ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Μητσοτάκης για Β. Μακεδονία: Τα μνημόνια δεν θα κυρωθούν μέχρι να υπάρχει συμμόρφωση στη Συμφωνία. ***** Μητσοτάκης για ψηφιακό σχολείο: Πρόκειται για επανάσταση στην Παιδεία. ***** Κ. Χατζηδάκης για προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις: Μήπως το πρόβλημα είναι ότι λιγότεροι φορολογούμενοι θα προσφύγουν φέτος στους λογιστές; ***** Λαμία: Μαζική δηλητηρίαση μαθητών από σχολικά γεύματα - Δύο παιδιά στο Νοσοκομείο. ***** Μενίδι: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον 50χρονο. ***** Κιβωτός του Κόσμου: Άρχισαν οι καταθέσεις στη δίκη του πατρός Αντωνίου για σωματικές τιμωρίες και απειλές στα παιδιά. ***** Μαζικά απειλητικά μηνύματα σε σχολεία της Κύπρου - Ψάχνει τον αποστολέα η Αστυνομία.

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Κοροναϊός με ελλείψεις σε φάρμακα - μάσκες

Με μακροχρόνιες και σημαντικές ελλείψεις 93 φαρμάκων και την αγορά "στεγνή" από μάσκες, καλείται η χώρα μας να αντιμετωπίσει μία ακόμη υγειονομική πρόκληση: τη λοίμωξη από κοροναϊό.

Όπως μεταδίδει το iatronet.gr και σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), που παρατίθενται πιο κάτω, έως το τέλος της περασμένης εβδομάδας έλλειπαν από τα ράφια των ελληνικών φαρμακείων 93 σκευάσματα. Από αυτά, τα 54 είναι φάρμακα για διάφορες παθήσεις, τα 19 νοσοκομειακά, τα 7 εμβόλια και τα 13 φάρμακα που εισάγονται μέσω του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ). Η κατάσταση είναι ελαφρώς βελτιωμένη σε σχέση με τον Δεκέμβριο, όταν έλλειπαν συνολικά 108 φάρμακα και τον Νοέμβριο που έλλειπαν 105.

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) είχε ανακοινώσει σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων, οι οποίες υποχρέωναν τους ασθενείς σε αναμονή έως και 25 ημερών. Το προεδρείο του Συλλόγου επισήμανε πως υπάρχουν και περιπτώσεις πολιτών που δεν καταφέρνουν ποτέ να βρουν το πολυπόθητο φάρμακο, το οποίο είναι σε έλλειψη και δεν αντικαθίσταται με άλλο, με αποτέλεσμα να είναι υποχρεωμένοι να επισκεφθούν εκ νέου το γιατρό τους για να τους αλλάξει τη φαρμακευτική αγωγή.


Από τον ίδιο Σύλλογο έγινε γνωστό πως οι χειρουργικές μάσκες έχουν εξαφανιστεί τις τελευταίες μέρες από τα φαρμακεία της πόλης, ενώ παρόμοιες δηλώσεις έχει κάνει και ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κωνσταντίνος ΛουράντοςΗ Αντιπρόεδρος του ΦΣΘ Άννα Σιδηροπούλου αποδίδει στον πανικό των πολιτών την αυξημένη ζήτηση, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να τις προμηθευτούν κατά δεκάδες, πιστεύοντας ότι έτσι θα προστατευτούν από τον ιό. «Οι απλές χειρουργικές μάσκες, που κυκλοφορούν κατά κόρον και έχουν χαμηλή τιμή, έχουν εκλείψει από την αγορά», ανέφερε χαρακτηριστικά.








«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ