ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Μητσοτάκης για Β. Μακεδονία: Τα μνημόνια δεν θα κυρωθούν μέχρι να υπάρχει συμμόρφωση στη Συμφωνία. ***** Μητσοτάκης για ψηφιακό σχολείο: Πρόκειται για επανάσταση στην Παιδεία. ***** Κ. Χατζηδάκης για προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις: Μήπως το πρόβλημα είναι ότι λιγότεροι φορολογούμενοι θα προσφύγουν φέτος στους λογιστές; ***** Λαμία: Μαζική δηλητηρίαση μαθητών από σχολικά γεύματα - Δύο παιδιά στο Νοσοκομείο. ***** Μενίδι: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον 50χρονο. ***** Κιβωτός του Κόσμου: Άρχισαν οι καταθέσεις στη δίκη του πατρός Αντωνίου για σωματικές τιμωρίες και απειλές στα παιδιά. ***** Μαζικά απειλητικά μηνύματα σε σχολεία της Κύπρου - Ψάχνει τον αποστολέα η Αστυνομία.

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Γκ. Μαγιορκίνης: Το επιδημικό φορτίο έχει αυξημένη επιβάρυνση στο κέντρο της Αθήνας - Ν. Χαρδαλιάς: Επιπλέον περιοριστικά μέτρα από τη Δευτέρα

«Τα κρούσματα που καταγράφονται σήμερα οφείλονται κυρίως σε γεγονότα που παρατηρήθηκαν 10 ημέρες πίσω. Η αύξηση των κρουσμάτων πανελλαδικά και κυρίως στην Αττική συμπίπτει χαρακτηριστικά με την επάνοδο μεγάλου ποσοστού ατόμων που επέστρεψαν από τις άδειες του καλοκαιριού», τόνισε ο επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης«Αυτή η χρονική συγκυρία έχει μεγάλη σημασία για τα αστικά κέντρα  διότι με την επάνοδο των αδειούχων η πληθυσμιακή πυκνότητα αυξάνεται σημαντικά», υπογράμμισε ο Καθηγητής. Ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως το επιδημικό φορτίο έχει αυξημένη επιβάρυνση στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας.

Αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των μέτρων που ανακοινώθηκαν την Τρίτη για την Αττική, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως «αναμένεται να φανεί εντός περίπου 10-14 ημέρες», ενώ για την μείωση του αριθμού των διασωληνωμένων αναμένεται να χρειαστεί παραπάνω, περίπου 20-30 ημέρεςΟ Καθηγητής υπογράμμισε ταυτόχρονα την τάση αύξησης της πίεσης στο σύστημα υγείας, που δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης. Παράλληλα, τόνισε πως οι ηλικιωμένοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, σημειώνοντας πως ενισχύονται οι συστάσεις σε όσους είναι πάνω από 65 ετών, «να περιορίσουν τις κοινωνικές τους επαφές στις ελάχιστες δυνατές» και επανέλαβε ότι η χρήση της μάσκας αποτελεί ένα από τα αποτελεσματικότερα μέτρα επιβράδυνσης της πανδημίας.

Σχετικά με το εμβόλιο της Moderna είπε ότι προχωράει η 3η φάση κλινικής δοκιμής σε 25 χιλ. εθελοντές. Στόχος είπε ότι είναι 30 χιλ. εθελοντές. Τέλος σε ότι αφορά τη Λέσβο και το νέο ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ είπε ότι έχουν γίνει περισσότερα από 4.500 τεστ κι έχουν εντοπιστεί 187 θετικά κρούσματα και συνεχίζονται, ενώ γίνονται τεστ και στην κοινότητα του νησιού.

Ν. Χαρδαλιάς: Επιπλέον περιοριστικά μέτρα από τη Δευτέρα

Σειρά πρόσθετων περιοριστικών μέτρων για συγκράτηση περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.
Συγκεκριμένα, ενημέρωσε πως από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως και τις 4 Οκτωβρίου:
  • Θεσπίζεται ανώτατο όριο 9 ατόμων σε συναθροίσεις σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, με εξαίρεση τα ήδη ισχύοντα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
  • Αναστέλλονται οι συναυλίες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους.
  • Αναστέλλονται οι προβολές σε κλειστούς χώρους.
  • Το ανώτατο όριο σε γάμους, βαπτίσεις και κηδείες πέφτει στα 20 άτομα.
Ο Υφυπουργός συνέστησε σε ευπαθείς ομάδες και πολίτες άνω των 65 ετών να περιορίσουν τις επόμενες 14 μέρες στις απολύτως αναγκαίες τις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν επαφή με άλλα πρόσωπα πλην του συγγενικού τους περιβάλλοντος και να μη χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.  Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, τα σημερινά στοιχεία δείχνουν πως η χώρα είναι στο «πορτοκαλί», μεταξύ μετρίου και υψηλού επιδημιολογικού φορτίου, έχει περίπου 3 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους καθημερινά. Η κατάσταση, όπως είπε, είναι σταθερά αυξητική, γι' αυτό και πρέπει να κινηθούμε γρήγορα.

Όπως τόνισε, το πρόβλημα εντοπίζεται σε συγκεκριμένες περιοχές-γειτονιές της Αττικής. Ενδεικτικά, ανέφερε πως από τα τωρινά 14.400 κρούσματα, ενεργά είναι σήμερα πανελλαδικά τα 4.084. Από αυτά, περισσότερα από τα μισά, τα 2.100, είναι στην Αττική, όπου 267 ασθενείς νοσηλεύονται σε Νοσοκομεία και οι υπόλοιποι παραμένουν κατ' οίκον.

Μόνο στον Δήμο Αθηναίων, τα ενεργά κρούσματα είναι τώρα 966, επισήμανε ο Υφυπουργός. Γι' αυτό και, όπως εξήγησε, είναι απαραίτητο να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, για την προστασία των ευπαθών ομάδων, με στοχευμένα τεστ συγκεκριμένες ομάδες πολιτών και σαρωτικούς ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων. Το σχέδιο, συνέχισε, περιλαμβάνει και τη μεταφορά ατόμων σε ξενοδοχεία καραντίναςΟ Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε πως η ανάλυση δείχνει ότι τα θετικά κρούσματα διασπείρονται μεταξύ εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα. Όπως ανέφερε, το 29,07% αφορά σε ιδιωτικούς υπαλλήλους, το 13,43% σε συνταξιούχους και το 13,27% σε ανέργους. Αυτές είναι οι τρεις μεγάλες ομάδες ατόμων, οι λοιπές είναι σε μονοψήφια ποσοστά, εξήγησε.

Συγκεκριμένα, για την Αττική ισχύουν τα εξής:
  • Όριο 9 ατόμων σε συναθροίσεις σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους. Εξαιρούνται οι χώροι που ισχύουν ειδικά μέτρα αποστάσεων όπως τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
  • Αναστέλλονται οι συναυλίες σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους
  • Αναστέλλονται οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους
  • Όριο 20 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις σε κοινωνικές εκδηλώσεις (βαφτίσια, γάμοι, κηδείες)
  • Ισχυρή σύσταση σε ηλικιωμένους και σε ευάλωτες ομάδες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους (ειδικά με ΜΜΜ) και να αποφεύγουν την επαφή με άτομα εκτός του οικογενειακού τους κύκλου
  • Ειδικά μέτρα στην Αττική για τους εργαζόμενους και για ευάλωτες ομάδες
Ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε τους εργοδότες να συμπράξουν στο έργο της Κυβέρνησης, εφαρμόζοντας και τηρώντας τα αυστηρά μέτρα. Έτσι, για τους χώρους εργασίας αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
  • Υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% για τους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.
  • Κλιμακωτό ωράριο στο Δημόσιο: προσέλευση σε τρία κύματα (στις 7, 8 και 9 το πρωί) και αποχώρηση σε 4 κύματα (εντός διώρου από τη λήξη εργασίας)
  • Σαρωτικοί έλεγχοι σε χώρους εργασίας και κυρώσεις σε εργοδότες και εργαζομένους που δεν τηρούν τα μέτρα στους χώρους εργασίας
  • Rapid test σε χώρους εργασίας και συναθροίσεων
  • Τέλος, αποφασίστηκε η διαμονή σε ξενοδοχεία καραντίνας για τα ασυμπτωματικά θετικά κρούσματα μεταξύ ευάλωτων ομάδων (πρόσφυγες κτλ).
«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ