ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Στο Νοσοκομείο «Αττικόν» ο Μητσοτάκης - «Δημιουργούμε ένα νέο ΕΣΥ που θα αντιμετωπίζει κάθε ιατρική ανάγκη». ***** Γεραπετρίτης: Άκαιρη η επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα. ***** Κασσελάκης: Το βρόμικο παιχνίδι από τα ΜΜΕ του καθεστώτος ξεκίνησε και ξέρουμε τον εντολέα. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική τοξικότητα όταν ο Πρωθυπουργός αναφέρεται σε «εισαγόμενο Αρχηγό» της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. ***** Ν. Ανδρουλάκης: Αν για τον Πρωθυπουργό, δείκτης ευημερίας είναι το Πάσχα στο χωριό ας κοιτάξει την ΕΛΣΤΑΤ. ***** Τρελές αυξήσεις και στον καφέ: Οι νέες τιμές σε φρέντο εσπρέσο, καπουτσίνο και γαλλικό - Οι τιμές του καφέ αναμένεται να αυξηθούν από 10% έως 20%. ***** Έπεσαν πρόστιμα στα Σούπερ Μάρκετ «Σκλαβενίτης», «ΑΒ Βασιλόπουλος» και «Κρητικός». ***** Θεσσαλονίκη: 28χρονη κρεμάστηκε από το μπαλκόνι για να γλιτώσει από τον σύντροφό της. ***** Καταυλισμοί υπέρ των Παλαιστινίων και σε κορυφαία βρετανικά Πανεπιστήμια. ***** Ερντογάν: Πολιτικές ορισμένων χωρών και θεσμών απέναντι στη Γάζα κλονίζουν την πίστη στην Ε.Ε.

Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

Μακελειό στη Μόσχα: Στους 93 οι νεκροί - Συνελήφθησαν 11 ύποπτοι, μεταξύ αυτών 4 άμεσα εμπλεκόμενοι

Στους 93 ανήλθαν οι νεκροί από το χθεσινό μακελειό στη Μόσχα, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ρωσικές Aρχές. Η υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας FSB ενημέρωσε τον Ρώσο Pρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι 11 άνθρωποι συνελήφθησαν μετά την τρομοκρατική επίθεση στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall, μεταξύ των οποίων βρίσκονται 4 που εμπλέκονται άμεσα στο μακελειόΠεραιτέρω έρευνες γίνονται για τον εντοπισμό περισσότερων συνεργών, πρόσθεσε το Interfax, επικαλούμενο και πάλι το Κρεμλίνο.

Νωρίτερα Ρώσος Bουλευτής είχε ανακοινώσει τη σύλληψη δύο υπόπτων ύστερα από την καταδίωξη ενός αυτοκινήτου Renault, το οποίο εντοπίστηκε από την Aστυνομία στην Περιφέρεια Μπριάνσκ, περίπου 340 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μόσχας, και αρνήθηκε να σταματήσει σε έλεγχο της Αστυνομίας χθες το βράδυ. Ο Βουλευτής Αλεξάντερ Κινστάιν σημείωσε ότι η έρευνα των Αρχών συνεχίστηκε για άλλους που διέφυγαν σε κοντινό δάσος. Επίσης πρόσθεσε ότι στο αυτοκίνητο βρέθηκαν ένα πιστόλι, ένας γεμιστήρας για τουφέκι εφόδου και διαβατήρια από το ΤατζικιστάνΤην ευθύνη για την επίθεση αυτή, την πιο αιματηρή στη Ρωσία μετά την πολιορκία σχολείου στο Μπεσλάν το 2004, ανέλαβε η τζιχαντιστική Οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.


Οι εκτιμήσεις των ΗΠΑ για το χτύπημα στο Crocus City Hall

Η πιο θανατηφόρα τρομοκρατική επίθεση εδώ και πάνω από μια δεκαετία στη Μόσχα διέλυσε την ψευδαίσθηση ασφάλειας που ο Βλαντιμίρ Πούτιν καλλιεργούσε προσεκτικά από τότε που εισέβαλε στην Ουκρανία, σχολιάζει το Bloomberg μετά το χτύπημα στο Crocus City Hall.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε κανάλι Telegram, σύμφωνα με το Associated Press, αλλά αυτό δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι απέτρεψε μια επίθεση σε συναγωγή της Μόσχας από αυτό που αποκάλεσε αφγανικό κλάδο του Ισλαμικού Κράτους, μετέδωσε το Interfax.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απέρριψε τις προειδοποιήσεις για τρομοκρατική απειλή λίγες μέρες πριν από τη φονικότερη επίθεση στη Μόσχα εδώ και περισσότερες από δύο δεκαετίες που σκότωσε τουλάχιστον 90 ανθρώπουςΗ αιματηρή επίθεση στην πρωτεύουσα την Παρασκευή μας πηγαίνει πίσω στην αρχή της πολιτικής κυριαρχίας του Πούτιν, όταν οι βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας, για τις περισσότερες από τις οποίες κατηγορήθηκαν ισλαμιστές από τη Ρωσία ή γειτονικές χώρες, σκότωσαν δεκάδες. Ο αριθμός των νεκρών είναι ο μεγαλύτερος στην πρωτεύουσα από τις δύο επιθέσεις αυτοκτονίας σε σταθμούς του Μετρό της Μόσχας που σκότωσαν τουλάχιστον 40 το 2010. Ισλαμιστικές ομάδες έχουν βάλει στο στόχαστρο τη Ρωσία γι' αυτό που αποκαλούν «αντιμουσουλμανικές πολιτικές του Κρεμλίνου».

Η Ρωσία έχει αντιμετωπίσει και άλλες μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένης της κατάληψης ενός σχολείου στο Μπεσλάν στα νότια της χώρας, που οδήγησε σε περισσότερους από 380 θανάτους το 2004 και της ομηρείας το 2002 στο θέατρο Nord-Ost στη Μόσχα, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 170 άτομα. Και οι δύο αυτές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από Τσετσένους αυτονομιστέςΜια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας από έναν ισλαμιστή εξτρεμιστή στο Μετρό της Αγίας Πετρούπολης σκότωσε 16, συμπεριλαμβανομένου του δράστη το 2017.

 Τι λένε οι ΗΠΑ

Αμερικανός αξιωματούχος λέει στο CBS News ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν πληροφορίες που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του Ισλαμικού Κράτους ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση και ότι δεν έχουν λόγο να αμφιβάλλουν για αυτούς τους ισχυρισμούς. Ο Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ παρείχαν πληροφορίες στη Ρωσία σχετικά με μια πιθανή επίθεση στο πλαίσιο του καθήκοντος να προειδοποιούν για τέτοια γεγονότα.

Η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Αντριέν Γουάτσον το επιβεβαίωσε σε δήλωση που δόθηκε στο CBS News το βράδυ της Παρασκευής. «Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε πληροφορίες για μια προγραμματισμένη τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, που πιθανώς θα στόχευε μεγάλες συγκεντρώσεις ανθρώπων, περιλαμβανομένων συναυλιών, που ώθησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να εκδώσει δημόσια προειδοποίηση στους Αμερικανούς στη Ρωσία», είπε ο Γουάτσον. «Η Κυβέρνηση των ΗΠΑ μοιράστηκε επίσης αυτές τις πληροφορίες με τις ρωσικές Αρχές σύμφωνα με τη μακροχρόνια πολιτική της».

Ερωτηθείς για την ανακοίνωση της Πρεσβείας που εκδόθηκε στις 7 Μαρτίου, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι παρέπεμψε την ερώτηση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προσθέτοντας: «Δεν νομίζω ότι σχετίζεται με τη συγκεκριμένη επίθεση». Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η Ουάσιγκτον είχε προηγούμενες πληροφορίες σχετικά με την επίθεση, ο Κίρμπι απάντησε: «Δεν γνωρίζω καμία προηγούμενη γνώση που είχαμε για αυτήν την τρομερή επίθεση».
ΑΜΠΕ/ Reuters/Bloomberg/AP

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ