ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κ. Bελόπουλος: Η δήλωση του Ιερώνυμου εργαλειοποιείται από τον Κ. Μητσοτάκη. ***** Σε Ικαρία και Φούρνους ο Στέφανος Κασσελάκης - Τα προβλήματα του ΕΣΥ. ***** Μ. Τρίτη πληρώνεται το αυξημένο επίδομα γέννησης: 58.912 μητέρες θα λάβουν αναδρομικά €36,2 εκατ. ***** Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε Δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων. ***** ΑΑΔΕ: Νέες λειτουργίες στις ψηφιακές εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου». ***** Χρ. Καλλιάνος: Λάβρος κατά του ΕΣΥ - «Δεν υπάρχει Δημόσιο Σύστημα Υγείας, έχουν καταλυθεί τα πάντα». ***** Διαδηλώσεις υπέρ του Σάντσεθ στη Μαδρίτη - Ζητούν να μην παραιτηθεί. ***** Ουκρανία: Η Ρωσία βομβαρδίζει το σιδηροδρομικό δίκτυο για να «παραλύσει» τις μεταφορές στρατιωτικού υλικού.

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: ΔΥΣΘΕΩΡΗΤΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Στο 27,8% η ανεργία α’ τριμήνου
Για «δυσθεώρητα επίπεδα ανεργίας το πρώτο τρίμηνο του 2014» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι τα ποσοστά που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ «διαψεύδουν τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί σταδιακής μείωσής της». «Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι μνημονιακές πολιτικές είναι αυτές που αυξάνουν την ανεργία, τη φτώχεια, την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει:

«Η ικανοποίηση από την κυβέρνηση της απαίτησης της τρόικας για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, που ξεκίνησε σήμερα από την Ελληνική Χαλυβουργία, θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας». «Η ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου με τους αγώνες και την ψήφο του  λαού έχει να κάνει πλέον με την ίδια την επιβίωσή του», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι στο 27,8% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στο πρώτο τρίμηνο του 2014, παραμένοντας σταθερό σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και σημειώνοντας άνοδο από το 27,6% του αντίστοιχου περυσινού τριμήνου. Από τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει πως οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.342.299, σημειώνοντας αύξηση κατά 0,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 0,5% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2013. Η απασχόληση αυξήθηκε κατά 0,1% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και μειώθηκε 0,6% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2013, με τον αριθμό των απασχολούμενων να διαμορφώνεται στα 3.483.716 άτομα

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό ανεργίας των γυναικών (31,4%) είναι σημαντικά υψηλότερο από των ανδρών (25,0%). Επίσης, το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών (56,7%), το οποίο στις νέες γυναίκες φθάνει στο 61,5%.

Το ποσοστό των «νέων ανέργων», δηλαδή των ανέργων που δεν έχουν εργαστεί ποτέ στο παρελθόν, ανέρχεται στο 23,0% του συνόλου των ανέργων, ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή αυτοί που αναζητούν από 12 μήνες και άνω εργασία, ανεξάρτητα αν είναι «νέοι» ή «παλαιοί» άνεργοι, αποτελούν αντίστοιχα το 71,4%

Σε επίπεδο Περιφέρειας, το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στο Νότιο Αιγαίο με 30,3% και στην Κεντρική Μακεδονία με 29,9%. Στον αντίποδα, το μικρότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στο Βόρειο Αιγαίο με 24,4% και στην Πελοπόννησο με 23,4%.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ