ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κασσελάκης για Τέμπη: Να μας πουν την αλήθεια για το παράνομο ξυλόλιο πριν από τις εκλογές. ***** Μητσοτάκης: Η αποχή στις ευρωεκλογές δεν είναι απάντηση. ***** Υπόθεση Καλλιάνου: «Προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρων» των πανεπιστημιακών γιατρών καταγγέλλει ο Σύλλογος ΔΕΠ της Ιατρικής ΕΚΠΑ. ***** Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε και ο «κοντός». ***** Εννέα συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε Ψυχικό, Παπάγου και Χαλάνδρι - Έξι ανήλικοι ανάμεσά τους. ***** Π. Τσακλόγλου: Εντός διμήνου θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα για τις συντάξεις με οφειλές. ***** Χανιά: Το θηριώδες αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Eisenhower» έφτασε στη Σούδα. ***** Τζόρτζια Μελόνι: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις ευρωεκλογές. ***** Οπισθοχώρηση των ουκρανικών δυνάμεων στο ανατολικό μέτωπο. ***** Ρωσία: Ετοιμάζει «σκληρή» απάντηση αν κατασχεθούν τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία που έχουν παγώσει.

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Στον αστερισμό των ευρωεκλογών κινείται πλέον ο πολιτικός κόσμος της χώρας με τα κόμματα να παρουσιάζουν εντός των προσεχών ημερών τα ευρωψηφοδέλτιά τους.
Η προεκλογική περίοδος ξεκινάει και επίσημα την ερχόμενη Παρασκευή, αφού σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης ως προεκλογική περίοδος ορίζεται πλέον το διάστημα των 30 ημερών που προηγείται της ψηφοφορίας του α’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Τις προγραμματικές της θέσεις παρουσιάζει αυτή την ώρα η ''Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη'' σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Οι θέσεις της αφορούν τις αλλαγές στην πορεία της Ευρώπης, το κράτος, τη δημόσια διοίκηση και το πολιτικό σύστημα, την παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.

Σήμερα συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στο Cine Κεραμεικός με αντικείμενο τη διακήρυξη για τις ευρωεκλογές, αλλά και τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου. Στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας η πλευρά της μειοψηφίας εξέφρασε αντιρρήσεις για τις υποψηφιότητες του Κρίτωνα Αρσένη και του οικονομολόγου Γιάννη Βαρουφάκη, ενώ επιμένει στην υποψηφιότητα του έτερου οικονομολόγου, Κώστα Λαπαβίτσα, υπέρμαχου της επιστροφής στη δραχμή, την οποία όμως δεν επιθυμούν για ευνόητους λόγους οι «προεδρικοί».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία καταβάλει προσπάθειες προκειμένου το ψηφοδέλτιο να ενισχύσει ένα όνομα έκπληξη, το πιο πιθανό από τον χώρο της τέχνης. Σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας έχει διαμηνύσει σε κάθε κατεύθυνση ότι δεν είναι καιρός για εσωστρέφεια και ότι μέχρι σήμερα το βράδυ οι πάντες θα πρέπει να έχουν συμφώνησει.



Φ. Κουβέλης: Αταλάντευτα ευρωπαϊκή δύναμη η ΔΗΜΑΡ

«Είμαστε αταλάντευτα δύναμη ευρωπαϊκή. Ο ευρωπαϊσμός μας δεν είναι δογματικός δεν ισοδυναμεί με οποιαδήποτε ανοχή στις εφαρμοζόμενες συντηρητικές πολιτικές», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Αριστεράς - Προοδευτικής Συνεργασίας. Όπως είπε, στο ψηφοδέλτιο περιλαμβάνονται πρόσωπα που αντιπροσωπεύουν με το ήθος τους την προσπάθεια για επανεκκίνηση σε νέες βάσεις. «Θα εργαστούμε για λύσεις δίκαιες θα παλέψουμε για την Ελλάδα», πρόσθεσε.

Ο κ. Κουβέλης κατήγγειλε την πολιτική που βαθαίνει τις ανισότητες του Βορρά και του Νότου στην Ε.Ε. και τόνισε πως υπάρχει και άλλη πολιτική για την Ευρώπη «την Ευρώπη της γεφύρωσης των ανισοτήτων και της πλήρους απασχόλησης, της διασφάλισης αξιοπρεπούς βιοτικού επιπέδου για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες».

Αναφερόμενος στη συμπαράταξη Δημοκρατική Αριστερά - Προοδευτική Συνεργασία είπε ότι σε αυτήν συμμετέχουν «φίλοι με διαφορετικές κομματικές διαδρομές στο παρελθόν», αλλά υπάρχουν «σχέσεις ισοτιμίας και αμοιβαίου σεβασμού».



Στη Ν.Δ. η λίστα με τους υποψηφίους είναι ήδη έτοιμη και θα παρουσιαστεί την Τρίτη. Οι υποψήφιοι, επιλογές του Πρωθυπουργού ο οποίος μετά την υποθεση Μπαλτάκου πήρε πάνω το ευρωψηφοδέλτιο, σηματοδοτούν τη στροφή προς το κέντρο, με όνομα έκπληξη εκείνο του πρώην αρχηγού της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου και πρώην προέδρου του ΠΑΟΚ, Θοδωρή Ζαγοράκη.

Στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. θα συμμετέχουν επίσης προσωπικότητες όπως ο μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος, ο οποίος είχε διατελέσει ευρωβουλευτής και την περίοδο 2000 - 2004, ο καθηγητής της Ιατρικής Χριστόδουλος Στεφανάδης, η ιστορικός, διευθύντρια της Υπηρεσίας Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του υπουργείου Εξωτερικών Φωτεινή Τομαή.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ