ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κασσελάκης στο Euractiv: Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει όλη την Κεντροαριστερά

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που λέμε Σύγχρονη Αριστερά, που καλύπτει άνετα όλη την Κεντροαριστερά, υπογραμίζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε συν...


Καιρός: Βροχερό το Μεγάλο Σάββατο - Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο. ***** Άγιο Φως: Φτάνει το απόγευμα στο «Ελ. Βενιζέλος» - Στα Ιεροσόλυμα ελληνική αντιπροσωπεία. ***** Ισραήλ: Προσφεύγει στον ΟΟΣΑ κατά του εμπορικού μποϊκοτάζ της Τουρκίας. ***** Γάζα: Ξανά στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς - Μια εβδομάδα προθεσμία έχει δώσει το Ισραήλ. ***** Οι Χούθι απειλούν τώρα, πλοία στη Μεσόγειο. ***** «Εξέγερση» στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ: Μετά τους φοιτητές, επαναστατούν και οι αγανακτισμένοι γονείς που πληρώνουν - Οι γονείς πληρώνουν έως και 90.000 δολάρια ετησίως, και είναι έξαλλοι με τις Διοικήσεις των Πανεπιστημίων.

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Τσίπρας: Το δίλημμα είναι πώς θα μοιραστεί το περίσσευμα


Επί 4,5 χρόνια οι κυβερνήσεις έφεραν σκληρή λιτότητα και δεν έγινε τίποτα. Τα είπε και το ΔΝΤ, υποστήριξε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον Antenna. Εμείς πιάσαμε τους στόχους και υπήρξε και περίσσευμα που το επιστρέψαμε στους πολίτες.
Όπως είπε, αυτό έγινε για τρεις λόγους: Ο πρώτος ήταν ότι κάναμε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως την ενοποίηση των Ταμείων που περιόρισε τη σπατάλη και εξορθολόγισε τις εισφορές. Ο δεύτερος ότι ρίξαμε το βάρος στην αγορά εργασίας. Παραλάβαμε την ανεργία στο 28% και τη μειώσαμε στο 19%. Τρίτον, κάναμε χρηστή διαχείριση. Σταμάτησε η ρεμούλα και η διαπλοκή.
Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι το κρίσιμο δίλημμα είναι πού θα δώσουμε από το περίσσευμα που δημιουργήθηκε. «Θα μοιράσουμε στους πολλούς ή θα το δώσουμε στους λίγους και τους εκλεκτούς;», σημείωσε. Όπως είπε, η κυβέρνηση έδωσε αυτό που μπορούσε με την 13η σύνταξη. Ο κος Μητσοτάκης θέλει να μειώσει τους φόρους των επιχειρήσεων. Εγώ λέω να μειωθεί και ο φόρος στις επιχειρήσεις αλλά αυτό να γίνει σταδιακά.
Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ως παράδειγμα και τον ΕΝΦΙΑ. Εμείς, είπε, θέλουμε να μειώσουμε τον φόρο πρωτίστως για τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα, ο κος Μητσοτάκης για όλους, ακόμα και αυτούς που έχουν τα ακίνητα με πισίνες που τα έχουν μεταβιβάσει σε off shore.
Οι κάλπες είναι ψήφος εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης ή ακύρωσής τους, υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας. Θύμισε τις θέσεις Βέμπερ ότι «δεν θα γίνει πολιτική με τα λεφτά των Ευρωπαίων», και τόνισε ότι αυτά τα λεφτά είναι από το υστέρημα του ελληνικού λαού.
«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ