε σκοτωθεί ο Παναγούλης πολλά θα ήταν διαφορετικά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Ο Παναγούλης ήταν μια ηρωϊκή μορφή της αντίστασης κατά της χούντας!

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απεργία Πρωτομαγιάς: Αλαλούμ με το Μετρό

Ν έες αλλαγές προκύπτουν από τις αποφάσεις των εργαζομένων σχετικά με τη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην απεργία της Πρωτομαγιά...


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ενημερώνουμε το αναγνωστικό μας κοινό, ότι λόγω της σημερινής πανεργατικής απεργίας για την Πρωτομαγιά, και των πηγών μας που συμμετέχουν σ΄ αυτήν, η ιστοσελίδα μας δεν θα ενημερώνεται - Χρήσιμες πληροφορίες για την σημερινή ημέρα, στην παραπάνω δημοσίευσή μας. «Ες αύριον τα σπουδαία»! Καλό μήνα και καλή Πρωτομαγια!

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΠΑΚΕΤΟ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Πακέτο προτάσεων, με αιχμή αλλαγές στο καθεστώς ΦΠΑ, στέλνει η Αθήνα προς την τριμερή, με στόχο να «ξεκλειδώσει» η επιστροφή των ελεγκτών και να ανοίξει το τελικό κεφάλαιο διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Επιδίωξη της ελληνικής πλευράς είναι οι νέες προτάσεις να σταλούν το αργότερο σήμερα, ούτως ώστε να δρομολογηθεί η φυσική παρουσία της τρόικας στην Αθήνα την προσεχή εβδομάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος συμφώνησαν, κατά πληροφορίες, να προταθεί προς τους πιστωτές η αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, αρχικά στα τουριστικά πακέτα, με αποτέλεσμα να διαφαίνεται ήδη μεταστροφή και στη στάση των εταίρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον ESM έχει αποφασιστεί ήδη πως εάν η διαπραγμάτευση με την τρόικα ολοκληρωθεί, τα 11,4 δισ. του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να αξιοποιηθούν για την προληπτική γραμμή στήριξης που θα λάβει η Ελλάδα για την «επόμενη ημέρα». 

Κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών, απορρίφθηκε το σενάριο αύξησης του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τα φάρμακα, θέση που υποστήριζαν οι δύο εταίροι και εμφατικά το ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, μέχρι αργά το βράδυ χθες, τίποτε δεν είχε κριθεί, καθώς οι συζητήσεις ήταν συνεχείς, με το οικονομικό επιτελείο να αναλύει εναλλακτικά σενάρια συντελεστών, υπηρεσιών και προϊόντων. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θέλει να καλύψει 1 δισ. ευρώ δημοσιονομικού κενού, εκ των οποίων τα 500 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από εξοικονομήσεις σε φορείς της γενικής κυβέρνησης (ΟΤΑ, ΔΕΚΟ, κ.λπ.) και 500 εκατ. ευρώ από παρεμβάσεις στο σκέλος των εσόδων. Σε αυτές τις παρεμβάσεις, εκτός από την αύξηση του υπερ-μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ από το 6,5% στο 8% στα ξενοδοχεία, στα βιβλία, στις εφημερίδες, αλλά και στα εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων (θα εξαιρεθούν τα φάρμακα), περιλαμβάνεται πλέον και η αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα.

Από πλευράς υπουργείου Εργασίας, πέραν της ειλημμένης απόφασης για αύξηση του ελάχιστου αριθμού ενσήμων για συνταξιοδότηση, από τις 4.500 στις 6.000 ένσημα για τους μετά το 1974 γεννηθέντες, αλλά και της σταδιακής κατάργησης των ενδιάμεσων ορίων συνταξιοδότησης, ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης φέρεται να κατέθεσε πρόγραμμα περιστολής δαπανών μέσω διασταυρώσεων, που προσεγγίζει τα 100-120 εκατ. ευρώ.

Και όλα αυτά επειδή η Τρόικα διαμήνυσε ότι «μόνο ένα πακέτο ισχυρών δεσμεύσεων από την ελληνική πλευρά μέσα στις επόμενες ώρες θα καθιστούσε εφικτή την εκκίνηση των τεχνικών εργασιών για να κλείσει ο έλεγχος». Επί της ουσίας, η τρόικα  ζητά εδώ και τώρα ισχυρές δεσμεύσεις, οι οποίες ενδεχομένως θα αποτυπώνονται σε ένα νομοσχέδιο για:
  • Να κλείσει το δημοσιονομικό κενό του 2015.
  • Να προωθηθεί μια «αξιόπιστη» μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού
  • Να ενισχυθούν οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων.
  • Να τροποποιηθούν παράμετροι της ρύθμισης των εκατό δόσεων για οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία.
Οι προειδοποιήσεις για το «τέλος χρόνου» συνοδεύονται από επισημάνσεις από τις ίδιες πηγές της τρόικας ότι το ενδεχόμενο να τελειώσει το ισχύον πρόγραμμα, στις 31 Δεκεμβρίου χωρίς να έχει κλείσει ο έλεγχος αποτελεί «πραγματικό κίνδυνο» για την χώρα.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ