ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κ. Μητσοτάκης: «Βήμα-βήμα οι υποδομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας βελτιώνονται». ***** ΣΥΡΙΖΑ: Μηνύματα αισιοδοξίας από δημοσκοπήσεις και περιοδείες. ***** ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: Επέλεξε να στοχοποιήσει με ψέματα για μια ακόμη φορά τον Κασσελάκη. ***** Ο Κασσελάκης μπήκε στα γραφεία της Ν.Δ. στο Κιλκίς. ***** Στ. Κασσελάκης: « Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να είναι ο ίδιος με τον ΣΥΡΙΖΑ του 2015». ***** Νίκος Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι όμηροι και ευάλωτοι στην κλιματική αλλαγή».

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Στ. Πέτσας: Σκέψεις για παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας

Το ενδεχόμενο παράτασης του πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας και μετά την 30η Απριλίου που ολοκληρώνεται, λόγω των συνεπειών που αναμένεται να προκαλέσει στην ελληνική οικονομία η πανδημία του κοροναϊού, βρίσκεται στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της Κυβέρνησης. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος,  Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 σε ότι αφορά το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, ο αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για παράταση, είπε ότι «το υφιστάμενο πλαίσιο λήγει στο τέλος Απριλίου. Ας προχωρήσουμε προς τα εκεί και θα δούμε».

Τα τραπεζικά επιτελεία επεξεργάζονται, για τις περιπτώσεις εκείνων των πελατών που δεν θα μπορέσουν να ανταποκρίνονται με συνέπεια στις δανειακές τους υποχρεώσεις, να υπάρξει μια άτυπη παράταση που θα επιτρέπει την μετάθεση πληρωμών με βάση πάντα τις ανάγκες που θα προκληθούν και το μέγεθος των συνεπειών του κοροναϊούΤην ίδια στιγμή, παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας έως το τέλος του τρέχοντος έτους, υπό την έννοια της διατήρησης του υφιστάμενου πλαισίου και όχι αυτού που θα ισχύσει από τον Μάιο, έχουν ζητήσει και ο ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Οι αναστολές των δόσεων

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (European Banking Authority – EBA) δίνει μεγαλύτερη ευελιξία στις τράπεζες για γενικευμένες αναστολές δόσεων και ρυθμίσεις δανείων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά καθώς «παγώνει» τον χρόνο για όλα τα δάνεια που θα «κοκκινίσουν» λόγω της κρίσης του κοροναϊού. 

Η απόφαση αφορά τα δάνεια επιχειρήσεων και νοικοκυριών που αποπληρώνονταν κανονικά μέχρι τα τέλη του 2019, αλλά λόγω του κοροναϊού κινδυνεύουν να μπουν σε καθυστέρηση. Για τα δάνεια αυτά οι ελληνικές τράπεζες έχουν αποφασίσει να αναστείλουν την πληρωμή των δόσεων ανάλογα και με τη διάρκεια της κρίσης, διευκολύνοντας τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ικανότητά τους να αποπληρώνουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν ήδη αποφασίσει 6μηνο μορατόριουμ, έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, σε όλα τα τοκοχρεολυτικά δάνεια επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση του κοροναϊού, με έμφαση στους κλάδους του τουρισμού, των μεταφορών, της εστίασης και του λιανεμπορίου.
Για το διάστημα αυτό θα καταβάλλονται μόνο τόκοι και όχι κεφάλαιο, ενώ για τα νοικοκυριά, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις, έχει αποφασιστεί 3μηνη αναστολή δόσεων.
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ