ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κασσελάκης για Τέμπη: Να μας πουν την αλήθεια για το παράνομο ξυλόλιο πριν από τις εκλογές. ***** Μητσοτάκης: Η αποχή στις ευρωεκλογές δεν είναι απάντηση. ***** Υπόθεση Καλλιάνου: «Προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρων» των πανεπιστημιακών γιατρών καταγγέλλει ο Σύλλογος ΔΕΠ της Ιατρικής ΕΚΠΑ. ***** Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε και ο «κοντός». ***** Εννέα συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε Ψυχικό, Παπάγου και Χαλάνδρι - Έξι ανήλικοι ανάμεσά τους. ***** Π. Τσακλόγλου: Εντός διμήνου θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα για τις συντάξεις με οφειλές. ***** Χανιά: Το θηριώδες αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Eisenhower» έφτασε στη Σούδα. ***** Τζόρτζια Μελόνι: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις ευρωεκλογές. ***** Οπισθοχώρηση των ουκρανικών δυνάμεων στο ανατολικό μέτωπο. ***** Ρωσία: Ετοιμάζει «σκληρή» απάντηση αν κατασχεθούν τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία που έχουν παγώσει.

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Η απάντηση του Χριστόπουλου στην Ασημακοπούλου και ο ΣΥΡΙΖΑ για την παραίτηση του Αχμέτ Κουρτ
Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων, Άννα Ασημακοπούλου, απαντώντας στον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, για το θέμα Χριστόπουλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Επικίνδυνη εξέλιξη για τα συμφέροντα της χώρας είναι η διαγραφή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ των εθνικών μας συμφερόντων όπως περιγράφονται σε διεθνείς συμφωνίες. Ας αφήσει, λοιπόν, τις υπεκφυγές ο κ. Τσίπρας και ας πει ξεκάθαρα στον Ελληνικό λαό, αν αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης. Αν όχι, ας αποπέμψει σήμερα κιόλας από το ευρωψηφοδέλτιό του τον εκφραστή των θέσεων αυτών, κ. Χριστόπουλο».


Η απάντηση του Χριστόπουλου στην Ασημακοπούλου

"Ζήτημα Λωζάννης δεν τέθηκε και δεν τίθεται, όπως άλλωστε μου έχει δοθεί η ευκαιρία να διευκρινίσω, όχι μόνο τώρα αλλά εδώ και τουλάχιστον είκοσι χρόνια που ασχολούμαι με το ζήτημα, πριν μάλλον η κ. Ασημακοπούλου ειδικευτεί στα της Θράκης" απαντά ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χριστόπουλος με αφορμή τις δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ περί επικίνδυνων και ανιστόρητων θέσεών του.

Αντιθέτως, επισημαίνει ο κ. Χριστόπουλος, "αυτό που τίθεται ως κρίσιμο ζήτημα σχετικά με τα θέματα της μειονότητας είναι ότι οι χρόνιες πολιτικές διακρίσεων του ελληνικού κράτους σε βάρος του συνόλου της μειονότητας έχουν σπρώξει μείζον τμήμα της στη «φιλόξενη» αγκαλιά του τουρκικού προξενείου. Απέναντι στην εθνικιστική λογική της μισαλλοδοξίας, από όπου και αν αυτή προέρχεται, η Αριστερά προτάσσει, όπως οφείλει, την αλληλεγγύη και την ενότητα των ανθρώπων, μειονοτικών ή μη, που βιώνουν όσο ποτέ άλλοτε την κοινωνική οδύνη". "Θεωρώ την περαιτέρω συζήτηση με αυτούς τους όρους απολύτως παραπλανητική, άγονη και συνάμα επικίνδυνη", προσθέτει.


Ο ΣΥΡΙΖΑ για την παραίτηση του Αχμέτ Κουρτ

Πλούσιο είναι το παρασκήνιο πίσω από την παραίτηση του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση περιφερειακού συμβούλου στην Ξάνθη. Όπως αναφέρουν κύκλοι της Κουμουνδούρου όταν έγιναν γνωστές οι δηλώσεις του Αχμέτ Κουρτ ζητήθηκαν εξηγήσεις, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι όντως προέβη σε αυτές τις δηλώσεις και στη συνέχεια ζητήθηκε η παραίτησή του.

Η Κουμουνδούρου επαναλαμβάνει, ότι "η στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρη και δεν υπακούει σε πρόσκαιρες μικροπολιτικές ή άλλου είδους σκοπιμότητες". "Είναι μια στάση ευθύνης, που απορρέει από την αξιακή αρχή του σεβασμού όλων των πολιτών της περιοχής, και της θέσης ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να είναι ίσοι και να απολαμβάνουν των ίδιων δικαιωμάτων και εναντιώνεται σε ακραίες εθνικιστικές επιδιώξεις, που υπονομεύουν την αρμονική συνύπαρξη της μειονότητας με την πλειονότητα, και σε σχεδιασμούς κύκλων του τουρκικού προξενείου όπως εκδηλώνονται με την προσπάθεια διαμόρφωσης μειονοτικού συνδυασμού στις ευρωεκλογές" αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Υπό αυτό το πρίσμα, λένε κύκλοι της Κουμουνδούρου, η οργάνωση Ξάνθης είχε βγάλει ανακοίνωση με αφορμή την επίσκεψη Ντεβλέτ Μπαχτσελί και έκανε λόγο για προσπάθεια πυροδότησης κλίματος δημιουργώντας έτσι προβλήματα στην ειρηνική συμβίωση των κατοίκων της Θράκης.

"Υπό αυτή την έννοια και μετά τη γνωστοποίηση των δηλώσεων του Αχμέτ Κουρτ ζητήθηκε η παραίτηση του κάτι που ο ίδιος έπραξε και παραιτήθηκε από το περιφερειακό ψηφοδέλτιο" σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι που υπογραμμίζουν πάντως ότι "δεν μπορεί να αποκρύπτεται από τα ΜΜΕ ότι σε αυτή την παρουσία του Μπαχτσελί παρέστησαν βουλευτές, πολιτευτές και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. όπως οι Φαίκογλου Αχμέτ και Μάντατζη Τσετίν του ΠΑΣΟΚ, οι πολιτευτές, της ΝΔ, Αδνάν Πετσενίκ και Μεχμέτ Εμίνογλου και του ΠΑΣΟΚ, Μπαράν Μπουρχάν".

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ