ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κασσελάκης για Τέμπη: Να μας πουν την αλήθεια για το παράνομο ξυλόλιο πριν από τις εκλογές. ***** Μητσοτάκης: Η αποχή στις ευρωεκλογές δεν είναι απάντηση. ***** Χανιά: Το θηριώδες αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Eisenhower» έφτασε στη Σούδα.

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ALPHA BANK: ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Προκλητικές χαρακτηρίζει η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank της απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ανάγκη λήψης νέων μέτρων μακροπρόθεσμου χαρακτήρα στο Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων που έδωσε στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τα στελέχη της τράπεζας οι νέες γενικού χαρακτήρα εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την ανάγκη λήψης και νέων μέτρων προσαρμογής μακροπρόθεσμου χαρακτήρα τόσο στο δημοσιονομικό τομέα όσο και στον τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων προκαλούν, καθώς παραβλέπουν την προσαρμογή που έχει σημειωθεί έως σήμερα στην Ελλάδα, με τη λήψη πραγματικά δραστικών και επίπονων μέτρων και στα προβλήματα που έφερε αυτή η προσαρμογή στην εγχώρια οικονομία.


Σύμφωνα με τους ίδιους, η προσαρμογή του πρωτογενούς ισοζυγίου της γενικής κυβέρνησης στην Ελλάδα ανήλθε στο 16% του ΑΕΠ το 2013, έναντι του 2009. Επιπλέον, με βάση τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2014 στο πρώτο τετράμηνο 2014, είναι τώρα πολύ πιθανό ότι το πρωτογενές πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης μπορεί να προσεγγίσει το 2% του ΑΕΠ το 2014, αυξάνοντας τη συνολική προσαρμογή από το 2009 στις 17,4 μονάδες του ΑΕΠ.

«Το ΔΝΤ, υποεκτιμώντας την ανωτέρω πραγματικότητα και τα μακροχρόνιου χαρακτήρα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί για τη συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής όπως έχει σχεδιαστεί, κάνει αναφορά στην ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων. Κάτι τέτοιο, όμως, όχι μόνο δεν συμβάλλει στην εξασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους και στην κοινωνική συνοχή που επικαλείται το ΔΝΤ, αλλά κινείται προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση» αναφέρεται στο οικονομικό δελτίο.

Μάλιστα, οι αναλυτές της Alpha επικρίνουν το ΔΝΤ για το γεγονός ότι δεν κάνει μνεία στην άμεση ανάγκη που υπάρχει σήμερα για λήψη μέτρων που θα διευκολύνουν περαιτέρω την ήδη σε εξέλιξη έγκαιρη ανάκαμψη της οικονομίας και την απολύτως αναγκαία αύξηση της απασχόλησης, που αποτελούν τους μόνους μηχανισμούς από εδώ και πέρα τόσο για την ολοκλήρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, όσο και για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ