ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΑΜΠΕ

Την ανιούσα παίρνει ξανά ο πληθωρισμός στην Ελλάδα - Πέφτει στην υπόλοιπη Ευρωζώνη. ***** Άδ. Γεωργιάδης για την υπόθεση υπερσυνταγογραφήσεων στον ΕΟΠΥΥ: Αναδρομικά θα ελεγχθούν οι γιατροί με περίεργη συνταγογραφική συμπεριφορά. ***** Κ. Μητσοτάκης: Lockers πιλοτικά σε σχολεία για τα κινητά των μαθητών. ***** Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος: 140 άτομα ελέγχονται για μη απόδοση ΦΠΑ άνω των 11 εκατ. ευρώ. ***** Συμφώνησαν για το debate στο ΠΑΣΟΚ. ***** Δημοσκόπηση: Πρώτη η ακροδεξιά στο Βραδεμβούργο ενόψει εκλογών - Καμπανάκι για τους Σοσιαλδημοκράτες. ***** Κακοκαιρία Boris: Κατευθύνεται προς Ιταλία - 21 νεκροί και βιβλικές καταστροφές στην Κεντρική Ευρώπη. ***** Ισραηλινά ΜΜΕ: Νέες εκρήξεις βομβητών στον νότιο Λίβανο - Χτύπησαν και ασυρμάτους της Χεζμπολάχ. ***** Ρωσία: Καταδικάζουμε απερίφραστα τις επιθέσεις με εκρήξεις βομβητών - Έκκληση για αυτοσυγκράτηση.

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Φωτιά στην Αττική: Τα μικροσωματίδια μπορεί να προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα και καρκινο

Σοβαρός είναι ο κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων των πληγέντων από τη φωτιά περιοχών που επιστρέφουν στα σπίτια τους, σύμφωνα με τον καθηγητή Χημείας και Τοξικολογίας Κωνστανίνο ΣφλώμοΜετά από κάθε πυρκαγιά προκύπτει ρύπανση η οποία έχει φυσική, χημική αλλά και ψυχοσωματική διάσταση. Μιλώντας στη ΕΡΤ, ο Κωνσταντίνος Σφλώμος αναφέρθηκε αρχικά στη φυσική ρύπανση, δηλαδή αυτή που προκαλείται από τον καπνό και τα μικροσωματίδια που έχουν διαχυθεί στην ατμόσφαιρα.

Χημική ρύπανση

Οι ουσίες αυτές έχουν καθίσει, όπως είπε, «στις γειτονικές περιοχές, όπως καλλιέργειες, δέντρα, φυτά, ακόμα και σπίτια. Η χημική ρύπανση προέρχεται από τα υλικά που κάηκαν, όπως τα πλαστικά και τα οικοδομικά υλικά, τα οποία τώρα έχουν κατακαθίσει στο έδαφος και κυκλοφορούν στον αέρα». «Αυτά τα σωματίδια είναι τόσο μικρά, που μπαίνουν βαθιά στους πνεύμονες, εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος και μπορούν να προκαλέσουν πολλά δεινά στην υγεία, από καρκίνο μέχρι αναπνευστικά προβλήματα», σύμφωνα με τον καθηγητή Χημείας και Τοξικολογίας.

Άλλο, εξίσου σημαντικό πρόβλημα που δημιουργείται για τους πληγέντες, είναι η ψυχοσωματική επιβάρυνση, που προκύπτει από την οπτική επαφή με τις καμένες εκτάσεις και την αντιμετώπιση του στρες από τις πυρκαγιές. «Η ψυχοσωματική ρύπανση είναι εξίσου σημαντική. Όταν βλέπεις τα πάντα γύρω σου μαύρα και έχεις βιώσει τρομερό στρες, η καταπόνηση του ψυχικού κόσμου είναι αναπόφευκτη», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Σφλώμο, πρέπει να ληφθούν μέτρα για την προστασία των κατοίκων στις πληγείσες περιοχές. Πρότεινε τη χρήση ειδικών μασκών για την προστασία από τα μικροσωματίδια και τις διοξίνες, καθώς και τη συστηματική απομάκρυνση και απόρριψη των προϊόντων και υλικών που έχουν επιμολυνθεί από τις πυρκαγιές. Τόνισε ακόμα ότι όπως οι πυροσβέστες φορούν ειδικές μάσκες, το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι κάτοικοι για να προστατευτούν από τις επικίνδυνες ουσίες.

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ