ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Συνταξιούχοι: Κεφαλικός φόρος και στην Υγεία - Επιβάρυνση 1 έως 3 ευρώ ανά εξέταση. ***** Politico: Τουρκία και Ελλάδα κομβικές για την πώληση του ρωσικού πετρελαίου. ***** Ο Φίτσο ανέκτησε τις αισθήσεις του μετά από πολύωρο χειρουργείο - «Διαφωνούσα με τις πολιτικές της Κυβέρνησης Φίτσο» ήταν τα πρώτα λόγια του δράστη.

Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Πρωτοβουλία 16+1: Και ο Αλ. Τσίπρας στη Σύνοδο με την Κίνα

Στη Σύνοδο των 16+1 χωρών που πραγματοποιείται στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας θα συμμετέχει αύριο η Ελλάδα. Δεκαέξι χώρες από την Ανατολική Ευρώπη, μεταξύ των οποίων πέντε κράτη των Δυτικών Βαλκανίων, συναντιούνται με την Κίνα σήμερα στην Κροατία, με την Ελλάδα να γίνεται το 17ο μέλος της πρωτοβουλίας, έπειτα από επιστολή του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη ΤσίπραΗ συμμετοχή της Ελλάδας στην πρωτοβουλία 16+1 πιστοποιεί τον κομβικό ρόλο που έχει η Ελλάδα για την Κίνα στην περιοχή, την ώρα που πολλοί αναλυτές συνδέουν την επένδυση της κινεζικής COSCO στο λιμάνι του Πειραιά με τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Η πρωτοβουλία αυτή, που ανήκει στο ευρύτερο σχέδιο της Κίνας «One Belt One Road» δίνει την ευκαιρία για συνεργασία σε επιχειρηματίες από την Κίνα και τις ευρωπαϊκές χώρες σε διάφορους τομείς όπως της βιομηχανίας, του εμπορίου και των επενδύσεων, των υποδομών, των μεταφορών και της τροφοδοσίας, της ενέργειας, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, του τουρισμού και πολλών άλλων.

Από τα 16 συμμετέχοντα κράτη στη Συνεργασία, 11 είναι κράτη μέλη της Ε.Ε.., πέντε από τα οποία είναι επίσης μέλη του ενιαίου νομίσματος της Ευρωζώνης, τέσσερα είναι υποψήφιες για ένταξη στην Ε.Ε. χώρες και ένα δυνητικά υποψήφιο κράτος. Οι ετήσιες σύνοδοι κορυφής, οι επιχειρηματικές συναντήσεις και οι δηλώσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς από εκπροσώπους των συμμετεχόντων ευρωπαϊκών χωρών και της Κίνας φαίνεται να διαμορφώνουν ένα νέο περιφερειακό πλαίσιο στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Μετά την, υποβαθμισμένη αλλά σημαντική, Σύνοδο Ε.Ε. - Κίνας που έγινε στις Βρυξέλλες, το Πεκίνο ελπίζει ότι στην Κροατία θα «κλείσει» επικερδείς συμφωνίες στην Ευρώπη.

Η συμμετοχή της Ελλάδας ως 17ης χώρας στη συνάντηση εντάσσεται στις πρωτοβουλίες για τα Βαλκάνια μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανό ο Έλληνας Πρωθυπουργός να συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του Λι ΚετζιάνγκΕξίσου σημαντική θεωρείται και η συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στο Forum «One Belt One Road» που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Απριλίου στο ΠεκίνοΚατά την παρουσία του στο Ντουμπρόβνικ ο Πρωθυπουργός θα έχει διμερής συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα, ενώ στις 12:30 θα πραγματοποιήσει δηλώσεις προς τους εκπροσώπους του Τύπου.
ΑΜΠΕ/ΙΒΝΑ/Εuronews

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ