ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κ. Bελόπουλος: Η δήλωση του Ιερώνυμου εργαλειοποιείται από τον Κ. Μητσοτάκη. ***** Σε Ικαρία και Φούρνους ο Στέφανος Κασσελάκης - Τα προβλήματα του ΕΣΥ. ***** Μ. Τρίτη πληρώνεται το αυξημένο επίδομα γέννησης: 58.912 μητέρες θα λάβουν αναδρομικά €36,2 εκατ.

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: «ΑΣΦΑΛΗΣ ΛΥΣΗ 'Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ»

Το σχέδιο για συντεταγμένη έξοδο από το μνημόνιο καταστρώνει η κυβέρνηση και πρόκειται να το ξεδιπλώσει τις επόμενες 60 ημέρες με ορίζοντα τη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Δεκεμβρίου, οπότε θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις ως προς το ευρωπαϊκό σκέλος του προγράμματος. Στη συνάντησή τους στο Μαξίμου, ο Αντ.Σαμαράς και ο Ευ.Βενιζέλος αποφάσισαν επίσης ότι θα πρέπει να τεθεί ενώπιον των πολιτών το δίλημμα: «Ασφαλής λύση ή περιπέτεια με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με ''Τα Νέα'', στο επίκεντρο των κυβερνητικών επαφών το επόμενο διάστημα, πέραν της λεγόμενης αναθεώρησης του προγράμματος, θα βρεθεί ο τρόπος συγκρότησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) με την τεχνογνωσία μεν του ΔΝΤ, όχι όμως και την ουσιαστική συμμετοχή του. Σαμαράς και Βενιζέλος συμφώνησαν στο ραντεβού στο Μαξίμου ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ξεπεράσει αμέσως την παγωμάρα που της προκάλεσε το χαστούκι των αγορών και να υλοποιήσει με χειρουργική ακρίβεια τις αποφάσεις της πάνω σε έναν καμβά που δεν εμπεριέχει μειώσεις μισθών, συντάξεων ή αλλαγές στο Ασφαλιστικό. Μάλιστα φαίνεται πως υπάρχει συμφωνία με την τρόικα να παγώσει η όποια συζήτηση για τα εργασιακά και ασφαλιστικά.

Ως εκ τούτου, στην πορεία για τη μεταμνημονιακή εποχή ο κυβερνητικός συνασπισμός θα πρέπει να θέσει ενώπιον των πολιτών ένα πακέτο διλημμάτων για το εάν θα επιλεγεί μία ολοκληρωμένη και ασφαλής λύση ή θα γίνει αποδεκτή μία περιπέτεια και πορεία προς το άγνωστο που σύμφωνα με τους δύο εταίρους θα οδηγήσει τη χώρα μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης του νέου κυβερνητικού σχεδιασμού ο Αντώνης Σαμαράς δεν αποκλείεται σήμερα στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες να συναντηθεί κατ' ιδίαν με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ. Σε μια τέτοια περίπτωση ο πρωθυπουργός θα ξετυλίξει στην κ. Μέρκελ το σχέδιο της χώρας για τη μεταμνημονιακή της πορεία, επιδιώκοντας να αποσπάσει τη συναίνεσή της για τους χειρισμούς του επόμενου κρίσιμου διαστήματος. Η συγκυβέρνηση θεωρεί ότι οι συστημικές τράπεζες θα ξεπεράσουν με σχετική άνεση τον κάβο των stress tests, ενώ εκτιμά ότι οι μικρότερες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για το 2015 θα τη βοηθήσουν να κινηθεί με λιγότερο άγχος στην υλοποίηση του στόχου εξόδου από το Μνημόνιο.

Οι Αντώνης Σαμαράς και Βαγγέλης Βενιζέλος θα συναντηθούν εκ νέου και την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να συζητήσουν θέματα που άπτονται του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Εκεί, ως γνωστόν, υπάρχουν οι σκιές στις σχέσεις ΠΑΣΟΚ και Κυριάκου Μητσοτάκη οι οποίες έγιναν πιο πυκνές με την τροπολογία που φέρει την υπογραφή του υπουργού για «εκπτώσεις» στην εφαρμογή της Διαύγειας.
ΔΟΛ



''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ