ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Μητσοτάκης: Μεγάλο ζητούμενο των εκλογών η πολιτική σταθερότητα. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Η Κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να θωρακίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. ***** Μεϊμαράκης: Η Ελλάδα έχει ισχυρή φωνή στην Ευρώπη, το 2019 ήμασταν το «μαύρο πρόβατο». ***** Μαρινάκης: Η Κυβέρνηση πιστεύει στον διάλογο με την Τουρκία - Ιδιωτική η επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα. ***** Ρέντης: Παραδόθηκε ένας ύποπτος για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη. ***** Βραυρώνα: Βρέθηκε νεκρό το βρέφος σε χωματερή - Υπό κράτηση οι γονείς. ***** Πάτρα: Εξαφανίστηκαν πέντε αδέρφια από το νοσοκομείο - Είχαν μεταφερθεί με εισαγγελική εντολή. ***** ΗΠΑ: Η Αστυνομία εκκένωσε τους φιλοπαλαιστίνιους καταυλισμούς στο MIT και το Πανεπιστήμιο Πενσιλβάνιας. ***** Γκουτέρες: «Στην κόψη του ξυραφιού» η κατάσταση στη Ράφα. ***** Το ισραηλινό Υπουργικό ΣΑ ενέκρινε «μετρημένη διεύρυνση» της επιχείρησης στη Ράφα.

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Π. Μπόφινγκερ: Έγιναν πολλά λάθη κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ελλάδα

Για «όχι ολοκληρωμένο success story» κάνει λόγο ο οικονομολόγος Πέτερ Μπόφινγκερ, ένας από τους πέντε «σοφούς», συμβούλους της γερμανικής κυβέρνησης, σε συνέντευξή του στο Δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfnk (DLF), με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την εισαγωγή του ευρώ την ΠρωτοχρονιάΑναφερόμενος στην Ελλάδα σημειώνει ότι «κατά τη διάρκεια της κρίσης από το 2008 έγιναν πολλά λάθη. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνειδητοποίησε με μεγάλη καθυστέρηση πόσο βαθιά ήταν η κρίση. Ένα άλλο λάθος ήταν η εφαρμογή πολιτικής λιτότητας στην Ευρωζώνη, η οποία δεν εφαρμόστηκε σε χώρες με άλλο νόμισμα, όπως στις ΗΠΑ, τη Μ. Βρετανία και την Ιαπωνία. Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρχουν χώρες-μέλη που βρίσκονται σε δεινή θέση» αναφέρει.

Ο Γερμανός οικονομολόγος επισημαίνει ότι «η ΕΚΤ ξεκίνησε μόλις το 2015 το πρόγραμμα μαζικής αγοράς ομολόγων. Ενώ αντίθετα άλλες κεντρικές τράπεζες, όπως η αμερικανική ή η ιαπωνική, είχαν θέσει σε εφαρμογή αντίστοιχα προγράμματα ήδη από το ξέσπασμα της κρίσης το 2008 ή το 2009»Κατά την άποψη του Πέτερ Μπόφινγκερ, μπορούν στην Ευρωζώνη να συνυπάρξουν χώρες με διαφορετικά επίπεδα ανταγωνιστικότητας, αρκεί να πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις. 

«Συχνά επικρατεί η άποψη ότι χώρες με διαφορετική ανταγωνιστικότητα δεν μπορούν να συνυπάρξουν σε μια νομισματική ένωση. Το καθοριστικό στοιχείο, ωστόσο, είναι ότι οι μισθοί χωρών με διαφορετική ανταγωνιστικότητα θα πρέπει να αντικατοπτρίζουν αυτή την ανισότητα.
Το ίδιο ισχύει και για την παραγωγικότητα. Στα λάθη της νομισματικής ένωσης συγκαταλέγεται ότι η Γερμανία, παρά την υψηλή ανταγωνιστικότητα στη δεκαετία του 2000, κράτησε τους μισθούς χαμηλά, σαν να είχε πρόβλημα ανταγωνιστικότητας. Ως αποτέλεσμα προκάλεσε ανισότητες στον ανταγωνισμό εντός Ευρωζώνης, που ήταν προς όφελός της, αλλά εις βάρος των άλλων χωρών» διαπιστώνει ο «σοφός» της γερμανικής οικονομίας.

Ο ίδιος προβλέπει ότι το 2019 δεν θα είναι εύκολη χρονιά, παρά το θετικό γεγονός ότι η Ιταλία εγκαταλείπει τον δρόμο της σύγκρουσης με την Κομισιόν και επιλέγει τον συμβιβασμό.
Σύμφωνα με τον Πέτερ Μπόφινγκερ, η Γερμανία θα πρέπει να διερωτηθεί τι μπορεί να κάνει για να αυξηθούν οι επενδύσεις στη ζώνη του ευρώ, αλλά και να διευρυνθούν τα περιθώρια επενδύσεων στο μέλλον της νομισματικής ένωσης, έτσι ώστε, όπως τονίζει, «να διασφαλιστεί η ευημερία στην Ευρωζώνη».
ΑΜΠΕ/Deutschlandfunk/Deutsche Welle

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ