ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κ. Bελόπουλος: Η δήλωση του Ιερώνυμου εργαλειοποιείται από τον Κ. Μητσοτάκη. ***** Σε Ικαρία και Φούρνους ο Στέφανος Κασσελάκης - Τα προβλήματα του ΕΣΥ. ***** Μ. Τρίτη πληρώνεται το αυξημένο επίδομα γέννησης: 58.912 μητέρες θα λάβουν αναδρομικά €36,2 εκατ.

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ 125 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Την Παρασκευή αναμένεται να παρουσιάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το σχέδιο Κανονισμού για τα ροδάκινα με βάση τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά μετά το ρωσικό εμπάργκο.
Όπως διευκρινίζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι σημερινές ανακοινώσεις της Κομισιόν δεν επηρεάζουν τα μέτρα για τα ροδάκινα, ενώ ενδιαφέρουν μερίδα παραγωγών της χώρας μας.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνει το υπουργείο τα μέτρα για τα ροδάκινα αποτέλεσαν ξεχωριστή ανακοίνωση από τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ε.Ε. κ. Dacian Ciolos στις 11-08-2014Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με σχετικές διευκρινίσεις «Τα μέτρα αυτά ανακοινώθηκαν μετά από την παρέμβαση του Έλληνα υπουργού, στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών, πριν από περίπου ένα μήνα, με βάση τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η αγορά ροδακίνου».

Όπως γίνεται γνωστό, μετά και το ρωσικό εμπάργκο η Ε.Ε. επεξεργάστηκε σχέδιο Κανονισμού για τα ροδάκινα, το οποίο θα παρουσιάσει στα Κράτη Μέλη, την ερχόμενη Παρασκευή 22-08-2014Σε ό,τι αφορά τις σημερινές ανακοινώσεις για πακέτο 125 εκατ. ευρώ της Ε.Ε. το υπουργείο διευκρινίζει ότι «αφορούν ορισμένα άλλα ευπαθή φρούτα και λαχανικά που θίγονται επίσης από το ρωσικό εμπάργκο και που έχουν ενδιαφέρον για τους παραγωγούς της χώρας μας (ακτινίδια, μήλα, επιτραπέζια σταφύλια κ.λ.π.) και δεν επηρεάζουν τα ήδη ανακοινωθέντα μέτρα για τα ροδάκινα».


Κομισιόν: 125 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των παραγωγών

Υπενθυμίζεται ότι την αποδέσμευση περίπου 125 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του τομέα των οπωροκηπευτικών της Ε.Ε, ο οποίος πλήττεται από το εμπάργκο που επέβαλε για ένα χρόνο η Ρωσία στα δυτικά προϊόντα τροφίμων ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τα μέτρα στήριξης της αγοράς μέσω αποζημιώσεων για την απόσυρση προϊόντων, τα οποία τίθενται σε ισχύ από σήμερα Δευτέρα, αφορούν τα καρότα, τις τομάτες, τα λάχανα, τις πιπεριές, τα κουνουπίδια, τα αγγούρια και τα αγγουράκια, τα μανιτάρια, τα μήλα, τα αχλάδια, τα φρούτα του δάσους, τα επιτραπέζια σταφύλια και τα ακτινίδια, σύμφωνα με μια ανακοίνωση.

«Ο προβλεπόμενος προϋπολογισμός είναι περίπου 125 εκατ. ευρώ», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής για τη Γεωργία, ο Ρότζερ Γουέιτ. «Η ιδέα είναι να μειωθούν οι ποσότητες που διατίθενται στην αγορά ώστε οι τιμές να μην πέσουν σε επίπεδα κρίσης», εξήγησε. Μόλις επισημοποιηθούν, μέσα σε μερικές εβδομάδες, τα μέτρα θα εφαρμοσθούν αναδρομικά από τις 18 Αυγούστου και θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Αυτοί που θα ωφεληθούν κυρίως από τη στήριξη αυτή είναι οι μεγάλοι προμηθευτές οπωροκηπευτικών της Ρωσίας, η Πολωνία, η Λιθουανία, το Βέλγιο και η Ολλανδία, διευκρίνισε ευρωπαϊκή πηγή. Έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Γεωργίας έχει εξάλλου προγραμματισθεί για τις 5 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες για να εξετασθούν οι επιπτώσεις από το ρωσικό εμπάργκο, πρόσθεσε ο Γουέιτ, τρεις ημέρες νωρίτερα από την ημερομηνία που είχε αναφερθεί αρχικά από την ιταλική προεδρία της Ε.Ε.

Εν τω μεταξύ αύριο Τρίτη, στις 10:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εξωτερικών σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών Δ. Κούρκουλα με θέμα τις ελληνικές εξαγωγές με προορισμό τη Ρωσική Ομοσπονδία. Η σύσκεψη, στην οποία θα συμμετέχουν αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες από τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και εκπρόσωποι παραγωγικών και εξαγωγικών φορέων. Και όπως έγινε γνωστό στη σύσκεψη θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στις διμερείς εμπορικές μας σχέσεις με τη Ρωσία καθώς και οι δυνατότητες εξεύρεσης νέων αγορών.  

ΣΥΡΙΖΑ: Εμπαιγμός η αποζημίωση της Ε.Ε, δεν αγγίζει τους Έλληνες παραγωγούς

Εμπαιγμό χαρακτηρίζει τα μέτρα στήριξης της αγοράς με «με ψιχία αποζημιώσεων ύψους μόλις 125 εκατ. ευρώ» ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστής θεμάτων Αγροτικής Ανάτπυξης Βαγγέλης Αποστόλου, καλώντας τον υπουργό να δώσει εξηγήσεις. Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του ο βουλευτής η αποζημίωση που ανακοινώθηκε από την Ε.Ε. δεν αγγίζει «καθόλου τους Έλληνες παραγωγούς  που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα». «Περιμένουμε από  τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Καρασμάνη, και τον υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Κούρκουλα, μόλις  αφυπνιστούν από το βαθύ τους λήθαργο να μας εξηγήσουν το ρόλο τους στον εμπαιγμό των αγροτών μας» αναφέρει στο σχόλιό του.

ΚΚΕ: Στις καλένδες οι αποζημιώσεις των αγροτών

Να διαχωρίσει η Ελλάδα τη θέση της από τις κυρώσεις της Ε.Ε. ενάντια στη Ρωσία ζητεί η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ χαρακτηρίζοντας «μονόδρομο» για τους αγρότες την διεκδίκηση των αποζημιώσεών τους, με διάθεση των αδιάθετων ποσοτήτων για την κάλυψη λαϊκών αναγκών. Όπως τονίζουν οι ευρωβουλευτές, με αφορμή την απάντηση του Επιτρόπου Γεωργίας στην επιστολή που του είχαν απευθύνει για τις επιπτώσεις του ρωσικού εμπάργκο, «Οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ότι θα αποζημιωθούν οι αγρότες για τις απώλειες που υπέστησαν, είναι "στον αέρα"».

Σύμφωνα με τους ίδιους, στην απάντησή του σχετικά με τις ενέργειες που θα προχωρήσει η Ε.Ε., «Ο αρμόδιος Επίτροπος επικαλείται τη σύσταση μιας ειδικής επιχειρησιακής ομάδας, τις συσκέψεις εμπειρογνωμόνων, και αναφέρεται γενικώς σε μέτρα ενίσχυσης της ζήτησης, και μείωσης της προσφοράς». «Μήπως άραγε αυτό σημαίνει νέες χωματερές;», διερωτώνται οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ και καλούν τους μικρομεσαίους αγρότες «να μην έχουν καμία εμπιστοσύνη ούτε στα ευρωενωσιακά όργανα, ούτε στην ελληνική κυβέρνηση, που παραπέμπουν ουσιαστικά το πρόβλημα στις καλένδες».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ