ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κασσελάκης στο Euractiv: Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει όλη την Κεντροαριστερά

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που λέμε Σύγχρονη Αριστερά, που καλύπτει άνετα όλη την Κεντροαριστερά, υπογραμίζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε συν...


Καιρός: Βροχερό το Μεγάλο Σάββατο - Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο. ***** Άγιο Φως: Φτάνει το απόγευμα στο «Ελ. Βενιζέλος» - Στα Ιεροσόλυμα ελληνική αντιπροσωπεία. ***** Ισραήλ: Προσφεύγει στον ΟΟΣΑ κατά του εμπορικού μποϊκοτάζ της Τουρκίας. ***** Γάζα: Ξανά στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς - Μια εβδομάδα προθεσμία έχει δώσει το Ισραήλ. ***** Οι Χούθι απειλούν τώρα, πλοία στη Μεσόγειο. ***** «Εξέγερση» στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ: Μετά τους φοιτητές, επαναστατούν και οι αγανακτισμένοι γονείς που πληρώνουν - Οι γονείς πληρώνουν έως και 90.000 δολάρια ετησίως, και είναι έξαλλοι με τις Διοικήσεις των Πανεπιστημίων.

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Η ακροΔεξιά του Κυρίου και η "ιδιωτική επίσκεψη" Μητσοτάκη στο Άγιο Όρος

Η
Νέα Δημοκρατία συνεχίζει τις επιθέσεις στο ΠΑΣΟΚ, ρίχνει όμως και ανήσυχες ματιές προς τα δεξιά της εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Τους γαλάζιους ως γνωστόν απασχολεί πλέον ειδικά το κόμμα 
«Νίκη», που φέρεται να έχει στήριξη εκκλησιαστικών και παραεκκλησιαστικών παραγόντων κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, όπου ισχυρή παρουσία καταγράφει και ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Στις Περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας, στις οποίες η Ελληνική Λύση και η «Νίκη» κατέγραψαν υψηλά ποσοστά στις εκλογές της 21ης Μαϊου, η Ν.Δ. είδε αντίστοιχα τα ποσοστά της να μειώνονται σε σχέση με το 2019 και ευλόγως θα ήθελε στις δεύτερες κάλπες να πάρει πίσω ψηφοφόρους που έχασε προς τα δεξιά. Στις δε εκλογές της 25ης Ιουνίου η αυτοδυναμία και το εύρος της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας εξαρτάται όχι μόνο από το ποσοστό της Ν.Δ., αλλά και από τον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή, όπως υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Άρα, κάποιοι οι οποίοι θεωρούν δεδομένο ότι θα έχουμε την αυτοδυναμία, ας το ξανασκεφτούν. Διότι μπορεί να έχουμε επτά κόμματα στη Βουλή και ο πήχης της αυτοδυναμίας να ανεβαίνει», σημείωσε χαρακτηριστικά χθες ο Πρόεδρος της Ν.Δ. σε συνέντευξη του στον Ant1 όταν ρωτήθηκε για την επίσκεψη του στο Άγιο Όρος και τη στήριξη επίσημα ή ανεπίσημα της Εκκλησίας σε συγκεκριμένα κόμματαΟ κ. Μητσοτάκης δήλωσε πάντως ότι η επίσκεψη του στο Άγιο Όρος παραμονή και ανήμερα του Αγίου Πνεύματος ήταν προγραμματισμένη πριν από τις εκλογές, καθώς το είχε υποσχεθεί όπως είπε στο γιο του Κωνσταντίνο«Η Εκκλησία δεν μπλέκει και δεν πρέπει να μπλέκει στα κοσμικά και σίγουρα στις πολιτικές διεργασίες», τόνισε επίσης, ενώ υποβάθμισε τα μηνύματα από μονές υπέρ του «Νίκη», επικαλούμενος ότι «τα μηνύματα της μη εμπλοκής της Εκκλησίας στις πολιτικές εξελίξεις έχουν σταλεί με πάρα πολύ σαφή τρόπο από τους καθ’ ύλην αρμόδιους» και αυτοί είναι όπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ως πνευματικός επιστάτης του Αγίου Όρους.

Το θέμα είναι βέβαια ότι πως ούτε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών ούτε πολύ περισσότερο το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχουν έλεγχο ή επιρροή στους συγκεκριμένους εκκλησιαστικούς θύλακες που στηρίζουν τη «Νίκη». Αλλά η Ν.Δ. θέλει να αποτρέψει χαλαρή ψήφο προς το συγκεκριμένο κομματικό σχηματισμό και άλλων, ''σκόρπιων'', δεξιών με συντηρητική χριστιανική ιδεολογία, που μπορεί να συμφωνούν με τις ακραίες θέσεις της «Νίκης» σε κοινωνικά θέματα. Και οι Βουλευτές και υποψήφιοι Βουλευτές της Ν.Δ., που έχουν ξεκινήσει προεκλογικές εξορμήσεις, καθώς έχει σταλεί αρμοδίως το μήνυμα πως θα κριθούν από τη συμμετοχή τους και στις δεύτερες εκλογές, αρχίζουν να προσπαθούν να σπάσουν το αφήγημα πως η «Νίκη» είναι η νέα… (ακρο)δεξιά του Κυρίου.

«Η Εκκλησία ήταν και είναι δύναμη ενότητας, ενοποιητικό στοιχείο, σημείο αναφοράς όλου του ελληνισμού και όχι αφορμή διαίρεσης και κομματισμού. Το υπογραμμίζω επειδή ζούμε σε καιρούς πονηρούς, σε εποχές σύγχυσης, που δεν λείπουν εκείνοι που επιχειρούν να ψαρέψουν σε θολά νερά επικαλούμενοι δήθεν ''ευλογία'' της Εκκλησίας», δήλωσε για παράδειγμα χαρακτηριστικά ο Βουλευτής Λάρισας και Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε σύναξη των φιλόπτωχων της Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου όμως, μπαίνει όμως και ένας ακόμη ''παίκτης'' στο χώρο της ακροδεξιάς, καθώς οι Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, Κωνσταντίνος Μπογδάνος και άλλα επτά ακροδεξιά κόμματα δημιούργησαν νέο κόμμα που ακούει στο όνομα «Πατριωτικός Συνασπισμός». Το κόμμα των Εμφιετζόγλου-Μπογδάνου υπενθυμίζεται ότι είχε κόψει από τις εκλογές της 21ης Μαϊου ο Άρειος Πάγος. Το ερώτημα είναι βέβαια εάν στις δεύτερες εκλογές θα πάρει από τη Ν.Δ. ή από τη «Νίκη», στην οποία έσπευσε να επιτεθεί χθες ο κ. Εμφιετζόγλου. Σημειωτέον ότι τη Ν.Δ. μάλλον την εξυπηρετεί η ακροδεξιά ψήφος να διασπαστεί μεταξύ περισσότερων κομμάτων, που δεν θα καταφέρουν να μπουν στη Βουλή, καθώς έτσι θα πέσει ο πήχης της αυτοδυναμίας.
News 24/7

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ