ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κ. Μητσοτάκης: «Βήμα-βήμα οι υποδομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας βελτιώνονται». ***** ΣΥΡΙΖΑ: Μηνύματα αισιοδοξίας από δημοσκοπήσεις και περιοδείες. ***** ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: Επέλεξε να στοχοποιήσει με ψέματα για μια ακόμη φορά τον Κασσελάκη. ***** Ο Κασσελάκης μπήκε στα γραφεία της Ν.Δ. στο Κιλκίς. ***** Στ. Κασσελάκης: « Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να είναι ο ίδιος με τον ΣΥΡΙΖΑ του 2015». ***** Νίκος Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι όμηροι και ευάλωτοι στην κλιματική αλλαγή».

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Τι έγιναν οι κορώνες για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία;

Μ
πορεί το Μέγαρο Μαξίμου να διαρρέει τις τελευταίες ώρες ότι το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας «δεν επηρεάζει την ελληνική πλευρά, ούτε τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία», όμως η πραγματικότητα είναι μάλλον διαφορετική.
Σύμφωνα με το άρθρο 7 του τριμερούς μνημονίου που υπέγραψαν Σουηδία/Φινλανδία με την Τουρκία προκειμένου να δώσει «πράσινο φως» στην ένταξή του στο ΝΑΤΟ, οι τρεις χώρες «δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν εθνικά εμπάργκο όπλων μεταξύ τους. Η Σουηδία αλλάζει το εθνικό κανονιστικό της πλαίσιο για έλεγχο όπλων σε σχέση με Συμμάχους ΝΑΤΟ».
Παράλληλα, στο άρθρο 8 σημείο 7 «η Φινλανδία και η Σουηδία δεσμεύονται να στηρίξουν τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή της Τουρκίας… στις υφιστάμενες και μελλοντικές πρωτοβουλίες της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένης της πρωτοβουλίας της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO) για Στρατιωτική κινητικότητα».
Αυτό σημαίνει ότι τόσο η Φινλανδία, όσο και η Σουηδία δεσμεύονται ότι θα πουλάνε όπλα στην Τουρκία χωρίς περιορισμούς και θα στηρίζουν τη συμμετοχή της στις αμυντικές δομές και δομές ασφαλείας της Ε.Ε. σήμερα και στο μέλλον, ανεξαρτήτως των τουρκικών ενεργειών στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο, τη Συρία, τη Λιβύη και οπουδήποτε αλλού.
«Η Κυβέρνηση που έλεγε ότι το Oruc Reis ''το πήρε ο αέρας'' όταν πρωτοπαραβίασε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και στη συνέχεια ότι ''δεν μπορεί να κάνει έρευνες διότι υπάρχει θόρυβος'' ενώ έφτανε έξω από την Ρόδο και το Καστελόριζο, συνεχίζει την απαράδεκτη προπαγάνδα της εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων», αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα και προσθέτουν: «Και με την στάση της αποθρασύνει και την Τουρκία ενώ δίνει το μήνυμα σε Σουηδία/Φινλανδία και άλλες χώρες στο μέλλον, ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν έχει πρόβλημα με τη στήριξη στην Τουρκία με αυτόν τον τρόπο αλλά την ''ικανοποιεί''. Τι έγιναν οι κορώνες για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία;»


«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ