ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΙΣΤΟΡΙΚΑ

1η Μαίου 1976: Σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, σκοτώνεται ο ανεξάρτητος Βουλευτής και αντιστασιακός Αλέκος Παναγούλης. Είχε γεννηθεί στις 2 Ιουλίου του 1939.Ο θάνατός του είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι αν δεν είχε σκοτωθεί ο Παναγούλης πολλά θα ήταν διαφορετικά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Ο Παναγούλης ήταν μια ηρωϊκή μορφή της αντίστασης κατά της χούντας!

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απεργία Πρωτομαγιάς: Αλαλούμ με το Μετρό

Ν έες αλλαγές προκύπτουν από τις αποφάσεις των εργαζομένων σχετικά με τη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην απεργία της Πρωτομαγιά...


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ενημερώνουμε το αναγνωστικό μας κοινό, ότι λόγω της σημερινής πανεργατικής απεργίας για την Πρωτομαγιά, και των πηγών μας που συμμετέχουν σ΄ αυτήν, η ιστοσελίδα μας δεν θα ενημερώνεται - Χρήσιμες πληροφορίες για την σημερινή ημέρα, στην παραπάνω δημοσίευσή μας. «Ες αύριον τα σπουδαία»! Καλό μήνα και καλή Πρωτομαγια!

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Μ. Καλογήρου: Ν.Δ.-ΚΙΝΑΛ στοχοποιούν κι εκφοβίζουν τους δικαστές για τη Novartis

Για στοχοποίηση και εκφοβισμό των δικαστών από την πλευρά της αντιπολίτευσης στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis κάνει λόγο ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, με αφορμή τη διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας σε εκείνον προκειμένου με τη σειρά του να τη διαβιβάσει στη Βουλή. Ειδικότερα, ο κ. Καλογήρου αναφέρει ότι «το πολιτικό μπλοκ της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής επιτίθεται κατά της ανεξάρτητης δικαιοσύνης».

Σύμφωνα με τον Υπουργό, «υποκριτικά, τα δυο κόμματα της αντιπολίτευσης φαίνεται ότι επιφυλάσσουν στον εαυτό τους την ευχέρεια να παρεμβαίνουν στη δικαιοσύνη, επιχειρώντας να στοχοποιήσουν και να εκφοβίσουν τους δικαστές που στο πλαίσιο των καθηκόντων τους προβαίνουν σε δικονομικές ενέργειες, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να εμφανιστούν ως θύματα, διαμαρτυρόμενα για δήθεν παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη από την πλευρά της κυβέρνησης».

Ο κ. Καλογήρου σημειώνει ότι: «Κάθε τοποθέτηση επάνω στα πολιτικά ζητήματα που αναδεικνύουν οι υποθέσεις των σκανδάλων που έλαβαν χώρα επί της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ είναι εύλογη και αναμενόμενη, όσο και αν ο τρόπος και το ύφος που επιλέγεται από μέρους τους χαρακτηρίζει ηθικά απαξιωμένους πολιτικούς σχηματισμούς, αποκομμένους από την κοινωνία. Σε σχέση με αυτό, ο ελληνικός λαός έχει ήδη γνώση περί του τι συνέβαινε στη χώρα και συνεπώς δεν μπορεί σήμερα να παραπλανηθεί από κανέναν. Είναι βέβαιο ότι ο ελληνικός λαός μπορεί να κρίνει και να βρίσκει την πολιτική διέξοδο στις ελπίδες του για την κάθαρση του πολιτικού συστήματος».

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης τονίζει ότι «τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εμπλέκουν στην απεγνωσμένη προσπάθειά τους να διασωθούν από τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις ποινικών υποθέσεων (Novartis, θαλασσοδάνεια κ.ά.) τους θεσμούς της δικαιοσύνης, διασπείροντας ηθικούς πανικούς και προκαλώντας μια κατευθυνόμενη, γενικευμένη αίσθηση απαξίωσής τους τέτοια, που να καθίσταται επικίνδυνη για την ίδια τη δημοκρατία. Κάθε τέτοια στάση είναι αποκρουστική και αποδοκιμαστέα».


Μαξίμου για υπόθεση Novartis: Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ έχουν λόγους να είναι πανικόβλητοι

Τις αντιδράσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ, για τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, σχολίασε σε ανακοίνωσή του το πρωθυπουργικό γραφείο σημειώνοντας πως από εδώ και στο εξής, «οι επιθέσεις τους θα ενταθούν, οι ύβρεις τους θα γίνουν χυδαιότερες και η στάση τους ακόμη πιο προκλητική, πράγμα που αποτελεί και την πιο απτή απόδειξη της ενοχής τους». Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου: «Από την πρώτη στιγμή που το σκάνδαλο της Novartis ήρθε στο φως της δημοσιότητας, Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ έσπευσαν μέσα στον πανικό και τον τρόμο τους να εξυβρίσουν την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, να προχωρήσουν σε μηνύσεις εναντίον εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών, να απειλήσουν πολιτικούς αντιπάλους με ειδικά δικαστήρια, να μιλήσουν για σκευωρίες και στημένες δίκες».

«Σήμερα όμως,  μετά τις δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, φαίνεται ότι τελικά είχαν και έχουν τους λόγους τους», συνεχίζει και επισημαίνει πως «είχαν και έχουν τους λόγους να είναι πανικόβλητοι, καθώς όλος ο λαός γνωρίζει ότι έστηναν δουλειές, ότι έβαζαν χέρι στο δημόσιο χρήμα παρασιτώντας σε βάρος του ελληνικού λαού, ότι υπηρετούσαν και συνεχίζουν να υπηρετούν δουλικά τα επιχειρηματικά συμφέροντα από τα οποία εξαρτώνται».

Το πρωθυπουργικό γραφείο σημειώνει ακόμα πως «οι ίδιοι που, πριν από λίγες εβδομάδες, υιοθετούσαν την εσωτερική έρευνα της Novartis ως απόδειξη της αθωότητάς τους, έρχονται σήμερα, με θράσος που περισσεύει, να μιλήσουν για σκευωρίες προσβάλλοντας βάναυσα την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη». Και καταλήγει: «Από εδώ και στο εξής, οι επιθέσεις τους θα ενταθούν, οι ύβρεις τους θα γίνουν χυδαιότερες και η στάση τους ακόμη πιο προκλητική, πράγμα που αποτελεί και την πιο απτή απόδειξη της ενοχής τους».


Ν.Δ.: Η υπόθεση Novartis η μεγαλύτερη σκευωρία που έχει στήσει ελληνική κυβέρνηση

Τις δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση Novartis σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία.
Όπως σημειώνει: «Το δήθεν "μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους" αποδεικνύεται η μεγαλύτερη σκευωρία που έχει στήσει ελληνική κυβέρνηση κατά των πολιτικών της αντιπάλων». Κατά την αξιωματική αντιπολίτευση: «Το δυστύχημα είναι ότι στο σκάνδαλο αυτό, ηθελημένα ή μη, φαίνεται να συμπράττουν και δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι δέχθηκαν να ανακοινώσουν σε… δόσεις το πόρισμά τους για την υπόθεση Novartis, εξυπηρετώντας έτσι τις επικοινωνιακές σκοπιμότητες του Μαξίμου. Σκοπιμότητες τις οποίες άλλωστε είχαν προαναγγείλει τα δημοσιογραφικά φερέφωνα της κυβέρνησης».

Η Ν.Δ. υποστηρίζει πως «το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη στέλνει στο αρχείο τις δήθεν κατηγορίες, εκθέτει με πρωτοφανή τρόπο τους κυβερνητικούς σκευωρούς. Ας γνωρίζουν ότι θα απολογηθούν, καθώς εξακολουθούν να εργαλειοποιούν τη Δικαιοσύνη ενόψει των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων. Όλοι οι πολίτες, άλλωστε, έχουν πια καταλάβει το φιάσκο της Novartis και τη σκευωρία που πήγε να στήσει μια κυβέρνηση η οποία έχει τα σκάνδαλα στο… πετσί-της».


ΚΙΝΑΛ για υπόθεση Novartis: Η σκευωρία θα καταπέσει

«Η σκευωρία θα καταπέσει απόλυτα και οι εμπνευστές και εκτελεστές της θα λογοδοτήσουν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί την επίθεση «για την εξόντωση των πολιτικών της αντιπάλων». «Με τις σημερινές εξελίξεις επιβεβαιώνεται πια απόλυτα ότι η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί την υπόθεση της Novartis μόνο για τις μικροκομματικές της επιδιώξεις, για την εξόντωση των πολιτικών της αντιπάλων», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΚΙΝΑΛ και τονίζει πως «ενώ απέφυγε να ερευνήσει ουσιαστικά το πραγματικό σκάνδαλο με την εκτόξευση των τιμών των φαρμάκων στο οποίο εμπλέκονται και Υπουργοί της, εμμένει στην σκευωρία στοχοποιώντας συγκεκριμένα στελέχη και μάλιστα ...με δόσεις». Το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει, εν κατακλείδι, ότι «δεν θα της περάσει. Η σκευωρία θα καταπέσει απόλυτα και οι εμπνευστές και εκτελεστές της θα λογοδοτήσουν».

Ποτάμι για Novartis: Όλα στο φως, τώρα!

«Οι Έλληνες απαιτούν την αλήθεια για το σκάνδαλο Novartis. Δεν χωρούν μικροπολιτικά παιχνίδια», αναφέρει ανάρτησή της η εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Κατερίνα Μπακογιάννη.
Όπως σημειώνει: «Oύτε από την κυβέρνηση που θέλει αίμα στη προεκλογική αρένα, ούτε από Ν.Δ. & ΠΑΣΟΚ που κάνουν λες και δεν έχουν ευθύνη για το πάρτι επί ημερών τους στη φαρμακευτική δαπάνη. Όλα στο φως, τώρα!»


Ανδ. Λυκουρέντζος για Novartis: Επιβεβαιώνεται η χυδαία συκοφαντία εναντίον μου

Ως «επιβεβαίωση της χυδαίας συκοφαντίας» χαρακτηρίζει ο πρώην Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, την αρχειοθέτηση του σκέλους που τον αφορά στη δικογραφία, τονίζοντας ότι «σκόπιμα και μεθοδευμένα επεδίωξαν την ενοχοποίησή του για να υπηρετήσουν προσωπικές σκοπιμότητες και κομματικά συμφέροντα». «Ευθύς εξ αρχής, δήλωσα με καθαρή και ήρεμη τη συνείδησή μου την απόλυτη αθωότητά μου. Σήμερα επιβεβαιώνεται με τον πλέον κατηγορηματικό και επίσημο τρόπο από την ελληνική δικαιοσύνη ότι επρόκειτο για κακόβουλη σπίλωση και χυδαία συκοφαντία» ανέφερε ο κ. Λυκουρέντζος και εξέφρασε τη λύπη του «για εκείνους, οι οποίοι σκόπιμα και μεθοδευμένα επεδίωξαν την ενοχοποίησή του για να υπηρετήσουν προσωπικές σκοπιμότητες και κομματικά συμφέροντα».

«Με περισσότερη δύναμη και αποφασιστικότητα συμπράττω στην πρώτη γραμμή του αγώνα της Νέας Δημοκρατίας για μια Ελλάδα ισότιμη και ισοδύναμη μεταξύ των εταίρων της στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» καταλήγει ο κ. Λυκουρέντζος στη δήλωσή του, ευχαριστώντας όλους εκείνους, οι οποίοι ουδέποτε αμφέβαλαν για την ακεραιότητά του και τον στήριξαν με την εμπιστοσύνη τους και τη συμπαράστασή τους. 

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ