ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κ. Μητσοτάκης: «Βήμα-βήμα οι υποδομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας βελτιώνονται». ***** ΣΥΡΙΖΑ: Μηνύματα αισιοδοξίας από δημοσκοπήσεις και περιοδείες. ***** ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: Επέλεξε να στοχοποιήσει με ψέματα για μια ακόμη φορά τον Κασσελάκη. ***** Ο Κασσελάκης μπήκε στα γραφεία της Ν.Δ. στο Κιλκίς. ***** Στ. Κασσελάκης: « Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να είναι ο ίδιος με τον ΣΥΡΙΖΑ του 2015». ***** Νίκος Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι όμηροι και ευάλωτοι στην κλιματική αλλαγή».

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Έντονη αντίδραση της Τουρκίας για την συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου για την ΑΟΖ


Συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για ΑΟΖ: Εκτενής αναφορά στον διεθνή Τύπο
Έκδηλος είναι ο εκνευρισμός της Τουρκίας μετά τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών, με την οποία ουσιαστικά ακυρώνεται το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο. Η Άγκυρα, μέσω ανακοίνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών, θεωρεί ανύπαρκτη τη συμφωνία που υπέγραψαν οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών, υποστηρίζοντας πως βρίσκεται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας. Μάλιστα, επισημαίνει πως «θα το αποδείξουμε και στο μέτωπο και στο τραπέζι». Στο πλαίσιο αυτό, η Άγκυρα διαμηνύει πως δεν θα επιτρέψει καμία δραστηριότητα στην συγκεκριμένη περιοχή, όπου Ελλάδα και Αίγυπτος επιχειρούν να σφετεριστούν τα δικαιώματα της Λιβύης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ
«Δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο. Για την Τουρκία είναι ανύπαρκτη η δήθεν συμφωνία καθορισμού περιοχών θαλάσσιας ευθύνης που ανακοινώθηκε πως υπογράφηκε σήμερα. Αυτή η άποψη μας να γίνει γνωστή και στο μέτωπο και στο τραπέζι.
Η δήθεν περιοχή ευθύνης βρίσκεται εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας που έχει δηλωθεί στα Ηνωμένα Έθνη.
Η Αίγυπτος που απεμπόλησε περιοχή 11.500 τετρ. Χιλιομέτρων με τη συμφωνία που υπέγραψε με την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση το 2003 τώρα με την δήθεν συμφωνία που υπέγραψε με την Ελλάδα χάνει περιοχές θαλάσσιες ευθύνης. Με τη συμφωνία αυτή επιχειρείται να σφετεριστούν και τα δικαιώματα της Λιβύης.
Η Τουρκία στην συγκεκριμένη περιοχή δεν θα επιτρέψει καμία δραστηριότητα, και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως θα υποστηρίξει με αποφασιστικότητα τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματα της στην ανατολική Μεσόγειο όπως κι αυτά των Τουρκοκυπρίων».

Συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για ΑΟΖ: Εκτενής αναφορά στον διεθνή Τύπο

Αίγυπτος και η Ελλάδα υπέγραψαν συμφωνία την Πέμπτη για οριοθέτησης αποκλειστικής οικονομικής ζώνης μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Sameh Shoukry, αναφέρει η Daily Sabah στην αγγλική έκδοση, η οποία αναδημοσιεύει το τηλεγράφημα του πρακτορείου ReutersΣτο ίδιο μήκος κύματος και οι New York Times, οι οποίοι μετέδωσαν εξ’ αρχής την επίσκεψη – αστραπή του Νίκου Δένδια στην Αίγυπτο, επισημαίνοντας πως οι δύο πλευρές ήταν κοντά στην υπογραφή της συμφωνίας.

Με τίτλο «Ελλάδα και Αίγυπτος υπογράφουν συμφωνία για θαλάσσιες ζώνες περιφρονώντας την Τουρκία» αναπαράγει την είδηση το πρακτορείο BloombergΌπως επισημαίνει, η κίνηση αυτή έρχεται εν μέσω κριτικής για την αυξανόμενη τουρκική στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Τονίζει, δε, πως η Τουρκία προσπαθεί να εκδώσει νέες άδειες για ερευνητικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο, «μια κίνηση που επικρίνεται έντονα από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση» και κάνει αναφορά στον εμφύλιο πόλεμος της Λιβύης.

Τέλος, επισημαίνει πως η συμφωνία επετεύχθη σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία «οι εντάσεις μεταξύ της Αθήνας και της Άγκυρας κλιμακώθηκαν πρόσφατα αφού η Τουρκία δήλωσε ότι θα στείλει ένα σεισμικό ερευνητικό σκάφος σε μια περιοχή κοντά στο ελληνικό νησί Καστελόριζο. Αργότερα, ωστόσο η Άγκυρα δήλωσε ότι θα αναβάλει την έρευνα προκειμένου να ξεκινήσουν διπλωματικές επαφές».

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ